Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 19 грудня 2020, 23:20
40939
39

5 варіантів для Зінченка: залишитися в Сіті чи перезавантажувати кар'єру?

Sport.ua намагається передбачити, в якому напрямку буде розвиватися кар'єра лідера збірної

| Оновлено 19 грудня 2020, 23:20
40939
39
5 варіантів для Зінченка: залишитися в Сіті чи перезавантажувати кар'єру?
Твіттер Манчестер Сіті. Олександр Зінченко

Олександр Зінченко - футболіст, розвиток кар'єри якого за останні кілька років може викликати тільки найпозитивніші емоції. Цей білявий хлопчина пройшов неймовірно складний етап в кар'єрі, в 18 років і 9 місяців дебютував у національній збірній України, а згодом довів скептикам, що його перебування в стані «синьо-жовтих» зовсім не чиясь примха, або випадковість. Нині Олександр Зінченко - один з лідерів національної команди, і той, на кому, на думку експертів, багато в чому тримається реалізація ідей гри, які прищеплюються тренерським штабом Андрія Шевченка.

Втім, поточний сезон поки не виглядає настільки позитивним для Зінченка, як минулий, коли Олександр взяв участь в 19 поєдинках англійської Прем'єр-ліги в рядах «Манчестер Сіті». Нині 24-річний українець далеко не завжди навіть потрапляє в заявку на гру, не кажучи вже про появу на полі.

Не дивно, що на тлі такої ситуації в пресі досить активно починають говорити про майбутнє Зінченка. Чи залишиться він в «Сіті», або вибере інший варіант для продовження кар'єри? Відповідь на ці питання ми отримаємо вже в січні, коли в Європі відкриється трансферний ринок, а поки спробуємо «розкласти по поличках» ймовірні (а іноді і просто уявно-бажані) варіанти в кар'єрі Олександра...

Варіант № 1 (амбітний) - «Манчестер Сіті»

Олександру Зінченку вдалося стати таким, яким ми його знаємо зараз тільки завдяки твердій вірі у власні сили і бажання рухатися до мрії. Згадайте, як багато хто сміявся над «Манчестер Сіті», коли англійський гранд купував у маловідомої в Англії російської «Уфи» молодого українця, на рахунку якого була лічена кількість матчів за свою національну збірну. Тоді Зінченко ніяк не виглядав гравцем рівня «городян», але пройшовши через оренду в ПСВ, а також зумівши зарекомендувати себе на тренуваннях, отримав шанс від Пепа Гвардіоли.

Так, тренер «Манчестер Сіті», на жаль, бачить в Зінченку не гравця центру поля, де в команді просто космічна конкуренція, а куди частіше ставить його на проблемний лівий фланг оборони, але це ані краплі не применшує заслуги Олександра. У минулому розіграші АПЛ на рахунку Зінченка в середньому за матч статистики фіксували по 99 техніко-тактичних дій - неймовірна цифра, що говорить про позамежну працездатність українського легіонера. Але довіру Гвардіоли Зінченко отримав аж ніяк не тільки за «трудодні» на полі, а й за своє розуміння футболу. Олександру вдалося майже ідеально увібрати ідеї тренера, а тому філософія «Сіті» - це те, що дається йому не з-під палиці, а із задоволенням.

Звичайно, ідеальним варіантом для Зінченка в «Манчестер Сіті» була б можливість грати атакуючим півзахисником, але поки що передумов для цього об'єктивно не виникає. Більш того, в поточному сезоні Гвардіола, здається, вже й на лівому фланзі оборони бачить більш гідних кандидатів, ніж Зінченко, але чи буде це приводом здатися для українця, або стане черговим викликом, з яким той вирішить впоратися і стати ще краще? Побачимо, але в будь-якому випадку амбітний характер Зінченка дозволяє припускати, що тікати від проблем він не стане, а тому цілком ймовірно, що вирішить продовжувати бути в «Манчестер Сіті».

