Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 сiчня 2021, 19:39
3452
1

Бастер Даглас розповів, чому не відбувся реванш з Майком Тайсоном

У всьому винен Дон Кінг

| Оновлено 02 сiчня 2021, 19:39
3452
1
Бастер Даглас розповів, чому не відбувся реванш з Майком Тайсоном
HBO. Бастер Даглас і Майк Тайсон

Колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Бастер Даглас впевнений, що промоутер Дон Кінг і його позов, - це єдине, що стало на заваді організації реваншу між Дагласом і Тайсоном.

«Так, вони подали позов, через що весь цей проміжок між завоюванням і першим захистом титулу я провів, бігаючи по судах, я був виснажений нескінченними перельотами. Мені в підсумку довелося заплатити йому близько 4-х мільйонів, щоб припинити [співпрацю]. Він стверджував, що я як і раніше у нього на контракті після бою з Майком, хоча це було не так - бій з Майком був останнім за договором з Кінгом. Я працював з Кінгом, тому що тоді інакше неможливо вийти на титульний бій, всі важковаговики так чи інакше співпрацювали з ним.

Справа в тому, що тоді зазвичай підписували з промоутером контракт на 4 поєдинки і, ставлячи підпис на 4-й бій, ти ніби автоматично продовжував контракт на ще 4, але в нашому випадку було по-іншому. Вони подумали, що в Майка мені не виграти, тому мій підпис на бій не мав на увазі автоматичного продовження контракту - 1 бій і вільний. Тобто договір був розрахований тільки на цей бій, а Дон говорив протилежне.

Постійні перельоти і судовий процес вичавили з мене всі соки. На початку самому я все це нормально переносив, але потім - все. Зазвичай після завоювання титулу відпочивають, приводять себе в порядок, а я займався зовсім іншим.

Я не здивований, що він [Заб Джуда] кинувся на Кінга з кулаками, адже з Доном таке не раз відбувалося. А у бійців просто-напросто влади і коштів не вистачало на боротьбу з ним в рамках правового поля. Коли вони розуміли, що судовий процес закінчиться ще не скоро, то вирішували, що їм це більше не потрібно, тому що юристам потрібно продовжувати платити, при цьому не отримуючи ніякої компенсації від Кінга. У підсумку це змушувало йти на невигідне для них примирення.

Ні, з Доном Кінгом ми з тих пір не спілкувалися. Ну, ситуація не дуже приємна, - відповідає Даглас на питання про те, чи гнівається він на промоутера. - З Майком же ми якраз пару років назад розмовляли, було це на якійсь вечірці на честь дня народження, якщо не помиляюся. Він тоді запитав, чи не хочу я до нього на подкаст, і ось в той день ми поговорили вперше з моменту бою. Ні, ніяких емоцій негативних у нас не було, ми ж уже дорослі.

Реванш з Тайсоном не відбувся тільки через судові позови. Жах. Я й уявити не міг, що мені, втіливши свою мрію, вигравши чемпіонський титул чесно, доведеться пройти не тільки через битву на рингу, а й через битву в суді після цього. Неймовірно», - сказав Даглас в інтерв'ю ютуб-каналу «djvlad».

Нагадаємо, в лютому 1990 року Даглас в Токіо нокаутував Тайсона в чемпіонському бою за титули WBA, WBC і IBF в надважкій вазі, завдавши Майку першої поразки у професійній кар'єрі. Цей бій вважається одним з найгучніших апсетів в історії боксу.
 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
borman223
Дивився цей поєдинок кілька разів, а у статті так і не вказали, чому саме були судові розборки. Даглас був у нокдауні і суддя дуже затягував його відрахунок... Там нокаут мав бути і історія закінчилася б... Однозначна помилка рефері, яка коштувала тайсону перемоги!!!