Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 15 сiчня 2021, 13:46
2706
0

Masters: визначилися пари чвертьфіналістів

В Англії проходить перший великий турнір календарного року

| Оновлено 15 сiчня 2021, 13:46
2706
0
Masters: визначилися пари чвертьфіналістів

В англійському Мілтон-Кінсі на «Маршалл Арені» проходить Masters – нерейтинговий турнір, який, тим не менш, цікавий в плані того, як снукеристи готуються до відновлення сезону. 

Masters - друга подія в серії з трьох турнірів Triple Crown. Як правило, в ньому беруть участь перші 16 гравців світового рейтингу. Але позитивні тести на коронавірус не дозволили взяти участь у турнірі №1 Джадду Трампу і №14 Джеку Лісовському. Тож склад учасників змінився в останній момент.

Призовий фонд турніру становить 725 тис. фунтів, з них переможець отримає 250, а фіналіст - 100 тис. Спеціальний приз за найбільшу серію - 15 тис. фунтів. Матчі 1/8-1/2 фіналу проходять у форматі до 6-ти перемог, а фінал, запланований на 17 січня, зіграють до 10-ти виграних партій.

10-13 січня були зіграні поєдинки 1/8 фіналу.

У поєдинку двох Вілсонів, Кайрена і Гері, переміг той, який вище в світовому табелі про ранги, тобто Кайрен. Гері, який замінив Лісовського, все-таки виявився не готовий на 100%: його вистачило тільки на першу сесію, яка завершилася внічию - 2:2. А потім Кайрен взяв 4 фрейми поспіль, попутно оформивши серію в 136 очок - вона поки є найбільшою на нинішньому Мастерсі. У підсумку - 6:2 на користь Кайрена.

З таким же рахунком Девід Гілберт обіграв Джо Перрі. Причому Девід вів у рахунку 5:0, після чого дозволив супернику виграти два фрейми. Зазначимо, що в кожній з партій снукеристи зуміли оформити по великій серії: на рахунку Джо два півсотенні брейки і сенчурі, а Девід зробив 5 півсотенних.

Чинний переможець турніру, Стюарт Бінем, зустрічався з дебютантом Мастерсу, Тепчайєю Ун-Нухом. І потрібно сказати, що таїландець дав бій англійцю. Бінем вів у рахунку 5:1, після чого два брейки "+ 60" і сенчурі дозволили Ун-Нуху впритул наблизитися до суперника: 5:4. Але 10-й фрейм був за Стюартом - 6:4.

Не менш напруженим видався і матч Шон Мерфі - Марк Вільямс. Снукеристи не відпускали один одного більш ніж на два фрейми. Але за рахунку 4:4 Шон виграв дві партії, навіть незважаючи на півсотенну серію Марка. 6:4, і тепер в особистих зустрічах між цими суперниками Мерфі веде 10:6, а Вільямс залишає Мастерс після першого ж раунду вже вп 'яте за останні 6 років.

Сенсацією можна вважати виліт №2 світового рейтингу Ніла Робертсона від 20-річного Яня Бінтао. Китаєць з самого початку опинився в ролі наздоганяючого - 1:3, 3:5. Переломним виявився 9-й фрейм, що тривав понад 40 хвилин. Він залишився за дебютантом Мастерсу, після чого Бінтао взяв ще дві партії - 6:5.

Марк Селбі, який цього сезону виграв у Мілтон-Кінсі вже два титули, цього разу не зумів впоратися зі Стівеном Магуайром. Суперники билися на рівних - 2:2, 3:3. Однак після цього Магуайр взяв три фрейми поспіль - 6:3.

Дуже видовищним вийшов поєдинок Ронні О 'Салліван - Дін Цзюньхуей. Дін змусив чинного чемпіона світу грати в ролі наздоганяючого: він вів у рахунку 3:0, потім - 5:3. Але Ронні не здався і в такій ситуації, взявши три партії поспіль - 6:5. Відзначимо, що суперники оформили по 5 серій: кожен зробив по два сенчурі і по 3 брейки понад 60 очок. Тепер рахунок особистих зустрічей цих гравців - 17:4 на користь О 'Саллівана.

Джон Хіггінс у впертій боротьбі обіграв Марка Аллена. Причому вже в другому фреймі Аллен оформив сотенну серію, яка стала ювілейною, 600-ю на Мастерсах (турнір проводиться в 47-й раз). До слова, в рамках саме цього турніру Марк досі жодного разу не програвав Хіггінсу, здобувши 4 перемоги. Однак цього разу перемога залишилася за Джоном, який 14-й раз в кар 'єрі зіграє в чвертьфіналі Мастерсу. Хіггінс вів у рахунку 5:3, дозволив супернику зрівняти рахунок, але у вирішальному фреймі серія в 59 очок дозволила йому здобути підсумкову перемогу - 6:5.

Чвертьфінальні поєдинки відбудуться 14-15 січня.

Masters. 1/8 фіналу (10-13 січня):
Стюарт Бінем  – Тепчайя Ун-Нух  – 6:4
Шон Мерфі  –  Марк Вільямс – 6:4
Марк Селбі  – Стівен Магуайр  – 3:6
Ніл Робертсон  – Янь Бінтао  – 5:6
Джо Перрі  – Девід Гілберт  – 2:6
Кайрен Вілсон  – Гері Вілсон  – 6:2
Джон Хіггінс  – Марк Аллен  – 6:5
Ронні О’Салліван  – Дін Цзюньхуей  – 6:5

Masters. 1/4 фіналу (14-15 січня):
Стюарт Бінем  – Шон Мерфі  
Стівен Магуайр  – Янь Бінтао  
Девід Гілберт  – Кайрен Вілсон  
Джон Хіггінс  – Ронні О’Салліван  

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.