Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 21 сiчня 2021, 21:10
7219
5

Антгольц-2021. Генеральна репетиція перед головними стартами сезону

Денис Шаховець анонсує черговий етап Кубка світу

| Оновлено 21 сiчня 2021, 21:10
7219
5
Антгольц-2021. Генеральна репетиція перед головними стартами сезону
Український біатлон. Олена Підгрушна

З 21 по 24 січня в італійському Антгольці відбудеться сьомий етап Кубка світу, який стане свого роду генеральною репетицією перед головним стартом сезону – чемпіонатом світу.

Половина біатлонного сезону вже позаду, але попереду найцікавіше. Будемо сподіватися, що попереду і перші медалі українських біатлоністів, які поки не радують уболівальників своїми виступами.

Збірна України

Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко.

Жінки: Дар'я Блашко, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя Семеренко, Віта Семеренко.

Головний тренер нашої основної команди Юрай Санітра не так давно заявляв, що перед Антгольцом може провести ротацію спортсменів між Кубками світу і IBU. Але після етапів в Обергофі думка наставника на цей рахунок різко змінилася. Мовляв, в цьому немає ніякого сенсу, адже вже потрібно формувати кістяк на чемпіонат світу.

А крім чемпіонату світу у збірної України є ще один головний старт – європейська першість, яка стартує вже 27 січня в польському місті Душники-Здруй. Це турнір, на який весь цивілізований світ везе резервні збірні, але Україна на ньому з року в рік представлена ​​найсильнішим складом.

Цього разу ситуація дещо інша. Топові збірні в основному пропускають чемпіонат Європи заради цілеспрямованої підготовки до чемпіонату світу, і наша тому пішла на якийсь експеримент. Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Юлія Джима, Олена Підгрушна, Валя Семеренко і Дар'я Блашко після етапу в Антгольці відправляться на тренувальний збір до Поклюки, де будуть готуватися до чемпіонату світу.

Із спортсменів основної збірної на ЧЄ-2021 виступлять Артем Прима, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко, Віта Семеренко і Катерина Бех. Компанію їм складуть біатлоністи, які виступають на Кубку IBU, в тому числі Анастасія Меркушина та Богдан Цимбал.

Склад на чемпіонат світу ще не сформовано. Очевидно, що ті, хто відправиться у Поклюку на тренувальний збір, свої місця вже забронювали. Решті ж доведеться успішно виступити на чемпіонаті Європи, щоб довести тренеру свою профпридатність. Але вже зараз очевидно, що Артем Прима – другий номер чоловічої команди і повинен поїхати до Словенії.


Артем Прима

Втім, поки у нас на носі черговий етап Кубка світу. Україна на ньому буде представлена ​​без запасних, тому всі 10 біатлоністів повинні виступити в індивідуальних гонках, якщо будуть здорові, звичайно. Як і на минулому етапі, в Антгольці пройдуть естафети та мас-старти.

Гонки з масовим стартом з великою ймовірністю можуть пройти без українців, оскільки мас-старт біжать біатлоністи з топ-25 загального заліку Кубка світу, куди ніхто з наших не входить. Але є ще можливість пройти в елітну гонку за другою квотою. Для цього в індивідуальній гонці потрібно буде потрапити в п'ятірку кращих серед тих, хто не входить у топ-25 тотала.

Як показав минулого тижня Дмитро Підручний, зробити це реально, хоч і непросто. Особливо якщо врахувати, що Підручний не любить індивідуальну гонку і з року в рік погано в ній виступає. Будемо сподіватися, що йому вдасться вже втретє в сезоні зробити цей подвиг.

А ось із жіночої команди в останньому мас-старті ніхто не брав участі. Але Юлія Джима, сестри Семеренко і Олена Підгрушна мають досвід успішних виступів у гонці на 15 кілометрів, а тому можуть за вдалого збігу обставин розраховувати навіть на медаль. Але задля цього українкам потрібно буде закрити всі мішені, а головним фавориткам заробити по кілька хвилин штрафу.

Ще одним важливим моментом є боротьба за збереження діючих квот на наступний сезон. Якщо жіноча збірна більш-менш закріпилася в топ-10 Кубка націй, то у чоловічої всього 62 очки відриву від 11-го рядка, який ділять грізні словенці та чехи. Тому в майбутніх гонках важливо збільшити гандикап, щоб на чемпіонаті світу думати в першу чергу про те, як завоювати довгоочікувану медаль.

Решта світу

В інших збірних істотних змін у складах теж не відбулося. Збірні Франції та Норвегії заявили на індивідуальні гонки тих же спортсменів, які виступили на шостому етапі Кубка світу. А ось жіночу команду Німеччини замість Анни Вайдель, яка бігла гонки в німецькому Обергофі, представить Маріон Дайгентеш.


Маріон Дайгентеш

За Норвегію в індивідуальній гонці побіжать тільки п'ять біатлоністок – Тіріл Екгофф, Марте Олсбю-Ройселанд, Інгрід Тандревольд, Каролін Кноттен та Іда Ліен. Як не дивно, тренерський штаб норвежців вирішив не заповнювати повністю квоту на гонку. Норвежці, на відміну від України, можуть заявляти на індивідуальні та спринтерські гонки до шести спортсменів.

У складі збірної Швеції в індивідуальній гонці дебютує на Кубку світу 21-річна Тільда ​​Йоганссон. Для неї це перший дорослий сезон, раніше вона виступала на юніорських змаганнях, але особливих успіхів не домагалася. Втім, це не завадило їй минулого тижня завоювати срібну медаль в естафеті на першому етапі Кубка IBU в німецькому Арбері.

У боротьбі за перемогу в загальному заліку Кубка світу у жінок інтрига максимально загострилася. В даний момент на Великий кришталевий глобус претендують норвежки Марте Олбю Ройселанд і Тіріл Екгофф, а також шведка Ганна Еберг. Всі троє йдуть в інтервалі 29 очок. А ось в чоловічому заліку Йоганнес Бьо випереджає Стурлу Легрейда на 54 бали, але попереду ще половина дистанції, так що поки ще нічого не вирішено.

Програма етапу

21.01.2021 - 15:15 - Індивідуальна гонка, жінки
22.01.2021 - 14:15 - Індивідуальна гонка, чоловіки
23.01.2021 - 14:10 - Мас-старт, жінки
23.01.2021 - 16:05 - Естафета, чоловіки
24.01.2021 - 13.00 - Естафета, жінки
24.01.2021 - 15:45 - Мас-старт, чоловіки

Майбутній етап включає в себе три дисципліни: індивідуальні гонки, естафети і мас-старти. Це єдиний етап в сезоні, на якому не буде спринтів.

У жінок між першими двома гонками буде один вихідний, а чоловікам доведеться стартувати три дні поспіль. Звичайно, за тієї умови, що вони кваліфікуються до мас-старту.

Транслювати гонки в Україні буде телеканал «UA:Перший», а оперативно стежити за новинами, як завжди, найкраще на Sport.ua.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

 
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру
Біатлон | 18 квітня 2024, 14:23 0
Біатлон. Лідерка збірної Німеччини розповіла, коли завершить кар'єру

Франциска Пройсс бореться з проблемами зі здоров'ям

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Мы все еще верим и надеемся
Станислав Лагуцкий
для чого тоді проводити чемпіонат України якщо з їх учасників нікого не беруть в основу,в збірну беруть тих самих роками ніякого омолодження провали на виступах пора міняти старих котрі не показують результати