Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 02 сiчня 2021, 12:19
4471
1

Топ-5 нокаутів в UFC у 2020 році

Сергій Лебедєв зібрав кращі нокаути промоушену за рік

| Оновлено 02 сiчня 2021, 12:19
4471
1
Топ-5 нокаутів в UFC у 2020 році
UFC

Незважаючи на те, що відбувалося в світі у 2020 році, в UFC все ж змогли тримати марку. За рік, затьмарений пандемією, промоушен провів 41 турнір, в тому числі, 11 з оплатою за перегляд.

У 2020 році в UFC зафіксовано 139 нокаутів, ми відібрали для вас п'ятірку найбільш ефектних.

Хоакін Баклі vs Імпа Касанганай

11 жовтня на турнірі UFC Fight Night 179 боєць середньої ваги Баклі став автором одного з найбільш видовищних нокаутів не тільки 2020 року, а й взагалі останніх років.

В середині другого раунду його лівий хайкік був спійманий Касанганаєм, Баклі не розгубився і дивним чином у кращих традиціях WWE завдав удару з розвороту правою ногою. П'ятка Баклі торкнулася обличчя суперника, миттєво вимкнувши йому світло.

Крім бонусу за «Виступ вечора», нокаут Баклі став вірусним і привернув увагу таких людей, як Дональд Трамп і Каньє Вест.

Коді Гарбрандт vs Рафаель Ассунсао

6 червня на UFC 250 колишній чемпіон промоушену в найлегшій вазі Гарбрандт повертався в октагон після серії з трьох поразок нокаутом. Його бій проти бразильського ветерана Ассунсао також завершився нокаутом, але тільки вже на користь калифорнійця.

Ассунсао переслідував Гарбрандта, витісняючи його до паркану, як раптом «No Love» зробив глибокий уклін вправо і вийшов з нього з убивчим хуком, який точно вразив опонента. Ассунсао падав на покриття зі звуком про закінчення другого раунду.

Гарбрандт, нарешті, повернувся на переможну стежку, що тут же дозволило йому отримати тайтл-шот, правда, в категорії нижче. У листопаді на UFC 255 у нього повинен був відбутися бій з чемпіоном у найлегшій вазі Дейвісоном Фігерейду, однак травма біцепса не дозволила Гарбрандту вийти в клітку.

Шон О'Меллі vs Едді Вайнленд

Згаданий турнір UFC 250 також подарував уболівальникам ще один чудовий нокаут. У першій парі PPV-карду непереможений Шон О'Меллі, який рветься до титулу в найлегшій вазі, зустрічався з досвідченим Едді Вайнлендом.

Ветеран не став серйозним тестом для нової зірки, якій для фінішу вистачило менше двох хвилин. Це був класичний одноударний нокаут, одного правого кросу О'Меллі вистачило, щоб Вайнленд опинився в несвідомому стані. З огляду на стан Вайнленда, О'Меллі не пішов на добивання, і рефері тут же зупинив бій.

На цьому бездоганний забіг О'Меллі в ММА був завершений. Через три місяці на UFC 252 він був нокаутований Марлоном Верою, і тепер шлях до титульного бою «Шугару» доведеться прокладати заново.

Кевін Холланд vs Роналду Соуза

2020 рік для перспективного середньоваговика Холланда склався якнайкраще. З травня по грудень протягом семи місяців йому вдалося здобути 5 перемог, чим він повторив рекорд промоушену за кількістю виграних поєдинків за календарний рік.

Його п'ята перемога припала на 12 грудня. На UFC 256 йому протистояв віковий, але все ще небезпечний фахівець із сабмішнів «Жакаре» Соуза. На початку сутички у Холланда виникли проблеми, коли його суперник опинився в домінуючому положенні на землі. У той час, коли Соуза вирішив поговорити з ним, Холланд потряс бразильця хуком справа, лежачи на спині. Кевін завдав ще одного удару, змусивши «Жакаре» стати на коліна, перш ніж закінчити сутичку серією ударів без відповіді.

Крім третього бонусу за «Виступ вечора» у 2020-му, ця перемога принесла Холланду місце в топ-10 рейтингу.

Хаос Вільямс vs Абдул Разак Альхассан

Хаос Вільямс заявив про себе, як про нового нокаутера в напівсередній вазі після двох своїх перших виступів в UFC.

Він дебютував у восьмикутнику 8 лютого на UFC 247, йому вистачило 27 секунд, щоб відправити в нокаут Алекса Мороно. 14 листопада його бій проти Альхассана на UFC Fight Night 182 тривав на три секунди більше. Багато хто чекав, що поєдинок не пройде всю дистанцію, враховуючи, що Альхассан виграв нокаутом усі 10 своїх боїв, але мало хто припускав, що він триватиме лише півхвилини.

Вільямс завдав прямого удару справа в той момент, коли його суперник пішов в атаку з лоукіками. Удар припав точно в щелепу, і Альхассан полетів у нокаут. Вільямс встиг нанести ще один удар на землі, перш ніж рефері зупинив його.

Щоправда, зробити рекорд в UFC 3-0 Вільямсу не судилося, 19 грудня на UFC Fight Night 183 він програв одноголосним рішенням суддів Мічелу Перейрі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 28
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Нокаут на першому із представлених відео найкращий - Баклі з розвороту ногою.
Коді теж так симпатично за мить до сигналу про закінчення раунду смачно влучив.
Ну і Холланд із позиції лежачи хорошу атаку провів ударами рук. Хоч частіше найбільше неприємностей в такій ситуації можна завдати апскіками - ударами ніг.