Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 04 сiчня 2021, 00:45
1799
1

Стало відомо, чому закрився відомий сайт Планета Баскетбол

Український інтернет-портал пропрацював майже 9 років

| Оновлено 04 сiчня 2021, 00:45
1799
1
Стало відомо, чому закрився відомий сайт Планета Баскетбол
Facebook

Головний редактор інтернет-портал «Планета Баскетбол» Олександр Прошута розповів про закриття сайту, який пропрацював майже 9 років:

«Рішення про закриття сайту не стало несподіванкою: ще навесні, на початку карантину, ми обговорювали такий варіант. Вирішили почекати і постежити за розвитком подій, але вже тоді перевели проект в жорсткий економ-режим. Восени, під старт сезону в Україні, повернулися в норму як мінімум по національній складовій, реалізували традиційні цикли (топ-30 гравців, прев'ю сезону), але ситуація глобально не змінилася, і ми за підсумком прийшли до того, до чого прийшли. З одного боку, прикро. Сайт проіснував майже 9 років – це великий термін для будь-якого проекту. Я був причетний до нього останні 6,5 років.

І навіть в найочевидніші моменти, коли, здавалося б, ми не повинні тягнути на собі цей віз, відбувався умовний чоловічий Євробаскет-2017. Зараз реально смішно згадувати, але в Ізраїлі я був єдиним представником українських медіа на турнірі. На чемпіонаті Європи, де збірна вийшла з групи. І потім навіть поїхав до Туреччини, звідки прилетіла ще одна тонна ексклюзивного контенту.

До речі кажучи, знаючи, що я єдиний представник медіа з України на турнірі, тодішній головний тренер збірної нашої країни все одно тричі послав мене з проханням записати двохвилинне інтерв'ю. Загалом, рівень інтересу зрозумілий, і як би він не піднімався в останні рік-два – все одно це дуже нішевий контент з дуже обмеженим колом аудиторії, який ми робили фактично за рахунок ентузіазму та бажання щось віддати людям. А у будь-якого ентузіазму подібного роду завжди трапляється фінішна риса. Особливо в роки типу 2020-го. Тому, все логічно.

Проект змінив кілька фаз свого призначення для його власників, але в останній рік втратив останнє з них, ставши, по суті, безкоштовним подарунком для невеликого прошарку уболівальників. Для уболівальників подарунок був безкоштовним, а для власників – дуже навіть не безкоштовним. Тому в такій ситуації дійсно простіше взяти і поставити крапку. Як би складно це не було. Тут я можу тільки подякувати всім, хто був з нами всі ці роки. Подякувати своїм босам за те, що всі заявлені зобов'язання за підсумком були виконані, і ми закриваємо проект не так, як закриваються 95% проектів, пов'язаних з українським баскетболом».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Некрасов
просто это никому не интересно...