Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 грудня 2020, 10:24
10512
4

10 найдорожчих молодих латиноамериканських гравців

Головні таланти з Південної Америки

| Оновлено 27 грудня 2020, 10:24
10512
4
10 найдорожчих молодих латиноамериканських гравців
twitter.com/realmadrid

Латинська Америка завжди була джерелом футбольних талантів. В останні роки європейські клуби все частіше відправляють своїх скаутів у Бразилію, Аргентину, Уругвай та інші країни Південної Америки. Нерідко вони знаходять там гравців, які в Європі стають зірками, ну або хоча б просто виходять на солідний рівень.

Зараз в Європі є ціла партія молодих і талановитих латиноамериканців, які виступають у серйозних клубах і вже заявляють про себе. Як складеться кар'єра у кожного з цих хлопців, поки сказати складно, але стежити за ними безперечно варто. Далі розглянемо 10 найдорожчих латиноамериканських футболістів, віком до 23-х років. Всі вони виступають у серйозних європейських клубах. Дані про вартість гравців взяті з порталу Transfermarkt.

Дарвін Нуньєс

Вік: 21
Клуб: «Бенфіка»
Позиція: центральний нападник
Трансферна вартість: 18 млн євро

Нуньєс вважається одним з найталановитіших молодих нападників. У вересні 2020 року 21-річний уругваєць перейшов у «Бенфіку» за рекордні для клубу 24 млн євро. До того він виступав за «Альмерію» і рідний «Пеньяроль». «Барселона» вже кілька років стежить за футболістом. Гравця вже встиг переглянути спортивний директор «синьо-гранатових» Рамон Планес. З чуток, каталонці хочуть підписати Нуньєса у 2022-му році. Поки ж він непогано почувається і в «Бенфіці». У поточному сезоні на рахунку форварда 17 матчів у всіх турнірах, 6 голів і стільки ж результативних передач.

Рейнієр

Вік: 18

Клуб: «Боруссія» Д (в оренді)
Позиція: атакуючий півзахисник
Трансферна вартість: 22,5 млн євро

У січні 2020 року мадридський «Реал» підписав у свої ряди вихованця «Фламенго» за 30 млн євро. Після переходу в «королівський клуб» Рейнієр непогано виступав за «Кастілью», але місця в першій команді йому не знайшлося. У міжсезоння «бланкос» відправили молодого хавбека на 2 роки в дортмундську «Боруссію». У Німеччині бразилець поки теж мало грає, чим незадоволені «вершкові». До теперішнього часу футболіст взяв участь тільки в восьми матчах «джмелів» у всіх турнірах. Але у Рейнієра ще є час, щоб заявити про себе.


ФК Боруссія Дортмунд

Емерсон

Вік: 21
Клуб: «Бетіс» (в оренді)
Позиція: правий захисник
Трансферна вартість: 25 млн євро

Емерсон вже вдруге в своїй кар'єрі опинився в «Бетісі». У січні 2019 року «Атлетіко Мінейро» відправив молодого захисника в севільський клуб на правах оренди. У тому ж році бразильці продали гравця «Барселоні» за 12 млн євро. Каталонці, в свою чергу, знову відправили футболіста на правах оренди в «Бетіс». Цього разу - вже на 2 роки. В кінці поточного сезону Емерсон повинен повернутися до «синьо-гранатових», які будуть приймати рішення про його подальшу долю. Поки ж уродженець Сан-Паулу зосереджений на виступах у складі севільського клубу, за який відбігав уже 919 хвилин у поточному сезоні Ла Ліги.

Дуглас Луїс

Вік: 22
Клуб: «Астон Вілла»
Позиція: опорний півзахисник
Трансферна вартість: 27 млн ​​євро

Луїс поки, можливо, не дуже широко відомий в Європі, оскільки виступає не за топ-клуб. Зате футболіст знаходиться там, де йому комфортно. У липні 2017 року «Васко да Гама» продав свого вихованця «Манчестер Сіті» за 12 млн євро. «Городяни» практично відразу відправили Дугласа в «Жирону» на 2 сезони, але хавбек не залишився в Іспанії на постійній основі. Бразилець знайшов притулок в «Астон Віллі», куди перейшов з «Манчестер Сіті» в липні 2019 роки за 16,8 млн євро. У минулому сезоні Луїс не завжди отримував досить хвилин на полі, але брав участь практично в кожному матчі «левів». У нинішній кампанії він вже є гравцем стартового складу.

Габріель Магальянс

Вік: 23
Клуб: «Арсенал»
Позиція: центральний захисник
Трансферна вартість: 28 млн євро

Вихованець бразильського «Аваї» вже досить давно виступає в Європі. У січні 2017 року Габріель перейшов в «Лілль» за 3 млн євро. «Доги» відправили молодого гравця нарощувати м'язи спочатку в «Труа», а потім - в загребське «Динамо». З другої половини сезону 2018/19 бразилець став основним захисником в «Ліллі». У вересні французи вигідно продали футболіста «Арсеналу» за 26 млн євро. У Лондоні Габріель виступає не безпомилково, але і користь команді він теж приносить. У кампанії 2020/21 бразилець вже забив 2 голи - більше, ніж за весь минулий сезон в «Ліллі».

