Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 сiчня 2021, 16:15
36154
32

Сергій Ребров: піти на гребні хвилі

Валерій Василенко вважає, що тренер прийшовся би до двору обом нашим грандам

| Оновлено 12 сiчня 2021, 16:15
36154
32
Сергій Ребров: піти на гребні хвилі
Твіттер Ференцвароша. Сергій Ребров

Час зараз явно працює на Сергія Реброва. Після феноменального, як за мірками Угорщини успіху - виходу вряди-годи тамтешнього клубу в груповий етап Ліги чемпіонів, наставник «Ференцвароша» продовжує збирати дивіденди. То його там визначають майже в національні герої, то жартома збираються один з мостів через Дунай охрестити його ім'ям. А негласний титул «найкращий тренер Угорщини», даний журналістами, виглядає на цьому тлі навіть якось буденно.

Але не тільки духовною їжею багатий наш герой. З точки зору фінансового добробуту минулий рік для Сергія Станіславовича був надприбутковим. За підсумками групової стадії ЛЧ-2020 його особистий бюджет збільшився, за чутками, практично на три мільйони євро. А все тому, що, за даними наших угорських джерел, в контракті українського тренера з «зеленими орлами» є цікавий пункт, згідно з яким тренер отримує двадцять відсотків від загального прибутку клубу в єврокубках. Плюс зовсім непоганий посадовий оклад. Нещодавно президент «Ференцвароша» Габор Кубатов заявив, що у його підопічного «зарплата вищої категорії». Знову-таки, за даними наших інсайдерів, наш тренер отримує на рік близько 1,7 мільйонів євро. Плюс всілякі премії та бонуси. Так що Ребров в Будапешті відчуває себе дуже і дуже комфортно.

І повністю відпрацьовує вкладені в нього кошти. Про майже історичний вихід «Фраді» в основний раунд чемпіонської Ліги було сказано вище. Цей вихід збагатив не тільки Реброва, але і клубну казну. У минулому сезоні був вихід в груповий етап Ліги Європи, який теж приніс багато євро в клубний бюджет. Під керівництвом 46-річного тренера «Ференцварош» двічі поспіль ставав чемпіоном Угорщини і дуже близький до того, щоб зробити це і в третій раз. На зимові «канікули» підопічні Реброва пішли на першому місці, випереджаючи другий «Фехервар» на цілих дев'ять балів. Так що за нашого успішного повпреда в Угорщині, втім, як і за його хорошу команду, можна тільки порадіти. Здається, Ребров знайшов тренерське щастя, а «Фраді» в особі українця знайшли саме свого наставника.

***

Але, як мені здається, це не той випадок, що не можна шукати від добра добро. Як би «сухо і комфортно» не було Реброву в Будапешті, як би його там не любили і яким би органічним він не виглядав на тренерському містку найтитулованішого клубу Угорщини, все ж є стійке відчуття, що на даний момент наш тренер цей клуб вже переріс. І, швидше за все, його амбіції сягнули явно далі.

Передумов до таких «відчуттів» відразу кілька. В першу чергу потрібно знати хоча б трохи Реброва. Людина він серйозна і фундаментальна, але аж ніяк не скромна (в хорошому сенсі цього слова). Ним рухають в першу чергу амбіції. Сергій не приховує, що хоче спробувати свої сили в інших місцях, хоче тренувати сильніші колективи в більш конкурентному середовищі. Це дуже нормальна і правильна позиція людини, що не звикла сидіти довго на одному місці і спрагла до нового досвіду і нових викликів. Якщо в нинішньому сезоні, у другому колі чемпіонату Угорщини не відбудеться нічого екстраординарного, то «Ференцварош» знову стане чемпіоном. І цілком може таке статися, що Ребров вважатиме свою місію в столиці Угорщини виконаною, хоча у нього і буде ще залишатися рік за контрактом. Ну правда, а чого він може досягти ще зі своєю нинішньою командою з того, чого не було досі? До групового турніру обох єврокубків він вже виходив. Пройти далі, тобто в плей-оф, йому не вдавалося. З тієї простої причини, що суперники по групі були просто сильніше. Точніше так: якою б не був «Ференцварош» серйозною бойовою одиницею на внутрішній арені, на арені міжнародній він все одно буде залишатися аутсайдером. І нинішній успіх, група ЛЧ, для цієї команди - об'єктивна стеля. Стеля, що не залежить від таланту Реброва. Просто це об'єктивна даність.


Твіттер Ференцвароша

А тепер уявіть, що жереб в наступній кваліфікації ЛЧ виявився для «Ференцвароша» занадто суворим, і команда не зуміла потрапити в основний раунд єврокубків. Такий варіант бачиться цілком реальним, оскільки «Фраді» все ще доведеться починати майже з самих низів кваліфікації. В такому випадку навряд чи хто скаже криве слово на адресу нашого тренера. Але осад все одно залишиться. Йому, бачте, ледь не статую в тамтешньому парламенті збиралися ставити, а він програв. Від Реброва за звичкою будуть чекати дива. Але чудо не завжди дружить з командами-аутсайдерами континентальних змагань. Так що, мені здається, було б логічно і правильно Реброву піти з «Ференцвароша» по закінченню нинішнього сезону. Так би мовити, на гребні хвилі. Тим більше, що пропозиції у нього дійсно є. І непогані.

***

За нашими даними, Ребровим цікавляться клуби Бельгії та Туреччини. Інтерес предметний, але, наскільки відомо, сам тренер не дуже горить бажанням туди йти. Тому що з фінансової сторони бельгійський варіант явно програшний, а турецький зараз занадто «стрьомний». Стамбульські команди зараз перестали бути грізною силою навіть у себе на Батьківщині, не кажучи вже про міжнародну арену, так що туди зараз краще не ходити. Там добре догравати - і футболістам, і тренерам, але в 46 років потрібно хотіти іншої долі.

І Ребров хоче. Його мрія - тренувати в Англії, але поки що вона здається лише мрією. За даними наших джерел серед футбольних агентів, пропозицій від клубів АПЛ у Реброва немає. Треба почекати. Точніше, потрібен новий плацдарм, щоб помітили. Щось крутіше, ніж «Ференцварош», щоб можна було залишити більш помітний слід в Лізі чемпіонів.

І такий варіант дійсно є. Крім мрії тренувати на туманному Альбіоні, у Реброва є мрія повернутися в чемпіонат України. І ось ця мрія може матеріалізуватися вже в новому сезоні.

Сергій ніколи не приховував, що хотів би ще раз спробувати свої сили в «Динамо». Цей клуб для нього рідний, в ньому він відбувся і як гравець, і як тренер, і його відхід з поста головного тренера був не найвдалішим і своєчасним. Загалом, в Києві у нього є незавершені справи. І може таке статися, що за підсумками нинішнього сезону тренерське крісло «біло-синіх» буде знову вакантне. Ну, раптом не зможе Луческу вирішити турнірне завдання, а може просто не захоче використовувати опцію автоматичного продовження угоди ще на один рік. У його-то роки таке запросто можна уявити. Мовляв, я втомився, я йду. В такому випадку першим кандидатом на вакантний пост стане саме Ребров, адже Суркіси ніколи не приховували пріоритетність саме цього варіанту.

***

Але може таке статися, у всякому разі, я б цей варіант не відкидав, що Ребров може стати кандидатом на тренерське крісло другого українського гранда. Якщо у Каштру не «піде», не задасться на всіх фронтах, а таку ймовірність теж виключати не можна, за нинішньої-то непередбачуваності «Шахтаря», португальцю цілком можуть вказати на двері. І дуже цікавим в сформованих нових умовах здається ангажемент колишнього тренера «Динамо». Тренера, не чужого «гірникам», адже саме в «Шахтарі» починав свій славний і довгий футбольний шлях тоді ще світловолосий хлопчина з Горлівки. Такий би перехід наробив би ще більше галасу, ніж прихід Луческу в «Динамо». Це було б дуже цікаво - і для клубу, і для тренера. Упевнений, Ребров би впорався з бразильцями, та й гру поставив би команді сучасну. Луческу на чолі «Динамо» проти Реброва на чолі «Шахтаря» - божевільна вивіска, здатна стати двигуном всієї УПЛ.

Загалом, вибирати Реброву цього літа напевно буде з чого. Навіть якщо це будуть не два українські гранди, напевно ще з'являться інші, не менш гучні і амбітні проекти. Упевнений, Сергій зробить правильний вибір. Людина він толкова, ґрунтовна, та й час зараз явно його союзник.

Але йти потрібно саме цього літа. Коли дорога ложка до обіду. В якості  живої легенди. І дуже затребуваного на ринку персонажу.

Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Ребров виріс у дуже хорошого і затребуваного тренера. Респект! І успіхів!
UKRAINE FAN
Переезд в Турцию или Украину это практически одно и тоже! В с турецкими клубами при хорошей роботе можно в лиге европе шороху навести .Возвращение в Украину не рассматриваю так как очень редко второй приход лучше первого! В любом случаи нужно покидать Венгров уж очень скромный у них уровень футболистов и возможностей!
Kevko
Украинские болельщики желают Реброву успешной тренерской работы в Европе. Но пока лучше реалистично воспринимать ситуацию. Его команда стала чемпионом Венгрии - довольно посредственного чемпионата. Его команда ничем не удивила в ЛЧ. Поэтому рано реально куда то сватать Реброва. Но ему действительно нужен другой, более высокого уровня чемпионат, если он хочет развивать карьеру как европейский тренер
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Если Сергею и уходить из Ференцвароша, то точно не в Украину... Амбициозному тренеру нужны реальные вызовы, а тренировать команду ради двух игр в чемпионате и полутора десятков игр в еврокубках ему вряд ли захочется... Турция? Тоже вряд ли - Ребров не любит подчиняться президентам клубов, ему нужна полная самостоятельность в принятии решений... В Англию пока ещё рановато...Но есть клубы «второго плана» с хорошей «финансовой историей» в Германии и Италии .. почему бы там не продолжить карьеру, что бы набраться опыта и проявить себя в чемпионатах первой пятерки? Главное, что бы были предложения...
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Иванамофф
Хотелось бы видеть Реброва в Динамо, но через годик, а еще лучше через 2, когда кризис в команде пройдет.
Саша Зардунов
Пойдешь налево-коня потеряешь; пойдешь прямо-голову потеряешь; пойдешь направо...
Morales
Ребров в Шахтёре, было бы интересно, но мало вероятно. Хотя... работать с Ахметовым более комфортно, чем с Суркисами.
scorpio16
Мне вот интересно, смысл такого типа статьи ??? Это рассчитано на людей с короткой памятью или же кто не читай новости и так как перерыв, то нужно забивать информационное поле чем то. На этом же сайте выходило интервью Внрнидуба в котором он же и заявил, что по словам Реброва, который ему лично говорил, что с Динамо уже все , все в хороших отношениях остались и это уже пройденный этап. Либо Вернидуб балабол либо Ребров лицемерит, говорит одно , а делает другое, это если исходить из логики автора статьи на сайте...
D.Lanskoy
Я логику минусования под этой статьей понять не могу. За что заминусовали мои комментарии? Никого не оскорблял, в том числе не критиковал идею автора статьи, предложившего переход в клубы Бельгии или Турции. Просто дополнительно предложил посмотреть на прогрессирующую Австрию, которая сейчас реальная ступенька в топ-чемпионаты и может стать таковой в карьере Реброва как тренера. Я как и все украинские болельщики желаю ему только успехов, карьера в европейских клубах представляется мне более предпочтительной, раз уж у Реброва получилось с одним из европейских клубов. Если предложат и он захочет, пусть идет в Динамо или Шахтер, он взрослый самостоятельный дядька. Но что-то мне подсказывает, что он этого не сделает. Не против увидеть Реброва и во главе украинской сборной. Очевидно, что успехи Ференцвароша - это успехи прежде всего тренера, для меня очевидно, что Ребров вырос в неплохого тренера и заслуживает приглашения в сборную. Может быть, Ребров не станет выдающимся тренером, может, не станет тренером уровня топ-чемпионатов, но попробовать безусловно стоит.
kylt_lichnosti
Когда только Луческу пришел в ДК - я говорил, что ШД может ответить симметрично.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Костя Шевченко
Fradi, з угорської читається скоріше як: Фроді, "д" при цьому - тверда.
Lion
Так Ребров уже вроде последнюю игру тренировал...
delta475
всегда считал Реброва разумным,по хорошему прагматичным,тренером все идет как нельзя хорошо и дергаться не надо ,как не дергается Малиновский,Зинченко и др.необходимо держать данное слово,подписаный договор,учиться на ошипках своих так и других, в Украину он обязательно вернётся главным тренером Украины. PS кто дал столько бумаги чудаку василенко,заберите у него и ручку
Trasher311987
Ребров в Шахтере Луческу в Динамо
Срна в шоке
D.Lanskoy
Мое мнение: из Ференцвароша хорошо переходить в соседний чемпионат Австрии. Там уровень грандов явно выше, чем даже в Бельгии. А такие клубы, как Ред Булл Зальцбург - это ступенька в Бундеслигу (РБ Лейпциг тоже принадлежит Редбуллу) и даже АПЛ (Саутгемптон тренирует австриец и экс-тренер РБ Ляйпциг). Они вкладывают хорошие деньги в приобретение и рост молодых талантов (Халанд, Минамино), в том числе из Венгрии (Собослаи в РБ Зальцбург), и Ребров может привести парочку из Ференцвароша. С точки зрения амбиций, клубы играют в Лиге чемпионов и реально борятся за выход в плей-офф, а в Лиге Европы доходят почти до финала.
Ёкарный Бабай
В Шахтер не пойдёт ни за что, он же не Луческу
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил