Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 14 сiчня 2021, 01:30
3004
4

Це буде дивний сезон НХЛ. Формат і особливості нового чемпіонату

Прев'ю у всіх сенсах скороченого сезону НХЛ

| Оновлено 14 сiчня 2021, 01:30
3004
4
Це буде дивний сезон НХЛ. Формат і особливості нового чемпіонату
nhl.com

Коли стартує сезон НХЛ

Регулярний чемпіонат стартує 13 січня, а завершитися має 8-го травня. Останні дати фіналу Кубка Стенлі призначені на липень. Ліга хотіла стартувати в грудні або хоча б 1-го січня, але довгий час керівництво не могло домовитися з Профспілкою гравців. Крім того, ситуація з коронавірусом залишається напруженою, і провести регулярний сезон так само, як провели минулий плей-оф (у двох містах-хабах) вже не було можливим через кількість команд.

В цілому, головним завданням НХЛ буде закінчити сезон в червні-липні, щоб чемпіонат 2021/22 можна було почати в звичайний час (жовтень) і в стандартному форматі. При цьому комісар Ліги Гарі Беттмен стверджує, що клубам було простіше скасувати сезон, ніж проводити його в поточних умовах.

«Чесно кажучи, було б дешевше і вигідніше скасувати сезон і не грати. І клуби, і Ліга втратять менше, якщо не починати сезон, ніж проводити його зараз», - сказав Беттмен.

Під умовами в тому числі розуміється і скорочена кількість матчів, і відсутність уболівальників на трибунах. Лише в окремих регіонах США фанам відкриють арени, однак заповнити їх можна буде на 10-20% максимум, що особливої ​​вигоди не принесе.

Формат сезону

Коронавірусні обмеження дуже вплинули на формат регулярного чемпіонату. НХЛ довелося міняти команди місцями у всіх дивізіонах, щоб скоротити кількість переїздів. В результаті був сформований канадський дивізіон, куди відправили всі 7 клубів з цієї країни. Оскільки кордон між США і Канадою залишається закритим, канадськими клубам до плей-оф доведеться грати тільки між собою. Нижче - всі дивізіони на сезон 2021.

Мабуть, головною особливістю регулярки є те, що команди гратимуть тільки проти суперників свого дивізіону. Тепер ніяких поєдинків між канадськими та американськими клубами, а також учасниками різних дивізіонів. Регулярний чемпіонат буде скороченим, і кожна команда зіграє по 56 матчів. Природно, з огляду на зустрічі тільки всередині дивізіонів, кожен учасник зіграє зі своїм сусідом 8-10 матчів, що, напевно, занадто багато.

Думаю, і хокеїстам, і глядачам набридне бачити в суперниках одні і ті ж команди, але в поточній ситуації НХЛ знайшла тільки такий вихід. У плей-оф вийдуть топ-4 команди кожного дивізіону, а перші два раунди суперники продовжать грати всередині своїх дивізіонів: перша команди проти четвертої, друга проти третьої, потім переможці зійдуться в битві між собою.

Далі пари плей-оф будуть засновані на показниках регулярного чемпіонату.

З позитивних моментів 56-матчевого регулярного сезону можна відзначити важливість кожного окремого поєдинку. Все ж 82-матчева регулярка дозволяє командам довго входити в сезон і несла в собі багато прохідних ігор, а кількість була продиктована в першу чергу грошима. Більше матчів, більше проданих квитків, більше відрахувань від ТБ і вищі зарплати.

Цього разу сезон вийде динамічним, і тим, хто націлений на плей-оф, потрібно швидко включатися, а не спати два місяці. В такому форматі буквально всі можуть претендувати на плей-оф. Та й таблиця в кінці, напевно, буде з мінімальними розривами.

Особливості сезону

- Навіть в такій ситуації НХЛ зуміла включити в розклад два матчі на відкритому повітрі. Зазвичай такі поєдинки проходять на великих стадіонах з 50+ тисячами уболівальників, але через пандемію фанів все одно не буде, тому Ліга вирішила організувати поєдинки просто на природі.

20-го і 21-го лютого поруч із озером Тахо серед гір і лісу буде побудований каток, де зіграють Колорадо - Вегас і Бостон - Філадельфія. Принаймні має бути красиво.

 - Відсутність великої кількості ветеранів. Багато досвідчених гравців пропустять як мінімум частину сезону. Лідер Тампи-Бей Нікіта Кучеров вибув до кінця регулярки через операцію на стегні. Блискавки, нагадаємо, будуть захищати чемпіонський титул.

У 2020 не зіграє Хенрік Лундквіст. Легендарний воротар Нью-Йорк Рейнджерс влітку змінив команду, однак за Вашингтон не дебютує через проблеми з серцем. Гравець переніс операцію і може взагалі на лід не повернутися, хоча про завершення кар'єри швед не повідомляв.

На невизначений термін вилетів капітан Чикаго Джонатан Тейвз. Завершив кар'єру воротар Корі Кроуфорд, а форвард Евандер Кейн може пропустити сезон з особистих причин.

 - Нічого собі перерва. Складно уявити, щоб професійна команда в будь-якому виді спорту сиділа склавши руки 10 місяців. Але це сталося з хокеїстами 7 клубів НХЛ.

Анахайм, Баффало, Детройт, Оттава, Нью-Джерсі, Сан-Хосе і Лос-Анджелес не грають з березня, коли почався карантин. Потім відразу стартував плей-оф, де ці команди не брали участь - ось і виходить майже рік простою. І завдання командам не полегшує той факт, що перед регуляркою у гравців не було виставкових матчів.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Посунькин
Ждем начало сезона!
Vlad Rasevski
Краще для спортсмен, хоч і без глядачів, але грати- форму підтримувати, рекорди встанавлювати ...
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Сами же раздули свою бессмертную лигу. В погоне за барышами.
Могли бы остановиться на 4 по 6