Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 грудня 2020, 07:56
2993
8

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Чи зіграє Інгулець з Реалом? Потрібно в це вірити»

Капітан «Інгульця» підбив підсумки виступу команди в першому колі УПЛ

| Оновлено 26 грудня 2020, 07:56
2993
8
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Чи зіграє Інгулець з Реалом? Потрібно в це вірити»
ФК Інгулець. Младен Бартуловіч

34-річний півзахисник був одним з лідерів «Інгульця» в цьому сезоні. Бартулович, маючи, на відміну від більшості партнерів, великий досвід гри в еліті, вів за собою, забивав, створював моменти. Його чотири голи в десяти зіграних матчах допомогли «Інгульцю» взяти очки, які для новачка чемпіонату на вагу золота.

У розмові з кореспондентом Sport.ua Младен підвів підсумки осінньої частини сезону, а також відповів на інші запитання.

— Младене, як оціните першу частину сезону? Чи задоволені результатами «Інгульця»?
— «Інгулець» міг і краще виступити, але все одно, скажімо так, наші результати - непогані, як для новачка УПЛ. Ми могли трохи більше очок набрати і відчувати себе більш комфортно у другому колі. Крім першого тайму з «Олександрією», провальних ігор у нас взагалі не було. Можна сказати, що ми досить стабільно відіграли перше коло. Також треба враховувати маленький проміжок часу на підготовку до нового сезону, в якому «Інгулець» дебютував у Прем'єр-лізі. У команди був тиждень часу на підготовку до УПЛ. Думаю, зараз на зборах ми добре попрацюємо і «Інгулець» у другому колі буде виглядати зовсім по-іншому. Також після точкових підсилень складу наша команда повинна додати у другому колі.

— У першій половині сезону «Інгулець» практично не йшов з поля без забитих м'ячів...
— Наш тренерський штаб на чолі з Сергієм Лавриненком вимагає від команди грати дуже агресивно і якомога частіше наносити удари по воротах суперника. У кожному матчі ми намагаємося це робити, слідуючи установці тренерського штабу. Мало не в кожній грі у нас виходило забивати. У такому ж ключі нам потрібно працювати далі і, думаю, у нас все вийде. Наш тренерський штаб дуже добре розбирає суперників, вказуючи нам на їхні слабкі і сильні сторони. Власне кажучи, наша команда користується цим. Хоча зазначу, що в багатьох матчах нас підвела реалізація моментів. На зборах ми будемо працювати над нашими помилками і повинні поліпшити статистику забитих м'ячів у другому колі.

— Який свій гол вважаєте найважливішим у першій частині сезону?
— Я вважаю, що всі голи були важливими. Не хочеться якийсь із них виділяти. Найголовніше, що команда набирає очки, завдяки цим голам. Звичайно, хочеться ще більше забивати у другому колі. Буду над цим працювати і буду допомагати команді.

— Який матч був найскладнішим для «Інгульця»?
— Матчі з нашими конкурентами «Минаєм», «Львовом», «Рухом» - найскладніші для «Інгульця» в психологічному плані. Це все-таки ігри за шість очок. Але в цій Прем'єр-лізі немає легких матчів, скажімо так.

— В якому матчі гра давалася «Інгульцю», а в якому не могли себе впізнати?
— Я вважаю, гра з «Зорею» вийшла дуже гарною. Це був дуже цікавий матч. Ми дуже добре зіграли. Повели в рахунку в середині другого тайму і могли добитися перемоги, адже, можна сказати, контролювали гру. Тоді ми не дозволяли «Зорі» щось небезпечне зробити, хоча ми знаємо, як луганчани добре грають в атаці. Але в тому матчі в наші ворота був призначений неоднозначний пенальті після перегляду VAR, який відібрав у нас перемогу. Богдан Шуст навіть тоді відбив удар з одинадцятиметрового, але суддя сказав перебивати. З другої спроби ми вже пропустили. Для мене це дуже прикра гра і втрата очок. А найбільш провальна гра - це, повторюся, коли ми провалили перший тайм у матчі з «Олександрією», не знаю, з яких причин. Але на другий тайм команда налаштувалася і ми ледь не зрівняли рахунок.

— Що думаєте з приводу того, що в першому колі не вдалося зіграти з «Шахтарем»?
— Дуже хотілося зіграти з «Шахтарем» і піти у відпустку після такого матчу. Всім хочеться грати з такими командами, як «Шахтар». Мені особливо хотілося, тому що в цьому році «Шахтар» добре виступив у Лізі чемпіонів. Хотілося перевірити свої сили в поєдинку з «гірниками». У той день, думаю, у нас були хороші шанси видати класний матч з «Шахтарем». У «гірників» була велика втома, оскільки вони в першій частині сезону дуже багато матчів зіграли, а напередодні провели дуже складний матч з «Інтером» в Мілані. Також, з огляду на той факт, що це був останній матч перед відпусткою, багато легіонерів «Шахтаря» перебували в чемоданному настрої. Але, мабуть, не судилося зіграти нам в той день з «гірниками».

— Чи міг «Інгулець» того дня відібрати очки у «гірників»?
— Ніхто не знає, як та гра закінчилася б, але, я вважаю, що для нас було б дуже цікаво зіграти цей матч. Так, дійсно хороші шанси на успіх були б у нас в тому поєдинку.

— Президент Інгульця Олександр Поворознюк сказав, що він мріє про те, що Інгулець зіграє з «Реалом». Це реально?
— Знаєте, як то кажуть: «Мрії збуваються!» Якщо команда в майбутньому буде так само прогресувати, як вона це робить, а президент буде і далі вкладати кошти і любов в ФК «Інгулець», я думаю, кожна мрія може збутися. І навіть та, що президент хоче зіграти з мадридським «Реалом». Потрібно вірити в це. Я вірю, що це реально в майбутньому.

— Що можете сказати про адаптацію «Інгульця», «Руху» і «Миная»? Здалося, що всі мали проблеми на більш високому рівні ...
— Новачки не були в рівних умовах з іншими командами УПЛ. Був дуже маленький період часу на підготовку до Прем'єр-ліги. Всі могли виступити краще, тому що і «Інгулець», і «Минай», і «Рух» - хороші команди, які нічим не поступаються іншим клубам, крім «Динамо», «Шахтаря», «Зорі». Хоча, можливо, більше досвіду у команд, які вже виступали в УПЛ. Але, думаю, у другому колі команди вирівняються і буде дуже цікаво. Так що можу сказати, що нормально новачки адаптувалися до Прем'єр-ліги.


ФК Динамо

— Раз уже заговорили про грандів, як оціните виступи українських клубів в єврокубках?
— «Шахтар» дуже гідно виступив і зміг з такої сильної групи вийти в Лігу Європи. Я вважаю, це була найсильніша група з усіх квартетів цієї Ліги чемпіонів. «Динамо» прогнозовано з такої групи вийшло в Лігу Європи. Звичайно, хотілося, щоб кияни краще виступили, але, з огляду на той факт, що вони давно не грали в Лізі чемпіонів, такий результат можна вважати успіхом. Шкода, звичайно, що «Зоря» пізно почала так добре грати і що в перших матчах десь їм не пощастило, десь у них провал був. Але потім луганська команда набрала хід і добре виступила.

— Чи зможуть «Динамо» і «Шахтар» пройти до наступного раунду Ліги Європи?
— Думаю, і на «Динамо», і на «Шахтар» чекають дуже цікаві ігри. Думаю, українським грандам під силу пройти до наступного раунду. Цього я їм і бажаю!

— Чого не вистачило «Рієці», щоб гідно виступити в Лізі Європи?
— Для «Рієки» головним завданням було потрапити в груповий раунд Ліги Європи. У них була сильна група в Лізі Європи: суперниками хорватської команди виявилися «Наполі», «Реал Сосьєдад» і АЗ. Дуже важко було з такими командами конкурувати і пройти далі.

— Хто вас найбільше здивував із футболістів, команд і тренерів у першій частині сезону в європейському футболі?
— Кого-то виділити складно, тому що немає таких прикладів, припустимо, як «Лестер» в їхньому чемпіонському сезоні. Може, дивує десь слабкий старт «Барселони» і невисоке місце «блаугранас» у турнірній таблиці Ла Ліги. Ну, і, звичайно, Мессі, Роналду і Левандовскі багато забивають і це вже не дивує.

— Де проводите відпустку?
— Відпустку проводжу в Дніпрі. Нікуди не літали в зв'язку з ситуацією з коронавірусом. Я просто перебуваю в колі сім'ї і починаю потихеньку готуватися до зборів і другої частини чемпіонату України.

— Коли ви виходите з відпустки? Які у команди плани на зимові збори?
— Ми збираємося 9-го січня. Тренуємося в Україні. І потім на 19-е січня у нас запланований виліт до Туреччини на збори. І вже під початок відновлення УПЛ, під гру з «Дніпром-1», яка відбудеться в середині лютого, ми повертаємося в Україну.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 01:51 0
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Реал ФАРМА? Тоді шанси є
rosti79
конечно сыграют когда во вторую лигу опустятся
Sviatoslav Kudelych
З кротами не змогли , а мріють про Реал
Geniyfootball1985
После ,,парика"самогона и не в такое поверишь
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Сыграть может и может но явно не на стадионе Ингульца как фантазировал президент.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Кравцив
У нас кабинетный чемпионат.
Все возможно. Одному провинциальному городу дали денюшку на команду,
но на стадион не дали. Другому городу на стадион, но нету команды.
Большой город, но решили там должны играть в первой или во второй лиге.
Ингулец с Реалом? Почему бы нет. Только нах.. такой футбол нужен.
Где тренеры и футболисты ничего не решают.