Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 сiчня 2021, 22:01
19755
16

Від криміналіста – до диякона. Куди піти футболісту, що завершив кар'єру

Sport.ua розвінчує міф про те, що футболісти ні на що не здатні після закінчення виступів

| Оновлено 26 сiчня 2021, 22:01
19755
16
Від криміналіста – до диякона. Куди піти футболісту, що завершив кар'єру
dynamo.kiev.ua. Андрій Кирлик

Більшість професійних футболістів після завершення активних виступів стикаються з проблемою, де далі реалізовувати себе, і якою справою займатися, коли немає потреби в щоденних тренуваннях та іграх раз або два на тиждень. Багато хто з них вважає за краще залишатися у футболі, або навколо нього, обираючи роботу тренером, скаутом, функціонером, експертом в електронних або друкованих виданнях, або ж на телебаченні.

Втім, є чимало й інших прикладів, коли після прощання з футболом колишній спортсмен кардинально змінює життєвий шлях, і обирає абсолютно, здавалося б, нелогічну для себе професію. Комусь, як Ройстону Дренте, який встиг спробувати себе в реп-індустрії, подібний вибір допомагає зрозуміти, що треба якнайшвидше повернутися в футбол, але багато хто все-таки продовжує «гнути свою лінію»...

Ар'ян ДЕ ЗЕУВ – криміналіст

Нідерландець Де Зеув ніколи не був заграний за національну збірну своєї країни, хоча має досить солідні показники зіграних матчів у своїй кар'єрі, причому в основному - в складі англійських команд. З 1995 по 2008 роки Ар'ян виступав на Туманному Альбіоні за «Барнслі», «Віган», «Портсмут» та «Ковентрі», встигнувши награти під 150 поєдинків в АПЛ. Потім він повернувся на батьківщину, щоб в 2009-му попрощатися з футболом в рядах «Гоу Ехед Іглс».

Здавалося б, що з подібним досвідом для Де Зеува відкриті майже всі дороги в футболі - від тренера до спортивного директора, але він обрав інший шлях. Ще в юності Ар'яна приваблювала медицина, а тому він встиг обзавестися відповідною освітою, поєднуючи футбол з навчанням. Коли з активною кар'єрою футболіста було покінчено, Де Зеув став детективом, що спеціалізується на судово-медичній експертизі, іншими словами - криміналістом. Ще в 2010 році Ар'ян, якому зараз вже 50 років, розповідав журналістам про те, що дуже любить застосовувати добре відоме зараз завдяки пандемії COVID-19 ПЛР-тестування в своїй роботі, допомагаючи слідчим розкручувати найбільш заплутані справи в їх практиці.

Даніель АГГЕР – тату-майстер

Відомий в недалекому минулому данський центральний захисник, який пограв в АПЛ за «Ліверпуль», Даніель Аггер завершив кар'єру футболіста в 2016 році, провівши 175 поєдинків в елітарному дивізіоні англійського футболу. Втім, залишатися в цій індустрії Аггер не захотів, обравши «шлях, який йому підказало серце».

Ще під час кар’єри футболіста Аггер демонстрував неймовірну любов до татуювань. Його тіло було ідеальним майданчиком для маститих тату-майстрів, де можна показати свої талант і вміння у всій красі. Після того, як з футболом було покінчено, Аггер сам став засновником тату-салону, причому не просто в ролі керівника, але й в якості кваліфікованого тату-майстра. Наприклад, перед початком 2019 року Даніель в соціальних мережах хвалився досягненнями своєї компанії, розвитком якої продовжує активно займатися і понині.

 

 

Єгор ЛУГАЧОВ – барбер

В середині та наприкінці «нульових» Єгор Лугачов називався у вітчизняній пресі одним з найбільш багатообіцяючих талантів, який вже в 16 років обирав між академіями київського «Динамо» та московського «Спартака». Поїхавши до Росії, Лугачов провів лише два поєдинки за «червоно-білих», і незабаром повернувся на батьківщину, де весь цей час залучався до ігор юнацьких і молодіжної збірної країни. Втім, побудувати топ-кар'єру у футболі Лугачову так і не вдалося, й на початку 2016 року, коли йому було лише 27, Єгор прийняв рішення попрощатися з «грою № 1».

