Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 31 грудня 2020, 15:52
778
0

Як тримати себе в формі в професіях водій, столяр, слюсар

Рутинна робота гарантує вам режим нон-стоп? Перетворіть її в засіб досягнення мети

| Оновлено 31 грудня 2020, 15:52
778
0
Як тримати себе в формі в професіях водій, столяр, слюсар

"Хто розраховує забезпечити собі здоров'я, перебуваючи в ліні, той чинить так само безглуздо, як і людина, яка думає мовчанням удосконалити свій голос", - Плутарх.

Виробивши в собі звичку займатися регулярно спортом, ви перестанете докладати зусиль йти на тренування, "переступаючи через себе". Причин для заняття спортом може бути набагато більше, це все індивідуально. Придбавши для себе мотивацію, ви переконаєтеся, що життя набагато яскравіше, ніж здається.

Розглянемо кілька стадій усвідомлення проблеми у формуванні стійкої звички:

заперечення (людина не вірить, що це дійсно їй допоможе);
гнів (дратівливість до оточуючих і "агітації" займатися спортом);
торг (спроба укласти угоду з собою);
депресія;
прийняття.
Перейшовши від фази "заперечення" в стадію "прийняття", ви із задоволенням почнете робити те, що раніше було незвичним і недосяжним. Спорт, перетворившись на звичку, вже не буде кинутий. Подолавши цей рубіж, ви легко досягнете наступного без примусу і тягот.

Стаття розповість, як тримати себе у формі під час щільний графік і завантаженості; як уникнути "професійного вигоряння" за допомогою фізичних вправ; як перетворити спорт на регулярну звичку.

Рутинна робота. Де і як займатися спортом? "Бог дав вам тіло, яке може винести майже все! Ваше завдання - переконати в цьому свій розум!", - Вінсент Ломбарді (американський футболіст і тренер).
Одноманітність набридає, чи не так? Один і той же графік, одні і ті ж завдання / обов'язки на роботі чи вдома вимотують. Людина поступово перетворюється на автоматичну "робомашину". Така повсякденність, затягуючи в свою безодню, призводить до "вигоряння" і втрати інтересу і бажання щось зробити нове.

Струсонути себе допоможуть:

регулярні тренування в залі;
ранкові зарядки вдома;
пробіжки на свіжому повітрі;
піші прогулянки;
наявність спортінвентарю вдома / на роботі / в машині (якщо ви далекобійник) і тд.
І не забувайте про правильне харчування
Незалежно від місця, де ви знаходитесь, під час перерв на роботі, в будь-яких умовах і в будь-який час доби можна приділити час спорту. Робота над собою не вимагає особливого графіку, дієти або гарної погоди. Ваше бажання - це найкращий інструмент і мотиватор.

Може хтось посміється над таким висновком, але залишившись осторонь "хихикаючи", ваш живіт буде продовжувати рости і потрібно буде думати про швидке схуднення.

Схиляючись до стародавніх пережитків (соромимося або думаємо, що скажуть люди), ми часто віддаємо свої інтереси, бажання і мрії.

Водій ви або бухгалтер - не важливо. Кожна людина може пережити хвилю насмішок і негативу. Переступивши через це, він відчує покращену якість життя: заряд енергії, хорошу фізичну форму і позитивний настрій (і тоді вже не важливо, хто і що говорить).

Робота столяра і ненормовані фізичні навантаження

Столяр - професія пов'язана з роботою по деревині, який невід'ємно пов'язаний з фізичною силою і уважністю.

Оскільки в обробці дерев'яних виробів часто потрібне використання лакофарбових засобів, то це негативно позначається на дихальній, кровеносній і серцево-судинній системах. Зважаючи на свою "шкідливість", така професія вимагає регулярності в спорті (пробіжки, вийти в обідню перерву на турнік / бруси і тд).

Ненормований робочий день не є протипоказанням до занять спортом. Після важкого дня фізичні вправи знімуть напругу і втому, поліпшать циркуляцію крові. Єдине, не забувайте коригувати навантаження, вони не повинні приносити больові відчуття.

"Черепаший" темп не привнесе радість і оптимізм у ваше життя або кар'єру. Він впливає на наші цілі і досягнення. Забезпечуючи великою кількістю енергії організм, спорт перетворити рутину на захоплююче заняття.

Робота слюсаря. Що за професія і як виділити час на спорт?

Слюсар - це фахівець із механоскладальних робіт; професія, яка вимагає фізичної витривалості, чіткості та уважності, великих витрат енергії.

Надмірна фізична динамічне навантаження є шкідливим виробничим фактором і впливає на загальний стан організму. При такій роботі важлива підтримка організму і в правильному регулярному харчуванні (для відновлення енергії і сил), і в помірних різнопланових спортивних тренуваннях (дають розвантаження, можливість переключитися).

Немає часу? Встаньте раніше. Повірте, спортивна ранкова зарядка підбадьорить.

Крім цього, спорт дисциплінує, а це - відмінна якість, яке позитивно впливає на роботу / кар'єру, досягнення, особисті відносини і тд. Фізично і духовно, здорова людина може перевернути гори. З'являється мотивація зробити більше, ніж, здавалося б, міг і вийти за межі недосяжного.

Висновки

Спорт не піддається слабовольним / нерішучим. Не піддавайтеся на невдачі, і тоді ви побачите сенс.

Виявити в собі сильні сторони (цілеспрямованість, терпіння, рішучість, організованість і тд) - вони допоможуть прищепити любов до спорту. "Обзаведіться" особистим мотиватором: тренер, спортсмен, улюблений актор, які активні в спорті.

"Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки в світі не може замінити фізичні вправи", - Анджело Моссо (італійський фізіолог).

Сидяча / малорухлива робота з часом згубно відбивається на здоров'ї людини:

сприяє зниженню працездатності;
погіршує функціонування всього організму;
знижує імунітет;
знижується стійкість до стресів;
погіршується кровопостачання м'язів;
виснаження психо-емоційного стану;
накопичення шлаків і токсинів;
наявність захворювань (хвороби суглобів, хребта, зайва вага, судинної і травної систем, "стрибки" артеріального тиску і тд);
погіршення пам'яті;
відсутність витривалості і енергії;
швидке старіння організму...
Правильний підхід до спортивних занять ніколи не зашкодить здоров'ю. Вони залежать від вашого фізичного стану або індивідуальних рекомендацій тренера. Займайтеся регулярно, дотримуючись оптимальності.

Слухайте свій організм. Якщо у людини є обмеження, це не привід закинути спорт. Проконсультуйтеся з тренером / дієтологом / лікарем з питання спеціальної програми тренувань і поміркованості в навантаженнях.

Задоволення від спорту мотивує на нові досягнення. Ставши частиною повсякденного життя, спорт збереже ваше здоров'я в довгостроковій перспективі.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.