Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 26 квітня 2021, 04:04
32708
5

Дастін Пор’є – Конор Макгрегор. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок UFC 257

| Оновлено 26 квітня 2021, 04:04
32708
5
Дастін Пор’є – Конор Макгрегор. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc

Ці вихідні знаменують собою третє шоу UFC 2021 року, і, в залежності від того, як підуть справи, воно цілком може стати найбільшим у році. Про яке шоу йде мова? Про UFC 257, звичайно.

У мейн івенті карду повертається Конор Макгрегор, який проведе реванш із Дастіном Пор’є. А в ко-мейн івенті Майкл Чендлер дебютує в UFC боєм проти Дена Хукера. В цілому, це фантастичний кард, плюс до всього невелика кількість фанатів буде присутньою на «Etihad Arena» в Абу-Дабі (ОАЕ).

Де дивитися онлайн бій UFC: Дастін Пор'є – Конор Макгрегор

Передматчеві розклади

Обидва учасники мейн івенту UFC 257 виграли свої останні поєдинки, закривши тим самим програш від чемпіона UFC у легкій вазі Хабіба Нурмагомедова.

Макгрегор у січні 2020 року на UFC 246 фінішував Серроне ударами за 40 секунд. Попередня поява Макгрегора в октагоні відбулася у жовтні 2018 року, де він був повалений дагестанцем сабмішном у 4-му раунді.

Пор’є був задушений Хабібом у вересні 2019 року на UFC 242 на раунд раніше, ніж Макгрегор. У червні Дастін повернувся, щоб у видовищній 5-раундовій зарубі виграти у Дена Хукера одноголосним рішенням суддів.

Минулого тижня Нурмагомедов дав зрозуміти, що готовий повернутися в спорт, щоб захистити свій титул чемпіона UFC у легкій вазі, якщо в боях Макгрегор vs Пор’є 2 і Чендлер vs Хукер він побачить щось цікаве. Через об'єктивні причини в разі перемоги у Макгрегора буде набагато більше шансів на реванш із Нурмагомедовим, ніж у Пор’є, якщо він зуміє реваншуватися в неділю.

Природно, з огляду на те, що це перший виступ Макгрегора в UFC за рік, цей бій - дуже важлива подія. Проте, вона набагато важливіша, ніж його останній бій, де Конор менше ніж за хвилину розправився з Дональдом Серроне. Мало того, що той бій проходив у напівсередньому дивізіоні - неприродній вазі для Макгрегора - але ще і Серроне, якщо бути об'єктивним, вже давно минув свій пік і виглядав легкою здобиччю «Сумнозвісного».

Дастін Пор’є

Пор’є ж є одним із найнебезпечніших бійців у легкій вазі UFC. Звичайно, Макгрегор легко нокаутував його в першому раунді, коли вони билися у 2014 році на UFC 178 в рамках напівлегкої ваги, але з тих пір багато чого змінилося. Тоді «Діамант» був хорошим бійцем. У нього була відмінні грепплерські навички і була нокаутуюча сила, але в цілому його ударна техніка була не надто розвиненою. І що ще більш важливо, Макгрегор, схоже, зламав його волю ще до поєдинку.

Для Пор’є той бій став останнім у напівлегкій вазі. З моменту підйому в легкий дивізіон він виграв 10 з 13 поєдинків, програвши лише Майклу Джонсону і Хабібу Нурмагомедову. Попутно «Діамант» розробив досить страхітливу тактику, засновану на тому, щоб зрубати противника важкими панчами. Боксерські навички Пор’є з технічної точки зору розвиваються семимильними кроками, але чим він дійсно виділяється - це своїм інстинктом вбивці.

Як правило, якщо вже Пор’є приголомшує суперника, то, швидше за все, доб'є його. З моменту переходу в лайтвейт він зупинив таких бійців, як Ентоні Петтис, Джастін Гейджі і Едді Альварес, невпинно переслідуючи їх і не даючи їм можливості спокійно зітхнути.

Конор Макгрегор

Найбільша зірка в історії UFC Макгрегор піднявся на вершину не тільки за рахунок своїх навичок в октагоні, але і завдяки також своїй харизмі та трештоку. Після прибуття в UFC у 2013 році Макгрегор зачистив усю напівлегку вагу, вигравши шість боїв поспіль, включаючи нокаут над Пор’є, на шляху до завоювання титулу UFC в пам'ятному бою проти Жозе Альдо.

Звичайно, можна стверджувати, що партер завжди був слабкістю ірландця. Але правда в тому, що за весь його час перебування в UFC тільки Нурмагомедов і Нейт Діас змогли показати це.

І що примітно, ніхто так і не зміг перебити ірландця в стійці. Макгрегор не тільки має неймовірну силу своїх панчів, особливо це стосується лівої руки, але він є ще й креативним ударником, що ми могли бачити в його бою проти Серроне, де Конор задіяв удари плечем і хайкік. На додаток до всього, деякі бійці UFC володіли таймінгом і точністю ірландця. І саме ця майстерність у поєднанні з потужністю призвела до його перемог над Альдо, Пор’є і Едді Альваресом.

Прогноз на бій

З цієї причини «Notorious» виглядає фаворитом пари. Так, з 2016 року він мало виступав у клітці, і у нього було багато сторонніх відволікаючих чинників, але, просто кажучи, стилістично він являє собою поганого суперника для Пор’є.

Незважаючи на всі поліпшення Пор’є, його ставка на пресинг не спрацює, якщо Макгрегор не надасть йому ціль, яку він зможе вразити. І як ми бачили раніше, ніхто не має контратакуючої ударної майстерності Макгрегора.

З моменту першого бою пройшла сила-силенна часу і кожен з бійців змінився, але вважаємо, що результат реваншу може бути таким же, як і у 2014 році.

Перемога Макгрегора нокаутом у 1-му раунді

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію бою Дастін Пор’є – Конор Макгрегор.

 
  • 3.56
  • 51
  • 1.39
Сделать ставку
 
  • 3.4
  • 1.36
Сделать ставку
 
  • 3.52
  • 1.35
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
обмалювалися шо капєцц...
zhyr
І що примітно, ніхто так і не зміг перебити ірландця в стійці
------------------------
та йому борець Нурмагомедов лящів накидав
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Владимирович
Порье был более долгое время мотивирован, чем алкаш Макгрегор.
Я бы не ставил на то, что бой закончится в первом раунде победой Макгрегора.