Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 16 сiчня 2021, 15:43
1391
0

Боруссія Дортмунд — Майнц. Прогноз і анонс на матч німецької Бундесліги

Чи триватимуть серії - рекордні і антирекордні?

| Оновлено 16 сiчня 2021, 15:43
1391
0
Боруссія Дортмунд — Майнц. Прогноз і анонс на матч німецької Бундесліги

У суботу, 16 січня, дортмундська «Боруссія» приймає «Майнц» в поєдинку 16-го туру німецької Бундесліги. Зустріч відбудеться в Дортмунді на полі стадіону «Сигнал Ідуна Парк». Матч цікавий в першу чергу тим, що наставники команд на двох провели у вищому дивізіоні німецького футболу аж 5 матчів! В.о. головного тренера дортмундців Едін Терзич має в своєму активі 4 зустрічі (в яких його підопічні здобули 3 перемоги!). А новоспечений тренер «Майнца» Бу Свенссон (який був гравцем, помічником тренера, тренером молодіжки цього клубу) поки що провів тільки один матч на своєму посту - і програв його в попередньому турі.

І, поклавши руку на серце, навряд чи можна припустити, що датчанин здобуде свою першу перемогу саме в грі проти «Боруссії». Все-таки суперники знаходяться на протилежних полюсах турнірної таблиці. Дортмундці, нехай і четверті, всього на 5 очок відстають від лідера, мюнхенської «Баварії». А ось «Майнц» в нинішньому сезоні здобув лише одну перемогу і з шістьма балами знаходиться на самому дні. Одна перемога і 11 поразок після 15-ти турів - антирекорди клубу в Бундеслізі. Зате у «Боруссії» є свій рекордсмен: Ерлінг Холанд. У минулому турі він відзначився дублем і перевершив досягнення Уве Зеєлера. Той свого часу в своїх перших 25-ти поєдинках в Бундесліги забив 23 м'ячі. А норвежець вразив ворота суперників 25 разів за ту ж кількість поєдинків! До слова, 21 гол з цих 25-ти Холанд забив після перерви.

Тож шанси гостей в майбутньому матчі виглядають примарними. Тим більше, що статистика явно не на їхню користь. 28 раз зустрічалися між собою команди, і 16 разів сильніше була «Боруссія», тоді як на рахунку «Майнца» тільки 5 виграшів. Правда, остання зустріч (в червні минулого року) завершилася саме на користь «карнавальників», і саме в Дортмунді.

Однак тепер розклади зовсім інші і сили суперників явно нерівні. Незважаючи на травми трьох гравців основи (Аксель Вітсель вибув до кінця сезону, травмовані також Торган Азар і Марсель Шмельцер), «Боруссія» набрала непоганий хід. Три поспіль перемоги - в Кубку перед Новим роком і дві в Бундеслізі вже в 2021-му - кажуть про рішучу налаштованість команди. У «Майнца» ж теж непроста кадрова ситуація. Едімілсон здав позитивний тест на коронавірус. П'єр Кунде надовго оселився в лазареті. Лука Кіліан, Ніклас Тауер, Пол Небель - під питанням.

Букмекери бачать «Боруссію» беззаперечним фаворитом майбутньої зустрічі. А ми ризикнемо спрогнозувати, що «Майнц» просто так не здасться і свій гол все-таки заб'є.

Орієнтовні склади:
«Боруссія Дортмунд»: 
Роман Бюркі; Тома Меньє, Мануель Аканжі, Матс Хуммельс, Рафаель Геррейро; Емре Джан, Томас Делані; Джейдон Санчо, Марко Ройс, Джованні Рейну; Ерлінг Холанд.
«Майнц»:  Робін Центнер; Даніель Бросінскі, Джеррі Сент-Юст, Александр Хак, Мусса Ніакате, Денні Лаца, Леандро Баррейро; Адам Салаї, Жан-Поль Боетьюс, Робін Квайзон, Жан-Філіп Матета.

 
  • 1,222
  • 7,500
  • 15,000
Сделать ставку
 
  • 1,2
  • 7,5
  • 14,5
Сделать ставку
 
  • 1,21
  • 7,30
  • 13,50
Сделать ставку

16 січня, субота

«Боруссія Дортмунд» — «Майнц»
Дортмунд. Стадіон «Сигнал Ідуна Парк». 16:30
ТБ-трансляція на телеканалі Sky Sport Bundesliga 1
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 27
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.