Після футболу Лугачов вирішив податися в барбери, або як це більш звично для багатьох - перукарі (barber з англійської - перукар). У цій професії Єгор вже досяг великого визнання та успіхів. У нього стрижуться багато відомих футболістів, його звуть взяти участь в різних проектах представники телебачення та YouTube-блогери, а тому навряд чи Лугачов зараз шкодує, що вирішив піти з футболу так рано і в буквальному сенсі цього слова перезавантажити своє життя.

Кнут Андерс ФОСТЕРВОЛЬД – велоспорт

З 1994 по 2003 рік рослий Кнут Андерс Фостервольд, який грав на позиції центрального захисника, провів під дві сотні поєдинків за «Мольде». Однак в 31 рік норвежець був змушений попрощатися з футболом через травму та проблеми зі здоров'ям.

Втім, остаточно йти зі спорту Фостервольд не захотів. Незабаром він освоїв велоспорт, і на чемпіонаті Норвегії 2005 року став «бронзовим» призером, повторивши цей же успіх через рік, а в 2007-му й зовсім здобув «срібло». Успіхи дозволили Фостервольду вийти на міжнародний рівень. У 2006 і 2007 роках Кнут Андерс представляв Норвегію на чемпіонатах світу з велоспорту, де зайняв 43 та 51 місця відповідно.

Томас ГРАВЕСЕН – гравець у покер

Футбольна кар'єра Томаса Гравесена, який отримав цілий ряд гучних прізвиськ за свою манеру гри на полі, заслуговує окремого опису, де знайдеться місце всім подвигам цього тафгая, що пограв серед інших і за мадридський «Реал». Однак в 2008-му Гравесен, пішовши з «Селтіка», несподівано опинився на узбіччі світового футболу. Його послугами практично ніхто не цікавився, що спонукало Томаса в січні 2009 року заявити про завершення активної кар'єри – в 32 роки.

Після цього персона Гравесена для світових ЗМІ стала ще більш інтригуючою, ніж раніше, коли він жорстко рубався з опонентами на футбольному полі. Справа в тому, що в грудні 2013 року з'явилася інформація про те, що данець живе в американському Лас-Вегасі, де досяг неймовірного успіху на грі в покер. Подейкували, що Гравесен став володарем величезних статків, розміри яких оцінювалися в 80, а то й 100 мільйонів фунтів. Що правда, подібні плітки в пресі з'явилися після того, як певні джерела «злили» журналістам інформацію щодо шаленого програшу Гравесена в казино. Нібито данець за вечір на грі в покер втратив відразу 54 мільйони фунтів! Якщо довіряти цій інформації, то гроші після важких битв у футболі до Гравесена спершу легко прийшли через покер, а потім в більшості своїй так само легко й покинули данця, коли від того відвернулася удача.

Дмитро КУШНІРОВ – поліцейський

Ще один українець у нашому списку. Кушніров подавав неймовірні надії в академії «Динамо», провівши величезну кількість матчів за молодіжну команду клубу та дублюючий склад. Дмитра також активно награвали на правому фланзі оборони юнацьких і молодіжної збірної країни, сподіваючись, що в майбутньому цей футболіст піде по стопах Олега Лужного. Однак дві серйозні травми, про які Кушніров розповідав Sport.ua ще в 2016 році, призвели до того, що чемпіон Європи-2009 серед юнаків до 19 років прийняв рішення завершити виступи, і зосередитися на чомусь іншому.

Рішення податися в поліцейські було для Кушнірова нескладним. У дитинстві він мріяв стати або футболістом, або поліцейським. Вийшло так, що після втілення однієї мрії настав час реалізовувати іншу. Нині Дмитро працює в патрульній поліції міста Херсона, і, судячи з нещодавніх інтерв'ю, дуже задоволений тим, що може приносити користь оточуючим.

