Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2799
2

Шахтар – Лудогорець. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз від експерта на контрольний поєдинок

Шахтар – Лудогорець. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Шахтар Донецьк

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на товариський матч «Шахтар» - «Лудогорець».

«Думаю, «Шахтар» гратиме по тайму різними складами, бо у них дуже щільний графік на зборах. Всі хлопці отримають практику.

За «Лудогорець» скажу, що це молодий клуб з амбітним власником Кирилом Домусчієвим. Він займається клубом з 2010-го року. З ним «Лудогорець» з третього дивізіону дійшов до вищого. Після потрапляння у вищу лігу «Лудогорець» - беззмінний чемпіон Болгарії. Ця команда дев'ять разів поспіль стала чемпіоном своєї країни.

Я працював в Болгарії і тренував «Левскі» в 1998 році. Тоді не було такої гегемонії одного клубу. В основному йшла боротьба між «Левскі» і «ЦСКА». Потім почав конкурувати ще «Літекс». Тоді «Лудогорця» ще не було.

Зараз в «Лудогорець» за мірками Болгарії вкладаються дуже великі гроші. Там виступають досить серйозні гравці. Так, часто змінюються тренери. З чим це пов'язано? Не знаю! Це, напевно, особливості клубного менеджменту. Власникам завжди хочеться мати керованого тренера, а нормальний тренер не є керованим, він має свою думку і не дає можливості втручатися в свою роботу. Мало хто знає, хто головний тренер «Лудогорця». Це 44-річний литовець Вальдас Дамбраускас. Нинішній наставник чемпіона Болгарії толком ніде не працював. Він брав участь в литовській передачі «Хто хоче стати мільйонером?» і щось там виграв, непогано в шахи грає. Вальдас Дамбраускас пройшов в Англії тренерські курси. Туди беруть розумних і молодих. Потім він попрацював з командами в Англії і в Прибалтиці, а також попрацював з молодіжною збірною Литви. До «Лудогорця» Дамбраускас тренував хорватську «Горицю». У хорватський клуб Вальдаса привели, напевно, агенти, які з'явилися після навчання в Англії. Таким же шляхом він міг потрапити і в болгарський клуб.

Вальдас Дамбраускас вважається литовським Моурінью. Але у нас зараз, якщо людина починає щось філософськи розповідати, її називають «Моурінью». Чи вийде у нього щось з «Лудогорцем»? У чемпіонаті Болгарії, звичайно, вийде! Вони багатші за всіх у фінансовому плані. А чи вийде в єврокубках, мені складно сказати. Зараз рівень чемпіонату Болгарії не такого високого рівня, як було в кращі роки цієї ліги.

«Лудогорець» - хороша команда! Там хороший бразильський вектор. У них пристойна селекція. Наш українець Ігор Пластун якось грав за «Лудогорець». Після «Шахтаря» «Лудогорець» має зіграти і з київським «Динамо». А в лютому їм треба вже грати матч Кубка Болгарії.

Це хороша грає команда, на яку нічого не тисне. На тлі «Шахтаря» вони захочуть щось довести. Однією успішною грою можна собі забезпечити серйозний контракт, якого в Болгарії немає. Всі знають, що таке «Шахтар»! Це мрія будь-якого гравця і тренера! Я уявляю, як будуть боротися бразильці «Лудогорця». Тому що бразильці «Шахтаря» вже на хороших контрактах, про що мріють їхні земляки з болгарського клубу.

Гра непроста. Можуть обидві команди забити. Але клас «Шахтаря» вище, хоча суперник за кондиціями краще підготовлений, том що він раніше почав тренуватися. Індивідуально клас гравців «Шахтаря» вище. Так, вони зіграли 1:1 з «Лехом», але в цих матчах можна експериментувати. У матчі з «Лудогорцем» «Шахтарю» треба вигравати. «Гірники» постараються перемогти!», - вважає Грозний.

Матч «Шахтар» - «Лудогорец» відбудеться 23-го січня. Початок зустрічі о 16:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Зачем прогноз на товарняк???
Лучше трансляцию предсказал бы.)