Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 сiчня 2021, 01:31
11006
33

Зозуля, Ярмоленко, Чигринський. Хто би міг піти шляхом Мілевського

Sport.ua - про досвідчених українців, яких хотілося б побачити в УПЛ

| Оновлено 12 сiчня 2021, 01:31
11006
33
Зозуля, Ярмоленко, Чигринський. Хто би міг піти шляхом Мілевського
Твіттер АЕКа. Дмитро Чигринський

Євген Селезньов, Олександр Гладкий, Євген Коноплянка, Младен Бартулович, тепер ось і Артем Мілевський - в чемпіонат України повертаються досвідчені і харизматичні особистості, які напевно зможуть його зробити як мінімум цікавіше.

Sport.ua, користуючись нагодою, міркує, хто міг би піти шляхом Мілевського, і чий камбек в УПЛ з наших відомих та досвідчених хотілося б побачити в недалекому майбутньому.

Роман ЗОЗУЛЯ, «Альбасете»
Вік: 31 рік

Зірковий форвард «Дніпра», з яким дійшов до фіналу Ліги Європи. У самому фіналі, правда, не зіграв через травму. Травми і пошкодження різного ступеня складності переслідували Романа протягом практично всієї кар'єри. Після розвалу «Дніпра» в статусі вільного агента перебрався в чемпіонат Іспанії, в «Бетіс», з яким підписав трирічний контракт. Але закріпитися в севільському колективі Зозулі не вдалося. «Бетіс» віддав українця в оренду в «Райо Вальєкано», але й там не вийшло. Але вже з іншої причини: Романа не прийняли фани клубу, відомі своєю ультралівою політичною орієнтацією. А ось в «Альбасете» Зозуля, здається, знайшов другу молодість. У цій команді з Сегунди Зозуля небезуспішно виступає вже третій рік, відзначаючись і асистами, і забитими м'ячами. Такий футболіст точно б прикрасив наш чемпіонат.

Артем КРАВЕЦЬ, «Коньяспор»
Вік: 31 рік

Після того, як в кінці «нульових» Артем вдало дебютував у першій команді «Динамо», особливо після двох м'ячів у ворота «Валенсії» в матчі-відповіді Кубка УЄФА в 1/16 фіналу, здавалося, що у цього хлопця велике майбутнє. І в столичній команді, і в збірній України. Але вийшло трохи інакше. Виною всьому - низка травм, через які Артем так і не зумів закріпитися в основі «Динамо». Далі його закрутило, понесло. Київський «Арсенал», німецький «Штуттгарт», іспанська «Гранада». І лише в чемпіонаті Туреччини, в «Кайсеріспорі», форвард на деякий час знову знайшов себе. І повернув бомбардирські навички. Дуже приємно на початку нинішнього сезону було знову побачити Кравця в чемпіонаті України: після дворічного турецького відрядження Артем знову повернувся в УПЛ, і знову - в «Динамо». Але за рідну команду Кравець після повернення провів лише один неповний поєдинок (проти «Львова»), після чого, за чутками, посварившись з головним тренером динамівців Мірчею Луческу, пішов з клубу. І знову - в чемпіонат Туреччини, підписавши контракт з «Коньяспором». Уже в першому поєдинку за нову команду Артем відзначився дублем (у ворота «Бешикташа»). Так що порох у порохівницях у нападника ще є. Було б дуже цікаво побачити його «повноцінне» повернення в УПЛ. І не обов'язково в «Динамо».

Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ, АЕК
Вік: 34 роки

Не так давно, відповідаючи на питання про перспективи повернення в збірну України, Чигринський відверто визнав, що для нього це вже перегорнута сторінка. Мовляв, потрібно давати дорогу молодим. Але ось повернутися в чемпіонат України для цього екстравагантного і досвідченого захисника було б не пізно. Зараз він захищає кольори грецького АЕКа, де, як прийнято говорити в подібних випадках, «користується заслуженим авторитетом», будучи, до того ж, і віце-капітаном колективу. В Афінах Чигринський знайшов, радше за все, свою тиху футбольну гавань. На відміну від попередніх своїх футбольних зупинок. Але все одно хотілося б, щоб Дмитро повісив бутси на цвях саме на Батьківщині.

Максим КОВАЛЬ, «Аль-Фатех»
Вік: 28 років

Колись найбільш перспективному голкіперу країни вже (або ще) 28 років. Максим Коваль перебрався до київського «Динамо» із запорізького «Металурга» в 18 років. Подейкують, що контракт юного голкіпера обійшовся «біло-синім» аж в чотири мільйони доларів. Спочатку Максим виправдовував вкладені інвестиції. Дуже швидко він став першим номером «Динамо», засвітився в єврокубках. Але потім якось швидко втратив місце в основі «Динамо». І пішов по орендах. Спочатку в «Говерлу». Там довго не затримався: відправився в Данію, в «Оденсе», але теж без особливого успіху. Була короткочасна зупинка в іспанському «Депортіво», після чого знайшов притулок аж у чемпіонаті Саудівської Аравії, в «Аль-Фатеху», з яким згодом підписав повноцінний контракт. Але і там справи не покращали: зірок з небес Макс не хапає в своєму новому клубі, пропускає багато (в дев'яти матчах нинішнього сезону - 17 голів, команда йде на дев'ятому місці в чемпіонаті). Проте, дуже б хотілося побачити цього футболіста в чемпіонаті України. Чомусь здається, що він свого останнього слова ще не сказав.

