Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 сiчня 2021, 02:58
3361
0

ОФІЦІЙНО. Олімпік підписав двох новачків терміном на 2,5 роки

Богдан Векляк і Владислав Хамелюк гратимуть за донецьку команду

| Оновлено 12 сiчня 2021, 02:58
3361
0
ОФІЦІЙНО. Олімпік підписав двох новачків терміном на 2,5 роки
ФК Олімпік Донецьк

Першими зимовими новачками донецької команди стали захисник Богдан Векляк і гравець середньої лінії поля Владислав Хамелюк. Обидва футболісти підписали контракти з «Олімпіком» терміном на 2,5 року.

№2. Богдан Векляк. Народився: 31 серпня 1999. Вік: 21 рік. Місце народження: м Жидачів, Львівська обл. Громадянство: Україна. Зріст / вага: 185/79. Амплуа: захисник. Попередні клуби: ФК «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні, Україна).

Богдан народився в місті Жидачів, Львівської обл. Зігравши в 2015 році кілька яскравих поєдинків у чемпіонаті області за ФК «Миколаїв» з сусіднього міста, 15-річний талант привернув до себе увагу скаутів друголігової «Скали» (Стрий). Саме тут Векляк протягом наступних 4-х років відточував свою майстерність, після чого отримав запрошення від молодіжки «Карпат».

Рік по тому футболіст продовжив прогресувати і став гравцем «Гірника-Спорт», що виступає у Першій лізі. За півтора сезони в складі команди з Горішніх Плавнів захисник провів 21 матч, в яких зумів відзначитися 1 забитим голом і віддати 1 результативну передачу. В «Олімпіку» Векляк виступатиме під 2-м номером.

Захисник «Олімпіка» Богдан Векляк: «Радий, що підписав контракт з командою Прем'єр-ліги. Я стежив за виступами «Олімпіка», і мені дуже подобається футбол, який показує команда під керівництвом Ігоря Петровича. Я довго йшов до цього, багато працював. Приємно зараз розуміти, що всі праці не були марними.

Хотілося б уже в цьому сезоні завоювати місце в стартовому складі і допомогти команді поборотися за єврокубки. Попереду збори. Буду доводити тренерському штабу, що вони недаремно повірили в мене».

№11. Владислав Хамелюк. Народився 4 травня 1998 року. Вік: 22 роки. Місце народження: м Кам'янець-Подільський. Громадянство: Україна. Зріст / вага: 178/68. Амплуа: півзахисник. Попередні клуби: ФК «Чорноморець» (Одеса, Україна).

Хамелюк – вихованець кам'янець-подільського футболу, який пограв за «Скалу» і дубль запорізького «Металурга». З 2016 хавбек виступав за «Чорноморець». У поточному сезоні на рахунку 22-річного Хамелюка 5 матчів за «моряків». У команді Климовського Влад буде грати під 11-м номером.

Півзахисник «Олімпіка» Владислав Хамелюк: «Олімпік цікавився мною ще влітку, але тоді справа до підписання контракту не дійшла. Був час добре все обміркувати, як мені, так і керівництву клубу. Дуже радий, що в підсумку все склалося, і я перебуваю тут. Вища ліга – серйозний подразник. Хочеться максимально добре проявити себе в команді і зробити ще один крок вперед. Я, звичайно ж, маю на увазі – вийти з «Олімпіком» в Лігу Європи».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.