Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 16 сiчня 2021, 18:12
3677
1

Холловей - Каттар варто дивитися навіть не фанатам UFC. Це буде топ-бій

Лев Кравців у передчутті першого турніру UFC у новому році

| Оновлено 16 сiчня 2021, 18:12
3677
1
Холловей - Каттар варто дивитися навіть не фанатам UFC. Це буде топ-бій
twitter.com/ufc

Поєдинок Макса Холловея проти Келвіна Каттара - прекрасний початок року для UFC. Це той самий поєдинок, який варто включати, якщо ти - фанат шоу, рубки і непередбачуваних результатів. Макс, хоч і фаворит, цілком може програти.

Розбираємося, чому.

Де дивитися онлайн бій UFC: Макс Холлоуей – Келвін Каттар

Холловей потрапить під скорочення UFC?

В кінці 2020 року голова UFC Дейна Вайт оголосив, що промоушен розлучиться з шістдесятьма бійцями. Під ніж потрапили навіть улюбленці публіки, на кшталт Йоеля Ромеро. Аргументація Вайта проста - кубинець програв три з трьох останніх поєдинків і чотири з п'яти: Ісраелю Адесаньї, Паулу Кості і двічі Роберту Віттакеру. Не спрацював навіть аргумент про те, що 43-річний боєць дає шоу, а фанати більше критикували чемпіона Адесанью, який переміг, ніж претендента Ромеро, за їхній бій.

Крім Ромеро, варто відзначити того ж Ентоні Петтиса. І, якщо у випадку з Йоелем там, як аргумент, наводиться ще й вік, то Петтис молодший за кубинця на десять років, що не завадило UFC звільнити його з промоушену. Чи важливий результат поєдинку проти Каттара для майбутнього Макса Холловея у промоушені? Передбачити зараз важко.

З одного боку, статистика американця в останніх боях не вражає: три поразки в чотирьох поєдинках. Макс програвав Дастіну Пор’є і двічі Александру Волкановскі. Остання поразка вкрай спірна, але факт залишається фактом - вона сталася і тепер серед перемог за останні два роки в активі Холловея лише одноголосне рішення в поєдинку проти Френкі Едгара.

З іншого боку, на користь того, щоб Макс залишився за будь-яких розкладів, каже його вік - усього 29 років. Його стиль - кожен бій Холловея гарантує рубку, десятки влучань і розбиті обличчя. Ну і період, в який Дейна Вайт обіцяв попрощатися з бійцями - до кінця 2020 року. Нескладно порахувати, що цей період закінчився.

Проте, результат вкрай важливий для самого бійця, навіть, якщо на кону не стоїть контракт з UFC. Така статистика для спортсмена рівня Макса - жах. Відмінний ударник з бетонною трималкою, з яким в октагоні болісно всім. Холловей своєю купою ударів може замучити будь-якого опонента, а воркрейтом затягати практично кожного.

Крім цього, подібна статистика поразок поспіль - не перша в кар'єрі Макса. У період з 2012 по 2013 роки Холловей вже бував у схожих колотнечах. Тоді він спочатку вперше в кар'єрі програв - тому ж Дастіну Пор’є, потім виграв три бої: проти Шиллінга, Лоуренса і Гарсії. Після чого програв двічі поспіль - Деннису Бермудесу і Конору Макгрегору. Природно, за очками - Холловей ніколи не бував навіть у нокдауні.

Після цього послідувала серія перемог, яка затягнулася аж до 2019 року і налічувала в результаті аж тринадцять перемог поспіль! Цьому хлопцю не позичати характеру, як у клітці, так і просто в житті.

Так що ж Макс може протиставити Каттару і чому він - фаворит? Найголовніше - досвід. Досвід поєдинків на чемпіонському рівні, поєдинків проти великих імен і перемог над найпотужнішими бійцями. Наприклад, Холловей двічі не відчув Жозе Альдо, забивши того в двох поспіль боях технічним нокаутом у третіх раундах. Макс розбирався з Ентоні Петтисом, Брайаном Ортегою та багатьма іншими вкрай міцними бійцями.

Крім цього, у Холловея вистачає п’ятираундових поєдинків, чого не скажеш про Каттара - у Келвіна їх всього два, а в UFC і зовсім один.

Крім цього, на стороні Макса - різноманітність і багатоударність у стійці. Цей хлопець створює справжню хмару зі своїх пострілів, попутно нарощуючи їхню кількість. Так, Холловей - не потужний одноударний панчер і звалити когось в моменті виходить украй рідко. Він бере іншим: воркрейтом, різноманітністю і скіллом.

Чи потягне Каттар багатоударні серії Макса - велике запитання.

Чи може Каттар щось протиставити?

Незважаючи на 32-річний вік, є відчуття, що саме шлях Келвіна лише починається, на відміну від його більш молодого суперника.

Американець двічі програвав в UFC - Ренату Карнейру і Забіту Магомедшаріпову. Обидва рази за очками - одноголосним рішенням суддів. Виграв шість разів, чотири з них - нокаутом. З ударом у Каттара більш ніж повний порядок.

При цьому, суть не тільки в сильному ударі. Келвін - крутий боксер, незважаючи на зовсім не боксерську школу. Найголовніше, що є у нього в арсеналі - таймінг. Каттар чудово відчуває суперника, працює, відштовхуючись від того, що показує опонент, і б'є рівно тоді, коли потрібно. Впевнено можна сказати, що більшість нокаутованих не розуміють, звідки прилетіло, дізнаючись про це вже на повторах.

Саме це - головна перевага Каттара перед Холловеєм. Якщо у нього вийде працювати без емоцій і ловити суперника на його ж активних діях, то хто знає, чи витримає легендарна трималка Макса. Вона дійсно потужна. І так, він тримав влучання найкращих. Але ж уміння тримати удар дуже часто пропадає в моменті. Просто вестибулярний апарат відмовляється переносити попадання - і все.

Тим більше це небезпечно, коли навпроти тебе суперник з таким таймінгом і таким ударом. Каттар недооцінений через рівень його опозиції. Вважається, що він поки не бився ні з ким серйозним, хоча серед опонентів вистачає сильних, нехай і недостатньо хайпових, імен. Тепер питання в тому, чи зможе Келвін показати свій клас із бійцем, який вже бував на тому самому рівні, куди він прагне.

Так хто ж фаворит?

На Холловея можна поставити з коефіцієнтом близько 1.6. На Каттара - близько 2.35. Головна інтрига полягає відразу в декількох моментах:

- чи зможе Каттар впоратися з багатоударністю Холловея? У теорії, скилів Келвіна повинно вистачити не тільки, щоб впоратися, але і щоб регулярно ловити Макса на помилках. На практиці ж Холловей може просто задавити своїм напором і постійними влучаннями.

- як Каттар пройде всі п'ять раундів? Тим більше, проти такого фізично сильного монстра, як Холловей. Особливо, зважаючи на те, як Макс може набирати по ходу бою. Тут або Холловей задавить воркрейтом, або підсяде через те, що Келвін пристосується до стилю.

- чи витримає голова Макса влучання Каттара? Те, що вони будуть, сумніватися не доводиться. Питання в тому, чи дасть голова Холловея збій або продовжить переносити все легко.

В результаті від відповідей на ці три запитання буде залежати результат. Але барвистість бою не буде залежати ні від чого. Шоу на нас чекає відмінне.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 16
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 134
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kit Murkit
Сьогодні на Setanta Sports в 22:00