Кен МОНКУ – пече млинці

Цей нідерландський захисник відомий за виступами в кінці 80-х років за «Фейєноорд» і в 90-х по іграх в АПЛ за «Челсі» та «Саутгемптон». Зокрема, в 1990 році вболівальники «синіх» визнавали Монку гравцем року в стані своєї команди, хоча ті роки були для лондонців куди більш непростими в плані спортивних результатів, ніж нинішні, коли команду Френка Лемпарда не критикує хіба що лінивий. Після «Челсі» та «Саутгемптона» Монку недовго пограв за «Хаддерсфілд», де в березні 2001 року і завершив кар'єру футболіста.

Після відходу з футболу Кен Монку придбав власну млинцеву, де також практикував навички з випічки млинців, залучаючи клієнтуру за рахунок власної популярності. Цікаво, що спочатку Монку прийшов до власника млинцевої, яку в Нідерландах відвідував протягом 16 років, з проханням попрацювати одним з майстрів. Через кілька місяців власник вирішив виставити млинцеву на продаж, і Монку вдалося домовитися з ним по сумі, після чого він сам став власником цього закладу, що знаходиться в місті Делфт в історичній будівлі 1682 року побудови. «Ця робота дуже відрізняється від гри в футбол», - розповідав Монку. «Але мені подобається, адже це теж свого роду спорт. Коли ви намагаєтеся за день приготувати близько 150 млинців, працюючи поодинці - це ще те завдання та амбітна мета!»

Хосе Мануель ПІНТО - музикант/продюсер

Відомий екс-голкіпер «Сельти» та «Барселони» Хосе Мануель Пінто, який в стані «блаугранас» чотири рази ставав чемпіоном Іспанії і двічі вигравав Лігу чемпіонів, кар'єру футболіста завершив влітку 2014 року, коли йому було вже 39. Незважаючи на багатий досвід, Пінто не захотів залишатися в ремеслі, а вирішив за краще змінити сферу діяльності.

Ще під час кар’єри футболіста Пінто починав працювати в мистецтві, ставши музикантом, композитором, а згодом і продюсером. Також у свій час практикував заняття зумбою – танцювальною фітнес-програмою на основі популярних латиноамериканських ритмів. Однак в останні роки Пінто все-таки сфокусувався на музиці, причому в 2016-му став володарем Латинської Греммі в номінації «Кращий альбом фламенко», ставши одним з його композиторів. В якості співака в світі музики відомий під псевдонімом Pinto «Wahin».

Андрій КИРЛИК - диякон

Вихованець школи хмельницького «Поділля» Андрій Кирлик досить довго шукав в Україні по-справжньому «свій» клуб, яким з 2003 по 2008 роки в його кар'єрі став «Чорноморець». За «моряків» Кирлик провів більше сотні поєдинків, але в 33 роки вирішив попрощатися з футболом, ставши священнослужителем.

У березні 2009-го Кирлик був посвячений в диякони УПЦ МП. Згідно з останньою інформацією з преси, яка з'явилася на підставі інтерв'ю самого Кирлика, зараз батько Андрій управляє скромним храмом, який розташовується на одеських Черемушках і названий на честь ікони Пресвятої Борогодиці «Призри на смирення». При цьому, прихід Кирлика в церкву не можна назвати випадковим для тих, хто знав Андрія краще - ще під час перебування футболістом він був студентом Одеської духовної семінарії, але зараз на футбол не ходить, а про результати і новини, як зізнається сам, дізнається зі спілкування з колишніми партнерами.

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tsidyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GeloN83
Цікаво, а ким стане вУсик?...
Злобный Енот
Где Алиев со своим блоггерством?
Akella_147
Хорошая статья , правда Несмачного не хвататет
alzhovtyak
кстати, Пинто действительно очень качественную музыку делает
vizuals
Я не читав ще статтю, але в мене є здогадка, що цей футболіст подався до РПЦ. Перевіримо
Trasher311987
Алексей спасибо за статью.
Агера недавно арестовали в Москве за участие в демонстрации по Навальному
Олександр Каплуненко
Не обманюйте людей - Кирлик був завербований ФСБ і тепер працює в Україні під прикриттям вдаючи з себе попа
Tеllur
Мне один батюшка сообщил что работал следователем прокуратуры....