Роман БЕЗУС, «Гент»
Вік: 30 років

Атакуючий півзахисник був на виду в «Ворсклі», звідки перебрався в «Динамо». Але в столиці України Роман свого футбольного щастя так і не знайшов. Хоча, слід визнати, йому шанс давали. І не один. Після Києва Безус на хорошому рівні грав за «Дніпро», а з розпадом команди подався за кордон, до Бельгії. Там теж себе знайшов: спочатку в «Сент-Трюйдені», за який замість одного року відіграв цілих три. А потім і в самому українському закордонному клубі - «Генті». Правда, на даний момент у складі віце-чемпіона Бельгії Роман має небагато ігрової практики. Йому лише тридцять років, і хотілося б ще побачити цього розумного і креативного півзахисника в УПЛ. Скажімо, в «Дніпрі-1» чи в «Ворсклі».

Микола МОРОЗЮК, «Різеспор»
Вік: 32 роки

Складний шлях до визнання вийшов у вихованця львівського футболу. Закріпитися з першої спроби в «Динамо» не вдалося, і Микола пішов шукати щастя в інших місцях. Здавалося, знайшов його в донецькому «Металурзі», в якому відігравав дуже важливу роль. Але команда канула в Лету, і Морозюк несподівано повернувся в «Динамо». За Реброва місця в стартовому складі для захисника/півзахисника не знаходилося, а ось за Хацкевича Микола став досить частим гостем динамівської основи. Був навіть капітаном команди в декількох поєдинках. Однак в 2019 році спочатку на правах оренди, а потім на «повноцінній» основі Морозюк перебрався в чемпіонат Туреччини - в «Різеспор», де виступає до сих пір. Здається, що цей захисник був би своїм і в чемпіонаті України. Коля, повертайся, без тебе нудно.

Євген ХАЧЕРІДІ, «Динамо-Брест»
Вік: 33 роки

Ось ще один футболіст, без якого в УПЛ не так весело, як могло б бути. Восени 2019-го Хачеріді підписав контракт з білоруським «Динамо-Брест». Так закінчилася його «безклубна» епопея після відходу з грецького ПАОКа, куди захисник перебрався після «Динамо». У колективі з Салонік Євгену так і не вдалося закріпитися. Так йому і толком спроб не давали. За рівнем футбольного інтелекту - один з кращих захисників України середини «десятих», але ось нестримний норов завадив в повній мірі Хачеріді проявити себе. Дуже часто, на рівному місці, Євген отримував жовті і червоні картки, чим підводив команду. Подібне було не тільки в «Динамо», але і в одному з перших матчів захисника в команді з Бреста. Незважаючи на те, що контракт Хачеріді з білоруським клубом діє до кінця нинішнього сезону, в команді на нього не дуже-то розраховують. За словами клубного керівництва, «Брест» має намір оптимізувати бюджет і робити ставку на молодих. Словом, Хачеріді з його серйозним службовим окладом в нові плани динамівців не вписується. Чим не привід плюнути на все і повернуться в чемпіонат України? Такі «орли» нам не завадять. Нехай і буйні...

Андрій ЯРМОЛЕНКО, «Вест Хем»
Вік: 31 рік

Не сьогодні, і навіть навряд чи завтра ми побачимо повернення півзахисника «Вест Хема» і збірної України в УПЛ. Аж надто добре себе почуває Андрій Миколайович в Лондоні, аж надто «жирний» у нього контракт з «молотобійцями». Та й, таке відчуття, Ярмоленко ще не награвся за кордоном. Але вже якщо мріяти, то мріяти. Все-таки дуже б хотілося, щоб один з кращих вітчизняних гравців останнього десятиліття завершив свій футбольний шлях не за «бугром», а в чемпіонаті України.

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
Хотелось бы увидеть Зозулю в Заре, Ворскле, Десне, или Днепр-1
Alex86 1
А надо ли? Дорогу молодым лучше б дали, а не муд**ам типа кормильца, который $ уже срубил и ходит всем только наталкивает будто играющий тренер, тьфу, а на деле сбитый летчик, так и тут большинство ушло и ушло, зачем превращать в подобие турецкой лиги только из своих
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Самое печальное по Ковалю.Чел сам себя угробил.
BekXan
Кравец и Коваль остальным вообще нет резона возвращаться.
saha-yakut
У команд новая мода возвращать нападающих, Динамо вернуло Кравца, отправило обратно, Десна - Будковского, который в Сошо числился, Днепр - Довбика, Зоря - Гладкого, Колос- Селезньова, Минай - Милевского, Александрия - Лучкевича, Ворскла - Степанюка, Ингулец - Бартуловича, так что Зозуле светит Шахтер, Мариуполь, Львов, Рух, Олимпик. Это конечно шутка, но такая тенденция существует.
ser_nat
Из всех перечисленных игроков, было бы интересно понаблюдать только за Иркой Морозючкой)
Real Trent
Чигринского хотелось бы увидеть в УПЛ? Авторы спорт .юа -тролли 80 левела. Кому нужно это вечно травмирующееся бревно?
Yura Юрий
Хачериди со своими психами нах нужен..да и Кравец тоже , скользкий какой то...остальные Велкамм )
Vytas Meskauskas
Ни кто из них не сможет усилить даже самую слабую команду в ЧУ.
Dmitriy410
Ответ для BaZia, Быть патриотом и националистом разные вещи! Зозулю даже в Испании фашистом называли... А если рассудить по теме то чемпионат мне кажется усилился бы приходом этих ребят
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Я бы с удовольствием посмотрел на Коваленку в орендупле
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил