Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 18 сiчня 2021, 03:46
627
0

Юрай САНІТРА: «Задоволений другою половиною стартів в Обергофі»

Наставник збірної України – про виступ підопічних в минулих гонках

| Оновлено 18 сiчня 2021, 03:46
627
0
Юрай САНІТРА: «Задоволений другою половиною стартів в Обергофі»
Український біатлон. Юрай Санітра

Головний тренер збірної України Юрай Санітра після закінчення стартів в Обергофі оцінив виступи спортсменів на шостому етапі Кубка світу і розповів про плани на етап в Антгольці.
 
– Перший етап Кубка світу після Нового року не був оптимальним. Діма Підручний не відстрілявся в спринті, потім два провали в естафетах... Але другою половиною стартів в Оберхофі можу бути задоволений. Підручний спринт провів на дуже високому рівні і добре пробіг в естафеті і сьогодні в мас-старті. Порадувала і Юлія Джима, дуже добре пробігла спринт. Задоволений я і тим, як прогресує Олена Підгрушна і особливо радий за Валю Семеренко, яка провела дуже хороший естафетний етап. У Артема Прими, думаю, ще є запас, тому що поки не виходить одночасно - щоб і добре відстрілявся, і швидко пробіг.

В цілому дуже задоволений чоловічою естафетою, де хлопці дуже добре стріляли і показали хороший командний результат. У жіночій естафеті сподобалася друга половина, де бігли Валя Семеренко і Олена Підгрушна. І взагалі на даний момент можу сказати, що задоволений підготовкою команди до чемпіонату Європи і чемпіонату світу.

– Дмитро Підручний зараз в неймовірних кондиціях. Чи не зарано він вийшов на цей рівень, враховуючи, що чемпіонат світу тільки через три тижні?
– За той час, який залишився до чемпіонату світу, нам треба вийти на гідний фізичний рівень і мати впевненість у стрільбі. На цей час Діма знаходиться на оптимальному рівні - є над чим ще працювати. Але дуже важливо буде, щоб витримало здоров'я, і за час, що залишився, будемо робити все, щоб рівень його форми до чемпіонату світу підняти ще вище.

– Чи плануєте ви на наступний етап в Антхольці викликати когось із Кубка IBU, враховуючи результати в Арбері?
– Наступний етап в Антхольці ми більшою мірою розглядаємо, як підготовку до чемпіонату Європи і чемпіонату світу. Логічно міняти спортсменів між етапами, але я враховую в першу чергу, які старти нас чекають в майбутньому. І нам важливо підготуватися до чемпіонату Європи і чемпіонату світу. Тому ми прийняли рішення, що не будемо зараз робити ротацію спортсменів, і в Антхольці будемо виступати тим складом, який був в Оберхофі. Спортсмени, які показали хороші результати в Арбері, будуть далі готуватися на Кубку IBU до чемпіонату Європи.

– Чи немає у вас побоювань через те, що Антхольц - високогірний етап?
– Як я вже сказав, Антхольц - це підготовка до чемпіонату світу. Тому і тренування, які ми будемо там планувати, більше орієнтовані на те, щоб допомогти нам відразу почати виконувати необхідну роботу на наступному зборі в Поклюці. Тому існує ймовірність того, що форма спортсменів не буде виглядати в Антхольці оптимальною.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.