Едер Мілітао

Вік: 22
Клуб: «Реал» Мадрид
Позиція: центральний захисник
Трансферна вартість: 40 млн євро

Мілітао став гравцем «Реала» в липні 2019 року. «Бланкос» викупили футболіста у «Порту» за 50 млн євро. До приїзду в Португалію футболіст виступав за «Сан-Паулу», вихованцем якого є. На відміну від багатьох новачків «королівського клубу», бразилець не йшов в оренду. Але гравцем основи Мілітао теж поки не став. Едер є третім центральним захисником в команді. Найчастіше Зінедін Зідан використовує його в якості заміни Серхіо Рамосу або Рафаелю Варану. У поточному сезоні бразилець грає зовсім небагато. Поки на його рахунку тільки 2 матчі в Примері і 1 - в Лізі чемпіонів. Але захисник терпляче чекає нових можливостей, щоб проявити себе в «королівському клубі».


twitter.com/realmadrid

Родріго Гоес

Вік: 19
Клуб: «Реал» Мадрид
Позиція: правий вінгер
Трансферна вартість: 45 млн євро

Вихованець «Сантоса» перейшов в «Реал» влітку 2019 року. «Вершкові» заплатили за футболіста 45 млн євро. Уже в дебютному сезоні гравця почали залучати до матчів за першу команду. Нерідко Родріго виходив і в старті. У нинішній кампанії бразилець теж отримує свої хвилини, правда, поки невеликі. У сезоні 2020/21 вінгер проводить на полі в середньому 37 хвилин. При цьому він вже встиг забити 1 гол і віддати 6 результативних передач в 17-ти матчах. Великий плюс гравця полягає в тому, що він однаково корисний на обох флангах атаки. На Родріго розраховують в Мадриді, а він в свою чергу намагається скористатися наявними можливостями, які надає йому Зідан.

Вінісіус Жуніор

Вік: 20
Клуб: «Реал» Мадрид
Позиція: лівий вінгер
Трансферна вартість: 50 млн євро

Вінісіус проводить свій третій сезон у складі «королівського клубу». Влітку 2018 року «Реал» викупив футболіста у «Фламенго» за 45 млн євро. До теперішнього часу бразилець зіграв уже 88 матчів за «вершкових», забив 11 голів і віддав 19 результативних передач. З першого сезону в «Реалі» футболіст отримує хвилини в складі першої команди. Вінісіус періодично відзначається результативними діями, але не користується великою довірою з боку Зідана. В Іспанії говорять, що «бланкос» можуть відправити бразильця в оренду. Вже і претендент на гравця знайшовся - «Арсенал». Можливо, Вінісіусу дійсно варто з'їздити в Лондон. Якщо він допоможе «канонірам» вибратися з кризи, то і в Мадриді на нього вже по-іншому дивитимуться.

Ренан Лоді

Вік: 22
Клуб: «Атлетіко»
Позиція: лівий захисник
Трансферна вартість: 50 млн євро

Лоді є вихованцем «Атлетіко Паранаенсе», який покинув заради мадридського «Атлетіко». У липні 2019 року «матрацники» викупили футболіста за 20,5 млн євро. До теперішнього часу трансферна вартість гравця зросла більше, ніж в 2 рази. Втім, нічого дивного. Практично відразу після переходу в «Атлетіко» бразилець став гравцем стартового складу. У поточному сезоні Лоді не завжди грає по 90 хвилин, але він не втрачає довіру з боку Дієго Сімеоне. Захисник цілком може затриматися в Мадриді на тривалий період.

Федеріко Вальверде

Вік: 22
Клуб: «Реал» Мадрид
Позиція: центральний півзахисник
Трансферна вартість: 70 млн євро

Вальверде на даний момент є найдорожчим молодим латиноамериканським гравцем серед усіх, які виступають в Європі. Влітку 2016 року «Реал» викупив уругвайця у «Пеньяроля» всього за 5 млн євро. Молодий хавбек провів деякий час у «Кастільї», з'їздив до «Депортіво» на правах оренди, а в сезоні 2018/19 вже почав отримувати хвилини в складі першої команди. Минула кампанія стала дуже вдалою для футболіста. Вальверде зіграв 44 матчі у всіх турнірах і став важливою людиною в команді Зідана. Без сумнівів, у Федеріко велике майбутнє в «королівському клубі».

Сергій ЗАВАЛКО

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Axmetov10
А где Тете? За 70 млн Баварии не продают
Степан Петренко
А где Лаутаро Мартинес? Ему тоже 23!