Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 сiчня 2021, 01:24
5157
3

КАШТРУ: «Додо травмувався, у Марлоса проблеми, Тайсон тільки повернувся»

Наставник «Шахтаря» прокоментував матч проти команди «Лех»

| Оновлено 22 сiчня 2021, 01:24
5157
3
КАШТРУ: «Додо травмувався, у Марлоса проблеми, Тайсон тільки повернувся»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру дав інтерв'ю після товариського матчу проти польської команди «Лех» (1:1):

– Було два різні тайми і різні склади. Як можете оцінити кожен з них?

– У другому таймі у нас був більший контроль гри, незважаючи на те, що як в першому, так і в другому ми не створювали багато гольових моментів. При обсязі атакуючої роботи після перерви можна було створювати більше моментів. Але результат – це те, що найменше нас цікавить на даний момент. Я ніяк не оцінюю результати зараз, хоча завжди хочу перемагати, хочу, щоб команда мала великі амбіції. У цих матчах мене цікавить, як ми обороняємося і атакуємо, як ми готові до різних типів ситуацій.

Обидва тайми задовольнили, перш за все з огляду на те, що на третій день роботи ми вже граємо з командою, яка через 10 днів розпочне свій чемпіонат. Звичайно, це створило нам деякі складності. Але ми протягом гри змогли показати і хороші речі, незважаючи на те, що ще не були на тому рівні, який вимагаємо від самих себе. І, поза всякими сумнівами, ми до нього прийдемо.

– Якими були настанови на перший матч з «Лехом»?

– Було два головних переживання. Перше – не випускати суперника, тому що ми знали, що він дуже добре починає атаку. І це було видно. «Лех» – команда безпечна при початку атаки і дуже технічна, відмінно тримає м'яч. Ми намагалися блокувати їхній розіграш від воріт. Друге – щоб наша лінія оборони діяла координовано, був контроль глибини, вихід, все на найвищому рівні. Нам не вдалося це зробити, якщо говорити глобально, але більшість разів виходило. Є матеріал, щоб працювати далі.

– Завтра «Шахтар» продовжить тренуватися в звичному режимі чи у футболістів буде час на відновлення?

– Будемо тренуватися вранці. Післязавтра знову гра. Ми повинні відновити хлопців, але також й інтегрувати в команду деяку інформацію до наступних матчів – нові виклики. Після цього день відпочинку, а потім – ще дві гри. У нас дуже великий обсяг поєдинків, і ми повинні швидко відновлюватися, щоб підходити до них в найкращих кондиціях. Скористаємося завтрашнім днем, щоб навчити команду чомусь новому, тому, що ми вважаємо важливим. Зараз період, коли футболісти повинні дуже багато чому вчитися, не тільки на тренуваннях, а й на теоретичних заняттях.

– Який стан Додо? Чи встиг він відновитися?

– Він травмувався, але раз він грав, значить, був готовий на сто відсотків. Якби не був, ми б його не випускали на поле.

– Чи немає більше травмованих гравців? Всі в строю?

– Марлос із деякими фізичними проблемами. Він не грав. У Кривцова також день паузи – провів сьогодні на полі всього кілька хвилин. Тайсон повернувся у колектив. Потихеньку будемо інтегруватися, буде більше гравців, більше опцій вибору. На кожній позиції здорова конкуренція, і я дуже радий цьому. Всі щиро віддаються роботі. Думаю, є потрібний фундамент, щоб заробити те, що ми хочемо. До останньої секунди будемо боротися за чемпіонство в Україні, за Кубок і постараємося виконати красивий шлях в Лізі Європи.

 
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Ваш красивый путь немного пугает!
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил