Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 24 сiчня 2021, 00:02
3741
1

5 найбільш значущих перемог Конора Макгрегора в кар'єрі

Оглядач Sport.ua Сергій Лебедєв згадав знакові перемоги ірландця

| Оновлено 24 сiчня 2021, 00:02
3741
1
5 найбільш значущих перемог Конора Макгрегора в кар'єрі
twitter.com/ufc. Конор Макгрегор

Напередодні довгоочікуваного повернення Конора Макгрегора на турнірі UFC 257 реваншем проти Дастіна Пор’є давайте згадаємо п'ять кращих виступів «Сумно відомого» у восьмикутнику на сьогоднішній день.

Дастін Пор’є – Конор Макгрегор. Прогноз і анонс на бій

5. Чед Мендес, UFC 189

У липні 2015 року Макгрегор повинен був битися з чемпіоном UFC у напівлегкій вазі Жозе Альдо, але тому травма завадила виступити на UFC 189 і замість цього «Notorious» отримав бій проти Мендеса за тимчасовий титул. Багато хто бачив у Мендесі перше справжнє випробування для Макгрегора, оскільки той представляв серйозну загрозу в борцівському компоненті.

На початку бою Макгрегор зіткнувся з деякими труднощами у вигляді тейкдаунів і граунд-енд-паундів, але за хвилину до закінчення другого раунду він переламав ситуацію. Макгрегор піднявся на ноги і став забивати втомленого Мендеса у огорожі до зупинки рефері.

Макгрегор взяв тимчасовий титул і націлився на Альдо.

4. Дональд Серроне, UFC 246

Рік тому Макгрегор повернувся в клітку після 15-місячної паузи, яка стартувала з нищівної поразки від Хабіба Нурмагомедова. У першому PPV-івенті UFC 2020 року ірландець почав з місця в кар'єр, і швидко стало зрозуміло, що він занадто сильний для Серроне.

Макгрегор потряс «Ковбоя» безліччю ударів, перш ніж остаточно прибрати його зі свого шляху через 40 секунд з початку бою. Цей виступ послужило нагадуванням про те, що Макгрегор все ще залишається елітним бійцем, незважаючи на простій.

3. Нейт Діас, UFC 202

У березні 2016 року у UFC 196 Макгрегор замість того, щоб битися з чемпіоном в легкій вазі Рафаелем Дос Аньосом, піднявся в напівсередню вагу і провів незабутній бій проти Нейта Діаса, який вийшов на заміну бразильцеві. Американець завдав Конору першої поразки в UFC, вигравши сабмішном в другому раунді. У Діаса було всього лише два тижні на підготовку, але він зумів шокувати світ.

У серпні того ж року відбувся негайний реванш. Макгрегор діяв більш спокійно у порівнянні з першим боєм і тричі за перші два раунди посилав Діаса в нокдаун. Діас відважно пручався, але цього було недостатньо, оскільки Макгрегор в підсумку здобув перемогу рішенням більшості суддів по закінченню п'яти раундів.

Перемога не тільки була сприйнята як помста Макгрегора, а й довела, що Конор може битися цілих 25 хвилин, навіть у напівсередній вазі.

2. Жозе Альдо, UFC 194

Розібравшись із Мендесом, Макгрегор у грудні 2015 року, нарешті, дістався до Альдо.

Він не тільки зробив немислиме і відібрав у Альдо пояс чемпіона UFC у напівлегкій вазі, але і зробив це за якихось 13 секунд. Лівий панч назустріч відправляє Альдо в сенсаційний нокаут, і ірландець б'є рекорд Ронди Роузі за найшвидшим фінішем у титульному поєдинку UFC, причому робить це в бою проти людини, яка не програвала більше десяти років.

Ця дивовижна перемога закріпила за Макгрегором статус найпопулярнішого бійця у цьому виді спорту і спонукала до подачі заявки на другий пояс UFC.

1. Едді Альварес, UFC 205

Помстившись Діасу, Макгрегор до кінця року все ж отримав бажане - пояс чемпіона UFC у легкій вазі.

У листопаді 2016 року він виступив в якості хедлайнера на довгоочікуваному турнірі UFC в Нью-Йорку. На «Madison Square Garden» він зіткнувся з володарем пояса Едді Альваресом і домінував від початку сутички і до її кінця, демонструючи свою широкий спектр навичок у стійці. Ірландець викидав комбінацію за комбінацією, і все виглядало так, що у Альвареса з самого початку не було шансів. У другому раунді Макгрегор, нарешті, перекинув і фінішував суперника, ставши першим чемпіоном UFC одночасно в двох дивізіонах.

Озираючись назад, можна сказати, що це був пік кар'єри Макгрегора. У нього ніколи не було настільки чистого виступу проти когось калібру Альвареса. Перемога стрімко підняла Макгрегора на нові висоти і привела до боксерського поєдинку проти Флойда Мейвезера.

Sport.ua проведет текстову онлайн-трансляцію боя Дастін Порьє – Конор Макгрегор.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Manticora
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил