Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
553
0

БАГАТСКІС: «Маємо зробити все від нас залежне, щоб посісти краще місце»

Керманич збірної України хоче виграти групу відбору на Євробаскет

БАГАТСКІС: «Маємо зробити все від нас залежне, щоб посісти краще місце»
ФБУ

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс поділився думками стосовно прийдешніх матчів відбору на чемпіонат Європи.

«Мабуть треба сказати, що поставленне завдання виконано і це добре. Але це далеко не так. Те що ми забезпечили собі місце на чемпіонаті Європи, це було головне. У той же час далеко не все закінчено. Якщо у нас є можливість посісти вище місце у кваліфікації і бути у вищому кошику при кваліфікації, ми маємо це використовувати. У професійному спорті треба брати те, що тобі дають. Особливо враховуючи, що другий бабл буде в Києві, ми маємо зробити все від нас залежне, щоб посісти краще місце. 

Є дуже багато ідей. Нам треба спробувати знайти молодий, агресивний в якомусь сенсі дикий ресурс, який міг би влитися в команду. Для мене найголовніше, щоб команда не грала в прогнозований баскетбол. Команда має бути непрогнозованою — в хорошому сенсі. Дисциплінована і непрогнозована. Але цього не можна досягти, якщо граєш один і той самий баскетбол з одними й тими самим гравцями. У той же час в збірній мають грати найкращі. 

Влітку ми постараємося зробити збір. Того ж літа буде кваліфікація Олімпійських ігор і самі Ігри. Я вже спілкувався з деякими командами і сподіваюсь у нас буде можливість влітку зіграти проти хороших збірних, особливо проти тих, які грають на Олімпійських іграх. Я хочу, щоб гравці, які раніше менше виступали за збірну, влітку зіграли проти великих команд. Щоб подивилися збоку на свій рівень і побачили, як вони виглядають проти топ-команд Європи. Є така ідея. Також влітку треба залучити молодих гравців, щоб подивитись, як вони виглядають на фоні кращих гравців країни. Це має бути процес нон-стоп, постійно потрібні мікро-цикли, збори, ігри.

Зараз ми кваліфікувалися на Європу, а до чемпіоната ще стартуватиме кваліфікація чемпіонату світу в листопаді. До цих матчів ми маємо підходити чітко розуміючи, які гравці є в нашому розпорядженні і з чітким розумінням, що ці гравці можуть зробити. Не хочу говорити слово “експеримент”, але коли будуть контрольні ігри, цікаво буде подивитися на гравців, які класно себе проявили в Суперлізі, на фоні іменитих команд. Зараз у нас хороша робота, Федерація робить все, щоб збірна могла розвиватися, кожного літа проходить збір», - сказав Багатскіс. 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.