Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 сiчня 2021, 23:49
3647
0

Топ-5 бійців UFC 2020 року

Сергій Лебедєв - про найкращих бійців промоушену в минулому році

| Оновлено 10 сiчня 2021, 23:49
3647
0
Топ-5 бійців UFC 2020 року
twitter.com/ufc. Дейвісон Фігейреду (праворуч))

Як завжди, минулий рік комусь приніс успіх, а комусь розчарування. Хтось із бійців UFC в минулому році сильно піднявся вгору, а хтось - звалився вниз. Але хто ж все-таки з них домігся найбільшого успіху в 2020-му?

Представляємо вашій увазі п'ятірку найкращих файтерів найсильнішого промоушену в світі ММА за підсумками минулого року.

5. Гілберт Бернс

Бернс не ступав в октагон у другій половині року, але його перемоги в березні і травні зробили його одним з найуспішніших бійців 2020 року.

Будучи №13 рейтингу напівсередньої ваги, він нокаутував екс-претендента на титул UFC Деміана Майю в першому раунді, а потім домінував у п'яти раундах над екс-чемпіоном UFC у напівсередній вазі Тайроном Вудлі в одному з найкращих виступів року.

Завдяки цьому Бернс зайняв перше місце в рейтингу і заробив титульний бій проти Камару Усмана на UFC 251. На жаль, за тиждень до бою бразилець дав позитивний результат на COVID-19. Бій перенесли на грудень, щоб знову його перенести, оскільки чемпіону знадобилося більше часу на відновлення після травми. Очікується, що Усман і Бернс вийдуть в октагон 13 лютого на UFC 258.

4. Хамзат Чимаєв

Будучи невідомим бійцем, Чимаєв дебютував в UFC у липні на «Бійцівському острові». Він не планував там битися, поки йому не запропонували битися з Джоном Філліпсом на тижневому повідомленні.

«Борз» домінував у бою, що проходив у середній вазі, вигравши перший раунд з рідкісним рахунком 10-7, а потім змусив здатися Філліпса в другому раунді. Різниця в ударах була неймовірно вражаючою: Чимаєв завдав 43 значущих удари, а його суперник - всього один.

Потім народжений у Чечні боєць зі Швеції увійшов до новітньої історії UFC, через 10 днів вийшовши на бій проти Ріса МакКі, щоб виграти у нього ТКО в першому раунді в рамках напівсередньої ваги.

Свою проривну кампанію Чимаєв завершив у вересні перемогою 17-секундним нокаутом над ветераном середньої ваги Джеральдом Меершартом. Це вивело Хамзата на бій з №3 у рейтингу напівсередньоваговиків Леоном Едвардсом у заголовку карду шоу 19 грудня, проте їхній бій перенесли на 20 січня через те, що обидва бійці захворіли на COVID-19. Але оскільки Чимаєв не зміг оговтатися від хвороби, то бій скасували.

3. Ян Блахович

Більшість фанатів не очікувало від Блаховича того, що він зробив у минулому році.

37-річний поляк почав свою кампанію 2020 року з нищівної перемоги нокаутом над топовим напівважковаговиком Корі Андерсоном у лютому. Блаховіч був андердогом, а про Андерсона казали, як про наступного чемпіона після Джона Джонса. Але Блахович показав у першому раунді, що такі судження є помилковими.

У серпні Джонс відмовився від поясу в напівважкому дивізіоні, і у боротьбу за вакантний титул вступили Блахович і Домінік Рейєс. Ніхто не сумнівався в тому, що Ян гідний цього бою, ось тільки мало хто бачив його переможцем в бою з Рейєсом.

Проте, Блахович знову довів тим, хто сумнівався в ньому, що вони не праві, коли у вересні в ко-мейн івенті UFC 253 здійснив апсет, знищивши Рейєса нокаутом у другому раунді.

2. Кевін Холланд

Під час свого історичного забігу в 2020-му Холланд перетворився на нову зірку. Він став третім бійцем у сучасній історії UFC, який завершив календарний рік з рекордом 5-0, після Роджера Вейрти у 2007-му і Ніла Магні у 2014-му. Холланд здійснив свій подвиг у рекордно короткі терміни, здобувши всі п'ять перемог за 210 днів.

У той час, як його перші чотири перемоги були здобуті проти досить слабкої опозиції (Ентоні Ернандес, Хоакін Баклі, Даррен Стюарт і Чарлі Онтіверос), останній тріумф Холланда виділяється серед інших. Середньоваговик, що набирав оберти, нокаутував багаторічного контендера Роналду «Жакаре» Соузу 12 грудня на UFC 256 і потрапив на радари багатьох звичайних любителів ММА.

1. Дейвісон Фігейреду

У Фігейреду був непростий початок року - він провалив зважування перед боєм із Джозефом Бенавідесом за вакантний титул у найлегшій вазі в лютому. Бразилець виграв нокаутом у другому раунді, однак після бою виникло багато суперечок через випадкове зіткнення головами за кілька хвилин до фінішу.

В результаті в UFC вирішили провести негайний реванш, запланувавши його на липень. Цього разу Фігейреду зробив вагу і отримав право завоювати все ще вакантний пояс. Фігейреду знищив Бенавідеса, декілька разів потрясаючи ветерана в стійці, перш ніж задушити його в кінці першого раунду.

Фігейреду закріпив за собою статус «Бійця 2020 року», двічі захистивши свій пояс протягом 21 дня, чим побив рекорд UFC за найменшою паузою між титульними боями. У листопаді на UFC 255 він менш ніж за дві хвилини задушив Алекса Переса, а потім на UFC 256 розійшовся миром з Брендоном Морено в одному з найкращих боїв року.

Важливо відзначити, що зробив Фігейреду зі своїм дивізіоном. Найлегша вага ніколи не була такою привабливою, як зараз, і багато в чому це через видовищний стиль чемпіона.

Читайте також: 5 найкращих боїв UFC у 2020 році

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.