Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 22 сiчня 2021, 20:52
10214
5

Конор повертається! Чого чекати від реваншу з Пор’є, рішуче незрозуміло

Лев Кравців розбирається в тому, хто є фаворитом головного бою UFC в січні

| Оновлено 22 сiчня 2021, 20:52
10214
5
Конор повертається! Чого чекати від реваншу з Пор’є, рішуче незрозуміло
twitter.com/ufc. Конор Макгрегор

Ніхто й не сумнівався, що Конор Макгрегор повернеться, вірно? І не тільки тому, що він вже так робив - йшов, а потім повертався. А тому що було очевидно, що Макгрегор лише бере перепочинок, щоб поправити справи, відпочити і зголодніти.

Зголоднів, здав кілька аналізів на допінг, які беруться у діючих спортсменів і які Конор ніколи не припиняв здавати, і повернувся. Відразу для реваншу зі своїм старим знайомим.

Чого взагалі чекати від Конора?

Макгрегор створює шум з нічого і, навіть практично не боксуючи, збирає найбільше грошей для UFC за цілий рік. Причому, це не просто голослівні заяви. Останній активний період виступів Конора закінчився п'ять років тому. У 2016 році Макгрегор провів три поєдинки: програв Нейту Діасу, взяв реванш у Нейта Діаса і переміг технічним нокаутом у другому раунді Едді Альвареса.

Після цього про Конора ми чули все більше і більше, а в клітці практично не бачили. Через два роки після перемоги над Альваресом Макгрегор вийшов відразу на Хабіба Нурмагомедова. Результат ми пам'ятаємо - задушення ззаду, бійки в залі і все інше. Як зізнався пізніше сам Конор, до того поєдинку він готувався так собі. В основному відпочивав, бавився з алкоголем і явно не був схожий на спортсмена, у якого попереду головний поєдинок у кар'єрі. Ось вам і покірливий результат.

Після цього Макгрегор знову пропав. Пенсія, відпочинок - називайте, як хочете. Він шумів в ЗМІ, поки інші билися, і збирав велику аудиторію, навіть не піднімаючись в клітку. А в 2020 році вийшов проти Дональда Серроне і не відчув ветерана: декілька ударів плечем, декілька жорстких влучень - на все про все пішло сорок секунд. Макгрегор переміг і знову пішов на пенсію. Після цього всі в основному тільки посміялися.

Спочатку зустріч із Пор’є планувалася в Ірландії. Конор хотів влаштувати благодійний поєдинок без вагових категорій і подібних умовностей - просто побитися, зібрати гроші і передати їх у фонд Дастіна. Тут же прокинувся Дейна Вайт.

Глава UFC - той ще жук, який має чуйку на все, що принесе гроші. 40-секундне шоу-повернення в клітку до ветерана від Конора зібрало для промоушену більше грошей, ніж всі інші поєдинки. Не разом узяті, звичайно, але все одно. Хоча там були і Адесанья проти Кости, і відхід Нурмагомедова, і інші найпотужніші поєдинки. Але Конор - все одно грошовий мішок номер один.

Звичайно ж, Вайт запропонував хлопцям влаштувати реванш. Рамки дивізіону, головне шоу вечора UFC і можливість вже в наступному бою побитися за титул.

Чим там Конор займався на пенсії - не ясно. Але те, що зараз він відпрацьовує в залі за чотирьох - факт. Складається відчуття, що попереду не Пор’є, а відразу три Хабіба за один вечір повинні будуть протистояти Макгрегору. Якщо він не гає часу дарма, то і бій буде вогняним.

Якщо ж усе тільки виглядає таким, у що не віриться, у Дастіна є всі шанси взяти реванш.

Де дивитися онлайн бій UFC: Дастін Пор’є - Конор Макгрегор

Ну а що Пор’є?


twitter.com/ufc. Дастин Порье

На відміну від Конора, Дастін даремно часу не втрачає. Поразка Макгрегору відбулася аж у 2014 році. Тоді ірландець був молодий, гарячий, повний сил, енергії і бажання знищувати. З Пор’є він розібрався швидко, забив того вже в першому раунді. Але до нинішнього Дастіна, як і до нинішнього Конора, той бій не має особливого відношення.

Припустимо, якщо взяти той же період з 2016 по 2021 рік, то Конор провів п'ять поєдинків, а Дастін - десять. Нічого собі різниця, погодьтеся. Причому, програв всього двічі: Майклу Джонсону (нокаутом) і Хабібу Нурмагомедову (все тим же задушенням). Взагалі, виходить, що це зустріч двох бійців, задушених росіянином ззаду.

Просто для розуміння: Пор’є за ​​цей час пройшов Джима Міллера, Боббі Гріна, Джозефа Даффі, Ентоні Петтиса, Джастіна Гейджі, Едді Альвареса, Макса Холловея і Дена Хукера. Список просто прекрасний. У цей же час Конор катався на яхтах, велосипедах, дорогих автомобілях, давав інтерв'ю в Україні і ухилявся від кинутих у нього речей в Росії.

Пор’є каже, що цей бій - поєдинок зовсім не тих спортсменів, які билися в 2014 році. І це чиста правда. Обидва змужніли, стали більш ощадливими, сильними, досвідченими. Тепер це справжня битва крутих ударників.

І Дастін, і Конор досить посередні в боротьбі, якщо порівнювати з іншими бійцями UFC, але що стосується ударки, тут хлопці - великі майстри. Дастін - роботяга, який сам витягнув себе на той рівень, який у нього зараз є. І який забирає своє завдяки величезній самовіддачі.

Конор - людина, яка вміє в ударці майже все. Так, він незвичайний, трохи корявий. Але і з ударом, і зі швидкістю, і з таймінгом у нього чудова ситуація апріорі. Просто тому, що йому дано битися і робити це красиво.

Так хто ж є фаворитом?

Конор фаворит з пристойним відривом. На Макгрегора можна поставити в середньому за 1.35. На Пор’є - в середньому за 3.25. Тим не менше, все не виглядає так однозначно.

Безумовно, Макгрегор у найкращій своїй формі крутий і може перебити Дастіна за рахунок класу. Але на стороні Пор’є постійна практика, регулярний розвиток і перемоги над цілою купою навколотопів, що не може не надавати впевненості в собі.

Конор довів, що навіть через два роки він може вискочити в клітку і влаштувати яскраве шоу. Але тоді в суперниках був Дональд Серроне, який давненько вже закінчився. А зараз - хлопець, якого за останні чотири роки зміг зупинити лише Хабіб.

Дастін показав, що він розвивається, постійно поліпшується, як у фізичному, так і в технічному плані. Навряд чи зараз Пор’є буде згоден моментально полетіти в нокаут, як це було в 2014 році. У це не віриться взагалі.

І що дуже важливо: Конор ніколи не відзначався витривалістю. А що, коли не вийде завершити швидко? Чи зможе він пройти весь бій проти суперника, для якого ця дистанція за роки його відпочинку стала звичною?

Ясна річ, що Макгрегор - більш обдарований боєць, ніж Пор’є. Але це нічого не дає, якщо регулярно не вправлятися в своїй майстерності. Інтриги і екшену в цьому поєдинку хоч греблю гати.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію бою Дастін Пор’є - Конор Макгрегор.

 

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Прикольно так Конору на пенсію ходити - повертаєшся і отримуєш 5+ лямів за бій.
Чесно не вірю в шанси Пор'є. Але за бій з іншими бійцями лям не заплатять.
Otec_Gorio
Буки говорять на користь Макгрегора
1.38 проти 3.58.
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
В 2014 Макгрегор прибил Порье в 1-м раунде.
А тут будет во 2-м...
Leo Leo
Так Лев Кравцов не только в боксе , оказывается, 'специалист'..
Жесть