Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок IBU
| Оновлено 04 сiчня 2024, 15:22
1867
1

Катерина БЕХ: «Везіння було на моєму боці»

Українська біатлоністка – про завоювання першої особистої медалі на дорослому рівні

| Оновлено 04 сiчня 2024, 15:22
1867
1
Катерина БЕХ: «Везіння було на моєму боці»
IBU. Катерина Бех

22-річна біатлоністка збірної України Катерина Бех прокоментувала завоювання бронзової медалі в короткій індивідуальній гонці на другому етапі Кубка IBU в німецькому Арбері.

– Я б не назвала, цю гонку зовсім ідеальною. Я б сказала, що впоралася на четвірку, тому що допустила один промах, а щоб його не було – потрібно завжди допрацьовувати на рубежі (посміхається). Це був невеликий габарит, який мав би пройти, але… Як вийшло так вийшло. Я думала про цей промах, і зрозуміла, що якщо б цей габарит пройшов – не факт, що я б на останньому рубежі відпрацювала чисто. Все таки коли три рубежі ти проходиш з «нулем», то на четвертому включається психологія, і в голові виникають різні думки. Тому я рада тому, що є (посміхається). Щодо свого ходу, то скажу, що можна було краще бігти, але це поки той рівень, на який я готова. Все-такий це вже другий етап, і втома з’являється.

– Вчорашня стрільба у твоєму виконанні - вище за всі похвали. На стрільбищі були комфортні умови для якісної стрільби?
– На пристрілці умови були зовсім не ідеальні. Вітер піддував то з однієї сторони, то з іншої. Тому пристрілка була достатньо складною. Але Роман Андрійович Прима дуже довго пристрілював мене, поки ми не досягли потрібного результату, тобто поки всі постріли не почали влучати в центр. За це я йому вдячна, тому що в гонці все вийшло дуже навіть непогано. Вчора, схоже, везіння було на моїй стороні, тому що коли я приходила на стрільбище, то на жодному рубежі вітру не було – весь час був штиль, стріляй скільки завгодно (посміхається).

– Оскільки ти фінішувала однією з перших, чи нервувала в очікуванні остаточних результатів?
– Так, признаюсь, що трішки нервувала. Дуже хотілося залишитися в трійці кращих за підсумками гонки. До останнього мені лоскотали нерви інші спортсменки (посміхається), адже там було все в секундах, і всі йшли за мною, орієнтувалися за моїм показником. Але оскільки мені вдалося непогано відпрацювати фінішне коло, то я зберегла свою третю позицію!

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
В селе Бехи на Житомирщине народ заинтересовался биатлоном