Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 23 грудня 2020, 02:56
2068
2

Стабільний рух до верхівки. Барселона впевнено обіграла Вальядолід

Один з голів каталонців став рекордним для Ліонеля Мессі

| Оновлено 23 грудня 2020, 02:56
2068
2
Стабільний рух до верхівки. Барселона впевнено обіграла Вальядолід
twitter.com/FCBarcelona

П'ятнадцятий тур іспанської Ла Ліги підготував для каталонської «Барселони» виїзне протистояння на полі одного з аутсайдерів нового сезону – «Вальядоліда». Нічим не приваблива афіша цього поєдинку навряд чи могла змусити глядача в наших широтах присвятити пізній вечір посеред робочого тижня перегляду цієї гри, якщо, власне, він не був шанувальником однієї з команд.

Однак, подивитися знайшлося на що. По-перше, головний тренер «синьо-гранатових» Рональд Куман здивував побудовою в три центральні захисники, що дозволило його команді спокійно впоратися з моторною парою форвардів на вістрі у суперників. По-друге, спраглість до успіхів, на тлі невдачі в грі проти «Валенсії» в минулому турі (2:2), у каталонської команди просто зашкалювала, тому господарям арени «Хосе Зоріле» довелося від самого стартового свистка змиритися з роллю другого номера у звітній зустрічі.

«Вальядолід» пограв в своє задоволення лише близько п'яти хвилин, поки суперники налаштовували взаємодію в передній лінії, після чого за справу взявся лідер атак «блаугранас», Ліонель Мессі. Привід для нових звершень у аргентинця був суттєвий – рекордні показники результативності Пеле ним уже були досягнуті, тому залишалося зробити лише один крок для того, щоб надовго вписати своє ім'я в історію світового футболу в черговий раз.

За підсумком зустрічі, Мессі став найкращим гравцем матчу, що було повністю виправдано обсягом його роботи на футбольному полі, яку підкріплювали створені ним гольові ситуації. Почалося все на 21-й хвилині, коли подачу Лео з лівого флангу ударом головою з центру штрафного завершив Клеман Лангле. Вдалий епізод у чужих володінь отримав свій розвиток вже через 14 хвилин, коли в правому фланзі Мессі знайшов Деста, який потім прострілив на порожні ворота у воротарський для Брайтвейта.

Господарям поля вистачило двох пропущених м'ячів для того, щоб остаточно визначитися в думці про свої перспективи в даній грі. «Вальядолід» був аж ніяк не безпорадним, проте тиск на суперників з їхнього боку рідко завершувався створенням небезпечних ситуацій. Зокрема, тер Штеген серйозно розім'явся тільки на початку другого тайму, коли Тоні Вілья, що вийшов на заміну, зробив сміливу спробу дальнього удару.

«Барселона» повторно накинулася на чужі ворота в середині другого тайму, коли закріпила лідерську позицію в матчі зусиллями все того ж Мессі. Цього разу Ліонель зумів відзначитися голом самостійно, завершивши тонку передачу п'ятою на хід у лівий фланг штрафного від Педрі ударом у дальній кут. Рекорд Пеле впав остаточно. Відтепер – історія футболу знатиме ім'я нового головного бомбардира в матчах за одну команду.

За великим рахунком, більше інформації з цього поєдинку виокремити не вийде. Він був немов спеціально підлаштований календарем для чергового досягнення Мессі.

У наступному турі каталонська «Барселона» проведе домашній поєдинок проти «Ейбару», а «Вальядолід» зіграє в гостях проти «Кадіса».

Іспанська Прімера. 15-й тур.

«Вальядолід» – «Барселона» - 0:3

Ленгле, 21, Брайтвейт, 35, Мессі, 65

Хоакин, 77 – Альба, 63, де Йонг, 68

«Вальядолід»: Масіп – Ервіас, Мічел (Меса, 57), Санчес (Гвардіола, 79), Мартінес – Вайсман, Плано (Ель Ямік, 57), Хоакін, Алькарас – Марангао (Вілья, 46), Жота (Орельяна, 57).

«Барселона»: тер Штеген – Ленгле, Араухо (Умтіті, 71), Мінгеса – Альба (Фірпо, 71), де Йонг (Бускетс, 71), П'яніч, Дест – Педрі (Коутіньо, 82) – Брайтвейт, Мессі.

Арбітр: Маріо Мелеро Лопес (Андалусія, Іспанія).

Стадіон: «Хосе Зорилья» (Вальядолід, Іспанія).

Удари (у площину): 12 (5) – 21 (10)
Кутові: 4 – 5
Оффсайди: 4 – 0.

ВАЛЬЯДОЛІД-БАРСЕЛОНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa_che
Поздравляю Барселону с победой и хорошей игрой! Месси заслуженно признан лучшим игроком матча! Забил 1 мяч, отдал 1 голевую передачу, пробил в штангу, 4 раза вратарь выручал после ударов Месси. Но самое главное, поздравляю Месси с мировым историческим рекордом!!! Месси забил 644 мяча в официальных матчах за Барселону и обошел Пеле, у которого 643 мяча забитых за Сантос. Рекорд Пеле держался почти 50 лет и считался вечным. Врядли, кто нибудь, сможет побить этот, теперь уже вечный рекорд Месси!!!
Сергей Долина
Меси!!! Лучший игрок всех времен и народов!!!