Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 09 сiчня 2021, 16:41
2001
0

Астон Вілла – Ліверпуль. Прогноз на матч Кубка Англії

Коли на талії вже починають підтискати штани, проте саме це тістечко виглядає досить симпатичним

| Оновлено 09 сiчня 2021, 16:41
2001
0
Астон Вілла – Ліверпуль. Прогноз на матч Кубка Англії
avfc.co.uk

Перед стартом «пандемічного» сезону чинному чемпіону Англії віддані фанати могли пробачити все що завгодно, але тільки в тому випадку, якщо команда зможе захистити багатостраждальний титул. Однак футбольним клубам зараз доводиться настільки важко, що і «другорядні» турніри починають виглядати цілком непоганими змаганнями. У поточному футбольному році у «Ліверпуля» було не так вже й багато кривдників, але один з них запам'ятався найбільше – далеко не в кожен, нехай навіть найбільш невдалий свій день, команда Юргена Клоппа може «згоріти» 2:7.

«Астон Вілла»

Усе вірно, саме підопічні Діна Сміта настільки не гостинно обійшлися зі своїми опонентами під час останньої дуелі на «Вілла Парк». Із того моменту пройшло вже достатньо часу, за мірками нинішніх реалій – ціла прірва довжиною в три місяці. Кожен із колективів устиг подолати низку злетів і падінь, але все одно примудрявся триматися своїх позицій. «Астон Вілла» – не та команда, від якої очікують боротьби за призові місця до початку національної першості, але в кожній окремій зустрічі вона цілком здатна попсувати нерви суперникам.

Кубок Англії – найстаріше змагання в світі, у якому «леви», на подив багатьох, мають прекрасну історію виступів. Проблема лише в тому, що в останній раз цей трофей «Вілла» піднімала над головою тоді, коли «Ліверпуль» тільки міг мріяти про це – у сезоні-1956/57. Однак за загальною кількістю нагород йде пліч-о-пліч із «червоними», які останній раз святкували успіх у цьому турнірі в сезоні-2005/06. На новий виток історії команда з Бірмінгема буде заходити загартованою в боях «boxing day», який пройшла, до слова, навіть з відповідним до чемпіона рівні, набравши вісім очок у п'яти поєдинках.

«Ліверпуль»

Але треба врахувати, що команда Клоппа живе і мислить зовсім в іншій парадигмі боротьби за чемпіонський титул. Кожна втрата заповітних балів обертається для «червоних» зближенням із прямими конкурентами в турнірній таблиці. «Ліверпулю» певною мірою навіть пощастило, що їхньою третьою осічкою поспіль в АПЛ не зміг скористатися «Манчестер Юнайтед», у якого лише на одну проведену гру менше, за умови рівності набраних очок. Стало бути, думки чемпіона зараз можуть бути спрямовані зовсім не на «побічні» турніри.

З іншого боку, у минулому сезоні титул чемпіонів Англії, нехай і довгоочікуваний, став єдиним досягненням команди. У інших турнірах «червоні» зупинялися на досить ранніх стадіях. Передумови для подібного є і в цьому сезоні. «Ліверпуль» уже точно припинив участь у боротьбі за Кубок Англійської ліги, який певна група експертів і у якості трофея не сприймають, зовсім туманною є ситуація із захистом титулу на внутрішній арені, а взяти кубок Ліги чемпіонів УЄФА в цьому сезоні буде надскладним завданням.

За таких умов боротьба за Кубок Англії бачиться непоганою перспективою не залишитися в кінці сезону зовсім без нагород, але ціна питання надто висока. Команди з АПЛ стартують у цьому змаганні з ранніх етапів, тому, якщо хочуть підняти над головою трофей, повинні будуть провести шість додаткових поєдинків. І тут постає інше питання – Клопп неодноразово скаржився на складність календаря в поточному сезоні, але своїми власними руками його команда може зробити останні півроку до Євро-2020 просто нестерпними. А чи вартує того гра?

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі «Астон Вілли», і завершилася перемогою «левів» з рахунком 7:2.

У першій частині сезону команда Діна Сміта не може похвалитися стабільністю в грі на своєму полі. Окрім недавнього успіху в грі проти «Крістал Пелас» (3:0) та знакової перемоги над «червоними», не має про що згадувати – 4 набраних очки в інших шести матчах нового футбольного року.

«Ліверпуль» втрапив до кризи атакуючої гри, зумівши в останніх трьох матчах відзначитися лише одним забитим м'ячем. Абсолютно нетипова ситуація для команди Клоппа, яка до цього періоду забивала в кожному виїзному матчі нового сезону хоча б один гол.

Орієнтовні склади

«Астон Вілла»: –*

«Ліверпуль»: Аліссон – Мілнер, Фабіньо, Р. Вільямс, Н. Вільямс – Вейналдум, Джонс, Кейта – Мінаміно, Орігі, Шакірі.

* UPD. «Астон Вілла» зіграє в майбутньому поєдинку складом своєї команди U-23. Причина – спалах коронавируса COVID-19 всередині основної обойми футболістів.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що у «Ліверпуля» в майбутньому поєдинку виникне гостра необхідність взяти повноцінний реванш за 2:12 в останніх двох матчах на «Вілла Парк», однак команда Клоппа точно не зможе уникнути серйозного опору з боку суперників. За таких умов, ставка «2-й тайм. Ливерпуль. Фора (-1,5)» за 2,04 від Parimatch виглядає цілком гідною пропозицією.

8 січня, п'ятниця

Астон Вілла – Ліверпуль
Бірмінгем. «Вілла Парк». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
Прогноз Sport.ua — 0:3
 
  • 18.5
  • 9.60
  • 1.12
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Микола ЦИМБАЛ: «На матчах ЮКСИ завжди присутні скаути УПЛ»
Футбол | 23 квітня 2024, 13:26 1
Микола ЦИМБАЛ: «На матчах ЮКСИ завжди присутні скаути УПЛ»

Головний тренер команди розповів про зацікавленість інших клубів до легіонерів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.