Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1017
0

Маріуполь - Кизилжар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз від експерта на контрольний поєдинок

Маріуполь - Кизилжар. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Маріуполь

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на товариський матч «Маріуполь» - «Кизилжар».

«У «Маріуполі» в більшості випадків зібрані молоді талановиті гравці «Шахтаря». Поки у цих футболістів немає можливості грати за «Шахтар», але вони хочуть довести, що не поступаються своїм конкурентам за позицію. На здоров'я! У хлопців є амбіції і відповідний рівень майстерності!

Хочу розповісти кілька моментів щодо футболу в Казахстані. Можливо, читачі цього не знають. У Казахстані багато років йшла досить активна робота по тому, щоб зменшити бюджетне фінансування професійних видів спорту, в першу чергу, ігрових: футбол, хокей та інші. До пори, до часу, все було спокійно і нормально. Але минулого року президент Казахстану та інше керівництво країни прийняли рішення про серйозне зменшення вливання бюджетних коштів у професійний футбол. Як мінімум, в два рази! А деяким у три рази зменшили. Деяким клубам на 70-75 відсотків фінансування зменшено. Але дозволено знаходити спонсорів. В Україні немає бюджетного фінансування футболу, у нас всі клуби приватні. Фактично в них вкладають гроші власники. У Казахстані, крім «Кайрата», який належить Боранбаєву, у всіх команд бюджетне фінансування. Не держава дає гроші, а місцева влада. У період пандемії з економікою складно практично скрізь. І в Казахстані пішли на цей крок вимушено. Я про це знав ще минулого року, коли працював в карагандинському «Шахтарі». Природно, було значно зменшено фінансування. Що тепер буде в казахстанському футболі? Складно буде брати гравців високого рівня або продовжувати з ними контракти. Отримають шанс грати місцеві здатні талановиті хлопці та місцеві тренери.

Але, якщо говорити по «Кизилжару», то у них бюджет став не менше, а навіть більше. Чому? Тому що у цього клубу і так був дуже маленький бюджет. До сезону все припускали, що команда з Петропавловська вилетить з Прем'єр-ліги. Але з молдавським тренером В'ячеславом Руснаком їм вдалося зберегти прописку у вищому дивізіоні. Але зараз команду очолює казахський фахівець Андрій Карпович. Він до цього тренував «Окжетпес», який, на жаль, покинув Прем'єр-лігу. Після цього Карповича запросили в «Кизилжар». Мені здається, перед зборами в Туреччині вони вже проводили підготовку в Казахстані, може бути, навіть в Астані в манежі. Не хочу бути голослівним. «Кизилжар» вже готовий непогано. Втримали вони провідних гравців? Вони можуть їх утримати, тому що там невисокі зарплати були. «Кизилжар» міг зберегти склад і ще добрати гравців. У будь-якому випадку, це перша з казахських команд, яка вилетіла до Туреччини на збір. Також в зв'язку з пандемією головний санітарний лікар Казахстану виступав з ініціативою, щоб казахські команди за межі країни не вилітали на збори. Через те, що клуби вже замовили квитки на Туреччину, всі боялися, що так і буде. Але спільними зусиллями Федерації футболу Казахстану, Міністерства охорони здоров'я та політиків вдалося отримати дозвіл клубам на виліт за межі країни. І «Кизилжар» полетів першим до Туреччини.

«Кизилжар» непогано готовий до спарингу з «Маріуполем», але в будь-якому випадку можу сказати, що рівень молодих талановитих хлопців приазовської команди вище. Якщо тільки Остап Маркевич не робитиме якихось експериментів, не даватиме наднавантажень перед контрольним матчем, якщо його не буде цікавити рахунок гри, якщо у нього є свій план на матч, якщо він перенавантажить футболістів, звичайно, вони будуть «плазувати» по полю. У тому випадку, якщо для нього контрольний матч, як прохідний і він просто готується до сезону. Але, якщо Маркевич дасть можливість зіграти хлопцям по 45 хвилин, то у «Маріуполя» шанси виграти значно більші», - вважає Грозний.

Матч «Маріуполь» - «Кизилжар» відбудеться 21-го січня. Початок зустрічі о 16:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Філадельфія планує підписати зіркового баскетболіста у літнє міжсезоння
Баскетбол | 05 травня 2024, 06:12 0
Філадельфія планує підписати зіркового баскетболіста у літнє міжсезоння

Клуб націлився на Джиммі Батлера, Брендона Інгрема та Пола Джорджа

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.