Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 14 сiчня 2021, 12:58
1082
5

ЗАВАЦЬКА: «Три місяці відіграла нездоровою, а потім вилізла стара травма»

Українська тенісистка - про причини спаду в грі

| Оновлено 14 сiчня 2021, 12:58
1082
5
ЗАВАЦЬКА: «Три місяці відіграла нездоровою, а потім вилізла стара травма»
WTA. Катаріна Завацька

Українка Катаріна Завацька привідкрила закулісся своєї підготовки до кваліфікації Australian Open, де зупинилася в півфіналі.
 
«На передсезонці у мене вилізла стара травма - бурсит під ахіллом. Грубо кажучи, кістка, яка тисне у кросівок. Тобі постійно боляче, коли ти ходиш, тим більше - коли бігаєш. Три роки тому через бурсит мені довелося залишити теніс на три місяці, оскільки біль наростав до нестерпної точки. Щоб її вгамувати, потрібні спеціальні вправи, причому без напруги на ногу. Якщо кардіо - тільки велосипед, якщо м'язи на руки і ноги - робота з вагою в спортзалі. Ось і на передсезонці на корті я не рухалася. Тренувалася «з місця». І тільки останній тиждень перед стартом в Дубаї почала грати на очки з дівчатами. При болях, але при цьому вже не таких гострих - я дотримувалася рекомендацій лікарів, зробила устілки. Здоров'я плюс бурсит - ось така накладка... Але я впевнена, що неприємності мене тільки загартують, коли я з ними впораюсь.
 
Зараз не потрібно нікуди поспішати, не брати до уваги гонку за очками і рейтингом, що дозволить зосередитися на актуальній проблемі, яка мене стримує. У нашому виді спорту важко побачити те, що відбувається за лаштунками. Так що кваліфікацію АO-2021 запишу собі до активу - боролася, бігала з мозолями. Вибір, по суті, був з двох зол: або мозолі через нові устілки, або біль в нозі, який вдвічі скорочує рухливість. Так, турнір не вийшов таким, яким би я хотіла, але нічого - будемо працювати, адже сезон тільки розпочався.
 
- Я обережно спитаю про твою проблему, яка повернула тебе до Києва.
- Не вдаватимуся в подробиці, але я шукаю вихід з ситуації. Мені - 20 років, і хотілося б довше залишатися в тенісі здоровою. Дискомфорт проявляється в основному на турнірах. Коли я не тренуюся і не граю в теніс - все нормально. Але як тільки починаються сильні навантаження, мій організм просто не витримує. У кінцівці минулого року, після турніру в Ташкенті, я захворіла на мононуклеоз. Причому я про це не знала, залишаючись на ногах. Втома замучила, і всі супутні симптоми - гайморит, бактерії... Моя імунна система дала збій і зараз я розплачуюсь за ті три місяці, які я відіграла хворою. Хворобу я переборола, але на ногах, не знаючи про діагноз.
 
- Оптимальний вихід із ситуації - пауза або дозована кількість турнірів?
- Грати треба в будь-якому випадку, але брати матчі не фізикою, а головою і психологією.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Забагато травм, як для 20 років у Катаріни. Сумнівно що в професійному тенісі без фізики можна чогось серйозного досягнути. Хотілось би, але швидше за все -1 у сподіванням українських вболівальників на ще одного ТОП-гравця, крім Елі.
vizuals
Зрозуміло. Коли травми і хвороби пройдуть, одразу скажеш
Александр Ад
треба здоровя поправляті,а потім думати про теніс,а то не будє ні того, ні іншого
Michael Savchyn
їй мабуть фізику слід підтягнути,
бо на фоні молодшої від неї Костюк явною дітвачкою виглядає
PaulK77
Одужуй, Катерино! Ти талановита, тому розберися зі здоров'ям і повертайся. А грати з травмами та хворобами не треба.