Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 11 сiчня 2021, 09:33
48636
50

Світоліна в трьохсетовому трилері переграла першу ракетку Росії

Українка вибила вже другу росіянку в Абу-Дабі, відігравши сьогодні два матчболи

| Оновлено 11 сiчня 2021, 09:33
48636
50
Світоліна в трьохсетовому трилері переграла першу ракетку Росії
Українка вибила вже другу росіянку, змусивши вболівальників солідно понервувати

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.

26-річна українка, посіяна на турнірі під другим номером, в матчі третього кола здолала першу ракетку Росії Катерину Александрову (№33 WTA).

Абу-Дабі. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Александрова (Росія) - 6:2, 6:7(5), 7:6(8)

Александрова жахливо подавала в першому сеті, у підсумку захистивши лише одну свою подачу. Світоліна також почала трохи невпевнено, але швидше намацала ігровий ритм і почала домінувати на корті, прекрасно рухаючись і збираючи помилки суперниці. Під час важливих моментів вона не боялася ризикувати, що вже стало фірмовою фішкою початку сезону. Але постійно працювало це тільки в першому сеті і на початку другого.


 
З рахунку 2:0 у другій партії росіянка почала повертатися в гру. Вона стала набагато краще відчувати геометрію корту, іноді їй навіть відверто щастило. А ось Еліна після деяких успішних ударів суперниці і своїх невдалих дій у важливі моменти чомусь розклеїлася. Вона почала грати від захисту, але більш ризикувати з подачею. Кілька дуже неприємних подвійних помилок українки у важливі моменти дозволили Александровій захопити лідерство в другій партії. Світоліна начебто прийшла в себе у восьмому геймі, коли вдалося зрівнятися на чотирьох, але подати на матч в десятому стало нездійсненним завданням. Був шанс оформити ще один прихований матчбол, та росіянка зуміла набрати шосте очко.
 
Катерина почала тай-брейк з подвійної помилки, що вселяло великі надії. Розіграші ставали все більш затяжними. Було видно, що обидві тенісистки віддадуть всі сили заради перемоги. Боротьба була напруженою, Світоліна йшла на перехід, ведучи 4:2, а перемога дісталася росіянці.


 
Перед початком третього сету ситуація Еліни була неприємною, але після того як вона ще й почала поступатися з брейком, багато хто поховав її шанси на успіх. Александрова дійсно заграла на більш високому рівні, все-таки хардове покриття для її гри підходить набагато більше, ніж грунт в Парижі, де вона програвала українці. Маючи перевагу, росіянка дійшла до подачі на матч, раптово занервувала і напомилялася. Таким подарунком Світоліна не могла не скористатися.
 
Доля матчу вирішувалася на тай-брейку фінальної партії і він вийшов максимально інтригуючим. На цей раз Александрова йшла на перехід, ведучи 4:2. Вона ж першою дійшла до матчболів за рахунку 6-5 і 7-6. На щастя, сьогодні характер Еліни було не зламати, вона віддала себе всю і все-таки вирвала перемогу. Але сама гра трохи засмутила, перша серйозна суперниця показала, що особливого прогресу в ігровому плані у Світоліної під час міжсезоння все-таки не відбулося. Тільки за рахунок морально-вольових постійно перемагати не вийде.

У наступному раунді Світоліна зіграє з Веронікою Кудерметовою з Росії (№46 WTA).

Відзначимо, що Еліна виграла 17 з 19 останніх поєдинків проти тенісисток з Росії. На даний момент у неї вінстрік з шести таких перемог поспіль.

Раніше в 1/4 фіналу вийшла Марта Костюк.

Оцініть матеріал
(182)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 29
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 50
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Молодчина, Элина! Такие матчи, вытянутые на характере, дорогого стоят.
Наталя Шевченко
Звичайно, хотілося б легкої перемоги, але не може бути гра з тенісисткою під 33 номером простою. Всі хочуть вигравати і дертися вгору, але не у всіх виходить. Дякую Еліні за характер, за волю до перемоги! Ти наша гордість, щоб там не говорили деякі. Перемог і успіхів тобі, Елінко, а ми будемо радіти, що в нас є спортсмени, на яких хочеться рівнятися!!!
Vera Stepler
это было здорово Элинка! Бится до конца это о ней
Поручик Ржевский
Вітаємо та бажаємо йти далі й далі!
POWER
Так держать! Только - Элина!!! Только - Победа!!!
Олег Мандрівник
Редко смотрю теннис, но тут реально триллер был. В концовке уже было видно что обе уже просто не могут играть, но у Свитолины сил осталось на грамм больше
Stanislav Matusevych
Треба привітати Еліну з перемогою на її фірмовому характері, але більше плюсів сьогодні не було. Перша більш-менш серйозна суперниця - і на корті знову була Еліна останніх півтора-двох років. Проти атакуючої суперниці не виходять свої атаки, часто-густо закінчуючись помилками. Це йде з глибоких юніорів: перший атакуючий удар в Еліни непоганий. А завершальний, більш простий, стабільно не виходить. Перехід же на м'яку гру без ризику дозволяє опонентці пробивати на вибір. Тут же просідає і відсоток першої подачі. Ну, і подача на матч, як ми звикли.
Сьогодні, звичайно, потрібно зробити скидку на дві речі. По-перше, старт сезону, коли ніхто топової гри не показує. По-друге, деяка самозаспокоєність після провального першого сету Александрової зі статистикою 2/15 вінерси/невимушені. Отут і стане, сподіваюсь, у нагоді робота психолога.
Далі клон Александрової Кудерметова, і на неї треба буде брати сили десь із резервів. Треба було сьогодні закінчувати у двох партіях.
Сергей Чёрный
Ох и нервы мои Элина потрепала , даже телефон в третьем сете при 4:2 в пользу Александровой выключил , правда не надолго и какое же удовольствие получил , давно так не радовался .
Hyperion
Это была битва!
relax-1984
Не хочу да и нету сил что-то комментировать. Могу только поблагодарить Элину за хеппи энд после килограммов выжраного валидола... Все, пойду открою бутылочку пива и морально обессиленный упаду в кресло...
mustapha
Якщо Еля відчепить ще й третю казламорду з турніру,їй саме час давати Героя України,за посильний внесок в боротьбі з ординськими окупантами.
Александр Ад
все силы и нервы оставила на корте, а мы у экранов Молодец на характере вытянула
VITASS
как закалялась сталь
Александр Науменко
Серце умовило не дивитися третій сет, на вдачу. Завжди слухай своє серце. Всіх з перемогою! Далі буде!
romeoboss50
Я так хотів,так вбалював за Єлиночку
Молодець гарна дівчіна,дуже гарна
Це той теніс який ми ждемо від Є.С.
yuriy_kent
Это реально была битва. Особенно в последнем. На жилах вытащила. Молодец Элина!
Ас Милан Чемпіон
Нічого абсолютно не змінилось в Світоліній.. Колись по юніорам бекхенд по лінії-був її візитною карткою.. Зара при фізрук ах його використовуть раз на 10 коли читається цей удар, який таж Марта виконує дуже добре і одразу біжить до сітки..
Vladlen
Элина конечно в своем репертуаре, ей неинтересно выигрывать игры легко в двух сетах, надо дать сопернице разыграться, что бы потом героическим путем ее обломать. Но конечно с подачей надо, что то делать, если первая еще более менее выручает, то вторая просто катастрофа, и главное нет никакого улучшения, что в 18 лет, что в 26 подает одинаково плохо. С такой подачей турниры большого шлема выиграть нереально.
Oleynik_sport
Молодець, браво Еліна.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил