Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 18 сiчня 2021, 17:06
10368
16

За ким з українських боксерів варто стежити у 2021 році

Лев Кравців радить не моргати, стежачи за цими бійцями

| Оновлено 18 сiчня 2021, 17:06
10368
16
За ким з українських боксерів варто стежити у 2021 році
Boxing Scene. Олександр Усик

Минулий рік для українського боксу не задався. Чемпіонські поєдинки програні. Був шанс отримати парочку об'єднаних чемпіонів і навіть абсолюта, але як підсумок - поразки і відхід з боксу Олександра Гвоздика.

2021 - найважливіший рік відразу для декількох наших спортсменів. Якщо зараз вони не проявлять себе, то у 2022 може бути вже занадто пізно.

Арнольд ХЕГАЙ (16-1-1, 10 КО)

Одесит у 2020 не запалював, а пішов за прикладом багатьох співвітчизників - програв вперше в кар'єрі. При цьому, варто сказати, що вийшов на Стівена Фултона він трохи зарано - все ж американець більш майстерний боксер у той час, як Арнольд лише набирає обертів. Крім того, перед поєдинком Хегая переслідували проблеми: зміна тренера, недостатній час на підготовку і на те, щоб спрацюватися з наставником.

У Арнольда непогані перспективи - у другій найлегшій вазі можна боксувати з усіма і з правильним підходом менеджера-промоутера-тренера можна плавно виходити на навколочемпіонський рівень. Задатки є, залишилося побачити, як себе буде вести Дмитро Саліта - промоутер українця, і наскільки виявиться ефективною робота з новим наставником.

Петро ІВАНОВ (13-0-2, 8 КО)

Петро без зайвого шуму став одним з головних українських проспектів. У 2018 року представник Ніжина став чемпіоном світу за версією WBC серед молоді. Через рік цей титул захистив, а через два роки після завоювання провів два поєдинки: в першому легко перебив Романа Шкарупу, а в другому завоював титул WBC International Silver.

Безумовно, це не топ-рівень і не місце хоча б у десятці найкращих своєї категорії, але для 24-річного хлопця це - великий крок вперед. Він впевнено йде до вищих місць у рейтингу, а німецькі промоутери, за класикою, нікуди не поспішають. Впевнено можна сказати, що в кінці 2021 хлопець, якщо так і буде набирати оберти, опиниться в топ-15 кращих боксерів своєї ваги.

А там і до титулу недалеко.

Іван РЕДКАЧ (23-5-1, 18 КО)

Будемо чесні: за Редкачем ми стежимо не через крутий бокс. Взагалі, будь-яка спроба Івана дістатися до кращих бійців ваги завжди закінчується поразкою. Але цей хлопець просто приковує увагу своєю поведінкою, яка дозволяє йому боксувати з великими іменами, не перебуваючи в десятках рейтингів. Та ж поразка Денні Гарсії - підтвердження.

Перемога над Девоном Александером ввела багатьох в оману, що Редкач - навколотоп, хоча американець до того часу не бився давно, а перед цим переважно програвав. Проте, своєю поведінкою і статусом, який він створив собі розмовами, Редкач у 2021 році може досягти ще якогось великого бою. Той же Едріен Броунер, який, зазвичай робить вигляд, що українця немає - відмінний претендент.

Звичайно ж, американець не захоче після простою виходити на Редкача, але, якщо все складеться, історія з Александером цілком може повторитися.

Сергій БОГАЧУК (18, 0 – 18 КО)

Головний нокаутер України на даний момент. Ще в кінці 2020 року Сергій повинен був виходити на перший серйозний бій. Американець Брендон Адамс - не топ категорії, але точно той, хто міг би перевірити українця по-справжньому. Поки він тільки розбивав суперників, але говорити про рівень опозиції навряд чи варто - вона досить посередня.

25-річний українець нікуди не поспішає, розуміючи, що в професіоналах варто набратися досвіду і плавно вкотитися в процес, якщо ти не якийсь там Ломаченко. Проте, підвищення рівня суперників радує - найімовірніше, у 2021 році Богачук буде впевнено рухатися до топів рейтингів.

Хочеться вірити, що не перервавши серію дострокових перемог.

Карен ЧУХАДЖЯН (16, 1 – 7 КО)

Ще один проспект, чиї поєдинки не радимо пропускати. Карен - вкрай якісний і навчений боксер, а єдиний бій і перемога в 2020 році - топ. Потужний нокаутер Сергій Воробйов не зміг нічого вдіяти з українцем. Карен їхав до Росії в якості андердога, але не просто перебоксував суперника у своїй манері, але і розбирав того на ближній і середній дистанції. Фактично Воробйов не взяв жодного раунду, хоча деякі судді примудрялися щось там йому віддавати.

Категорія Чухаджяна дуже потужна. Там і Кроуфорд, і Спенс. Але поки дивитися на чемпіонів не варто - туди ще далеко. А ось шлях цікавий. У Карена є все, щоб увірватися в десятку своєї ваги вже у 2021 році. Головне, щоб рівень боксу ріс, а вірус нічого не зупиняв.

Артем ДАЛАКЯН (20, 0 – 14 КО)

Історія Далакяна та об'єднання вічна. Артем завжди ось-ось буде об'єднувати пояси і постійно щось не виходить. Схоже на те, що проблема, в першу чергу, в промоутері. Компанія точно не хоче ризикувати своїм єдиним активом, на який хоч якось ходять в Україні, тому що Артем - чемпіон.

При цьому, Далакяну - 33. Прикордонний вік, з огляду на його вагову категорію. Час було включатися ще раніше, з огляду на підґрунтя боксу Артема: контратаки, швидкість, робота від суперника. Але зараз поки ще не пізно. Імовірність того, що Далакян піде об'єднувати пояси є завжди, але віриться так собі. В цьому і є вся інтрига 2021 для Артема.

Ким він і його промоутер захочуть його бачити: домашнім чемпіоном або потенційно об'єднаним, а то і абсолютним чемпіоном.

Віктор ПОСТОЛ (31, 3 – 12 КО)

У Постола є всі шанси ще трохи позапалювати навіть у 36. Хосе Карлосу Раміресу з ним було непросто, але, на жаль, «непросто» - це не перемога і не два титули на плечах. Все ж хотілося б побачити Віктора чемпіоном ще раз, але в цій вазі на таке розраховувати не варто, а в сусідніх конкуренція не менше.

Проте дивитися, як віковий українець не дає дихнути молодим чемпіонам, весело. Чому б не продовжити, якщо сили є?

Сергій ДЕРЕВ’ЯНЧЕНКО (13, 3 – 10 КО)

Що ви бачите в послужному списку Сергія Дерев'янченка? Три поєдинки за титул чемпіона практично без перерви? Або три втрачені можливості? Ну ось, якщо відкинути відносно дивне суддівство в поєдинку з Головкіним?

Три чемпіонські бої - класні, а з Головкіним - найкращий. Чи достатньо цього для того, щоб домовитися, наприклад, з Андраде - велике питання. Зараз навряд чи - Головкін рветься до чемпіонських титулів і Деметріус - один з найбільш імовірних його суперників на даний момент. Благо, в середній вазі є з ким битися, і ім'я суперника - найбільша інтрига, яка стосується Сергія.

Денис БЕРІНЧИК (14, 0 – 8 КО)

Якщо Денис планує кудись йти, то час уже брати сумки. Третій у рейтингу WBO (вище тільки Ломаченко і Камбоссос), чемпіон WBO International, 32 роки. Час уже не тільки битися в Україні та Угорщині, а й підкорювати вершини.

Красюк обіцяв, що тепер вони якраз за Берінчика і візьмуться. Як і рік тому, як і два роки тому. Здається, вже пора, тому що тепер Денис не тільки може в теорії, а й на практиці. Ближче до титулів найближчим часом можна вже і не підібратися.

Василь ЛОМАЧЕНКО (14, 2 – 10 КО)

Ломаченко - та людина, яка не заспокоюється. Візьми перенеси бій, враховуючи травму і все інше. Але ні, адже мета близька. Тепер мета - реванш, який отримати практично нереально. Але великі бої через це ніхто не відміняв. І в цій, і в легшій категорії варіантів повно.

А тепер, після поразки, вони всі почули кров старого вовка і готові зайняти його місце. Найкращий рік, щоб показати, хто ти насправді. Тепер і стежити за простим чоловіком Ломаченком цікавіше, ніж за божеством, яке не програє. Та й вирішити, де ж ти знаходишся в історії боксу, не завадило б уже зараз.

Олександр УСИК (18, 0 – 13 КО)

Є ймовірність, що бій за абсолюта Усик все ж влаштує цього року. Після найбільшої хвилі пандемії бокс потребує великих поєдинків, тому Олександр за хороший гонорар поступиться Джошуа право боксувати з усіма поясами проти Ф'юрі, а сам піде на гігантів.

Минулі два бої були проти реально здорових хлопців, але не величезних, як чемпіони. Тепер же попереду Джозеф Джойс, який хоче помститися і довести, що він - не жарт. А там, якщо все складеться, Ф'юрі або Джошуа. Визначальний рік для майбутнього Усика, як супертяжа.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
"если отбросить относительно странное судейство в поединке с Головкиным" - на мой взгляд в том поединке Деревянченко проиграл заслуженно. Другое дело, что проявил бойцовский характер по полной, выглядел достойно и все такое, но таки проиграл к сожалению и судейство никак не явилось относительно странным.
asus
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Антонов
О Сиренко забыли.
Но после ухода братьев Кличко смотреть бокс уже не так интересно.
Trasher311987
За Серёгой Богачуком буду следить
Богдан Саженко
нічого цікавого і достойного щоб втрачати час
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
icebeer
Автор Лев Кравців, Sport.ua явно не ровно дышит на малороса ломаченко.
tima fialko
Після Кличків,одні д"ячки
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Predator
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
edi
Може мені хтось пояснить, чому я маю читати інформацію українською мовою після того як перемикну зверху мову, а не навпаки. Кожного разу заходиш на сайт і потрібно переходити з мови опкупанта, мови Леніна Путіна і вбивць українського народу, на державну мову, абсурд. А що там говорить закон від 16 січня "Про забезпечення функціонування української мови як державної"? ок, постараюся детальніше вияснити це питаня і подати офіційну скаргу на сайт. А що ЛОМАЧЕНКО і УСИК українські боксери? нее, не чув...