Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 25 грудня 2020, 15:09
6339
1

Великий хокей повертається. Прев'ю молодіжного чемпіонату світу

Один з небагатьох міжнародних хокейних турнірів року

| Оновлено 25 грудня 2020, 15:09
6339
1
Великий хокей повертається. Прев'ю молодіжного чемпіонату світу
iihf.com

Для Міжнародної федерації хокею (IIHF) молодіжний чемпіонат світу U-20 залишається одним з найважливіших турнірів. Мабуть, важливіший тільки дорослий чемпіонат світу в елітному дивізіоні. Молодіжний ЧС, який проходить під Новий рік, завжди популярний, завжди збирає глядацький інтерес, а тому IIHF не могла собі дозволити його втратити.

Врахуємо, що дорослий чемпіонат світу минулої весни був скасований, а тому федерації в цьому році потрібно було порадувати уболівальників хоча б одним великим турніром. Відзначимо, що через коронавірус вже скасували майже всі змагання, заплановані на зиму-весну 2021 року, у тому числі за участю збірних України різних вікових груп.

Збірна України U-20 повинна була зіграти в Естонії в рамках третього за рахунком Дивізіону 1B.

Не скасували поки тільки основний ЧС-2021. І молодіжний чемпіонат світу, який з 25-го грудня по 5-е січня пройде в Канаді.

Через погіршення ситуації з коронавірусом в Канаді були побоювання, що і цей турнір в підсумку може не відбутися, але організатори все ж вирішили, що зможуть все зробити безпечно. Всі збірні прибули до Едмонтона заздалегідь і після карантину і тестів приступили до тренувань. Що стосується регламенту, то за підсумками турніру жодна збірна не вилетить до нижчого дивізіону, тому що всі інші молодіжні ЧС не відбудуться.

Матчі пройдуть без уболівальників. Крім того, всі арбітри будуть представляти Канаду, так що чекаємо скандалів і звинувачень в упередженому суддівстві.

Сам же регламент турніру не змінився. Дві групи по 5 команд, топ-4 з кожної групи виходять до чвертьфіналу. Два аутсайдери завершують боротьбу, але, як уже говорилося, не вилітають. У групі A представлені діючі чемпіони канадці, а також Фінляндія, Швейцарія, Словаччина і Німеччина. У групі B зіграють Росія, Швеція, США, Чехія і новачок Австрія.

Далеко не всі перспективні гравці змогли або захотіли взяти участь в турнірі.

Багатьом фанам хотілося подивитися в справі на Алексіса Лафреньє, проте канадський форвард, якого на драфті-2020 НХЛ вибрали під 1-м номером, вирішив зосередитися на дебюті в Лізі в складі Нью-Йорк Рейнджерс. Американець Джек Хьюз, вибраний під 1-м номером драфту-2019, також вирішив не їхати на ЧС. Це ж стосується фінського нападника Каапо Какко.

Зате на турнір приїде велика кількість гравців минулого драфту НХЛ, а також топ-проспектів 2021 року. Цікаво буде поглянути на лідера збірної Німеччини Тіма Штютцля, вибраного Оттавою під 3-м номером. Гравця називають найперспективнішим німецьким хокеїстом на рівні з Леоном Драйзайтлем, який чудово виступає за Едмонтон.

У складі Росії звертає на себе увагу воротар Ярослав Аскаров (дуже високий як для кіперів 11-й номер драфту-2020), а у австрійців лідером може стати форвард Марко Россі. Гравець видав суперсезон в Лізі Онтаріо (120 очок в 56 матчах) і був задрафтований Міннесотою. А ось у одного з фаворитів, збірної Швеції, можуть бути проблеми. Через коронавірус команда залишилася без ряду ключових гравців, а також головного тренера Томаса Монтена, який не прибув на турнір.

Що стосується Канади, то господарі підходять до чемпіонату світу в непоганому складі, хоча експерти вважають, що чинних володарів титулу може підвести слабка воротарська лінія, яка поступається всім конкурентам. Зате у канадців є як мінімум один хокеїст, який встиг закріпитися в НХЛ. Капітаном Кленових буде Кірбі Дач, який в минулому сезоні провів за Чикаго 73 матчі.

Потужну гру очікують від атакуючого захисника Боуена Бирама (4-й номер драфту-2019), а головним проспектом команди називають нападника Квінтона Байфілда, 2-го номера драфту-2020.

Турнір відкриється 25 і 26 грудня трьома матчами, серед яких битва США - Росія.

В Україні матчі молодіжного чемпіонату світу покаже телеканал Xsport.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Посунькин
Спасибо большое телеканал Xsport за трансляцию!!!Еще б НХЛ , хотя бы в записи, хоть пару матчей матчей в неделю!) было бо просто прекрасно !