Варіант № 2 (реальний) - «Вулверхемптон»

Якщо Зінченко все ж таки вирішить піти, то можливість спробувати свої сили в «Вулверхемптоні» була б для нашого співвітчизника чи не найкращою з існуючих. Футбол, який демонструють «вовки», крім своєї відвертої симпатичності, є ще й вельми сучасним, а це те, що абсолютно точно дозволить Зінченку не зупинитися в розвитку і продовжити свій особистісний прогрес.

Більш того, як запевняють англійські газетярі, бачити Зінченка серед своїх підопічних дуже хоче наставник «Вулверхемптона» Нуну Ешпіріту Санту. Португалець нібито захоплений технічними здібностями Олександра, і реально розуміє, як і де той зможе допомогти його команді добиватися ще більш високих результатів.

Звичайно, з «Вулверхемптоном» не доводиться розраховувати на «золото» АПЛ або перемогу в Лізі чемпіонів, але це дуже амбітна команда, яка гідно б’ється з грандами англійського футболу. Скажімо, в минулому сезоні «вовки» чи не до останнього претендували на зону Ліги чемпіонів, але в підсумку фінішували сьомими (до слова, вище за «Арсенал»!). Якщо Зінченко зможе отримувати регулярну ігрову практику в «Вулверхемптоні», то цей варіант однозначно варто розглянути, тим більше, що і з фінансової точки зору «вовки» навряд чи образять українця, за якого готові заплатити чималі, як на теперішні кризові часи, 19 мільйонів фунтів.


Твіттер Манчестер Сіті

Варіант № 3 (оптимальний) - «Наполі»

Англія Англією, але навряд чи на ній варто зациклюватися. На континенті у Зінченка також є ряд цікавих варіантів, серед яких вирізняється «Наполі». Неаполітанці, як нещодавно розповідав агент українського легіонера «Манчестер Сіті» Алан Прудніков, вже кілька років активно стежать за кар'єрою Зінченка, і були б зовсім не проти побачити його в своєму клубі.

Так, нинішній «Наполі» вже не настільки стабільний, як раніше, проте в поточному сезоні ця команда під керівництвом Дженнаро Гаттузо, здається, відчуває себе куди краще, ніж в попередньому розіграші Серії А. Все це може позначитися позитивно на Зінченку, який не буде під таким колосальним пресом відповідальності, як зараз в «Сіті», де від кожного гравця виключно вимагається результат. У «Наполі» в Олександра може бути право на помилку, що психологічно змусить нашого співвітчизника трохи інакше поглянути на футбол і свої можливості в ньому.

Цікаво, що за словами все того ж агента Пруднікова, Зінченко зовсім не проти переговорити з керівництвом «Наполі» про можливу співпрацю, якщо боси «Сіті» дадуть «добро» на подібне спілкування. Крім того, в Олександра є приклад Руслана Маліновського, який в Італії проявляє себе дуже непогано, а тому переїзд в Серію А ще й Зінченка міг би остаточно допомогти італійським фахівцям переконатися в добротній якості українських хавбеків, що в майбутньому, можливо, допомогло б переїзду на Апенніни й інших наших - наприклад, того ж Циганкова, інтерес до якого приписували «Фіорентині»  або Зубкова, який деякий час тому перебував на «радарі» у «Сампдорії».

Варіант № 4 (ностальгійний) - «Шахтар»

Незважаючи на те, що історія відходу Зінченка з «Шахтаря» вийшла, м'яко кажучи, не найкрасивішою, нині все виглядає так, що сторони зовсім не «спалили мости» назавжди, і цілком можуть колись знову повернутися до переговорів про співпрацю. Принаймні, коли рік тому Зінченко прилітав в Україну з «Манчестер Сіті» для ігор проти «Шахтаря», то в відкриту говорив, що любить цю команду і не виключає свого повернення в стан «гірників».

Прихід Зінченка в «Шахтар» прямо зараз став би ідеальною можливістю як для самого клубу, так і для футболіста, який гостро потребує ігрового часу. 24-річний Олександр, на відміну від багатьох своїх однолітків-співвітчизників, вже є сформованим гравцем топ-рівня, і готовий прямо зараз брати на себе відповідальність за результат, що регулярно демонструє своїми виступами в збірній України. «Шахтар» же дуже близько підходить до кардинальної зміни лідерів команди, а тому нові герої були б дуже до речі для «гірників», тим більше, що Зінченко - це вихованець академії донецького клубу, і йому не знадобитися час на адаптацію.

Безумовно, повертатися в Україну і грати в УПЛ після АПЛ - аж ніяк не межа мрій, і Зінченко це розуміє. Але з іншого боку «Шахтар» довів, що є чудовим трампліном в топ-клуби Європи, причому не тільки для бразильців. Приклад Чигринського, який виблискував в стані «гірників», і цим звернув на себе увагу «Барселони» - це той шлях, по якому цілком міг би згодом вирушити і Зінченко, якби повернувся в «Шахтар». Зрештою, для відновлення відносин з «гірниками», напевно, немає кращого часу, ніж зараз, причому у всіх аспектах - це і перебудова в команді Каштру, і криза одержуваного ігрового часу у самого Зінченка, і філософія донецького клубу, яка не спонукає до підписання вікових футболістів. Виняток нещодавно було зроблено для Коноплянки, і він ще раз підтвердив правильність існуючого вектору.

Варіант № 5 (міфічний) - «Реал»

Відразу скажемо, що подібний варіант не варто сприймати всерйоз. Тому ми і назвали його міфічним, адже нині заслужити перехід в «Реал» для Зінченка - це щось неймовірне. І не тому, що Олександр не витягне рівень, а тому, що слабо віриться, що «бланкос» будуть битися за резервіста «Манчестер Сіті» і брати його з прицілом під першу команду.

Втім, дружина Зінченка нещодавно казала, що дуже хотіла б бачити чоловіка в «Реалі», давньою прихильницею якого вона є. Що правда, вона відразу ж наголосила, що «раділа б трансферу в клуб, в який Саша вписався б по стилю гри, і клуб, який потребував би допомоги Зінченка». Чи є таким нинішній «Реал»? Звісно, можна було б запитати у Луніна, але у Зінченка свій шлях і свої цілі в кар'єрі.

Оцініть матеріал
(213)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Turnok
Нужна конечно перезагрузка. Думаю, как бы хорошо Александр не играл, Гвардиола не видит его в составе. Все перечисленные варианты вполне хороши. Думаю, что с Реалом и Шахтёром не вариант. Мадридцы имеют хороших игроков на позиции Саши, а украинский чемпионат он давно перерос, а развиваться дальше шанс ещё есть.
oenergo.com
5 вариантов для Зинченко: остаться в Сити или идти на перезагрузку карьеры?
-------------------------------------------
Я насчитал только два.
Denmark1107
Варіант № 1 (амбітний) - «Манчестер Сіті» - Якщо, так би мовити, продовжувати рости, то це на роки... А-ля Тимощук в Баварії.
==========
Варіант № 2 (реальний) - «Вулверхемптон» - Ще позавчора потрібно було ВЖЕ знаходитись там. Коуч цікавий; стиль команді - саме те; склад перспективний.
==========
Ну, а решта Варіантів... ... хмм... Зінченку потрібно порадитись з сайтівським залісськовякаючим баобабом *максюта77777777777*
Trasher311987
Давно надо было переходить
Волки самый раз.
Отличная замена Жоао Моутинью
Богдан Саженко
посидить ще в Сіті ,може Пепка знов зверне на нього увагу.А взагалі непогано взяти в цьому році ЛЧ і тоді далі можно хоч куди(окрім мордору) на крилах щастя
Kevko
Перспективы в МС у Зинченко в спортивном плане - лавка запасных, это максимум. И это понятно всем. Если думает о спортивной карьере, нужно искать клуб, где будет попадать в основу. Какой-то, например, середняк итальянской лиги
Morales
Мне кажется, что Зина в Испании будет неплохо смотреться.
xerx
Зина всегда тяготел больше к центру, чем вингером..Если коуч Волков даст свободу поиграть в разных амплуа - почему бы и нет? Сколько можно лавку греть? Деньги деньгами, но роста нет и без практики квалификацию теряет..
Trasher311987
А тем временем Серёга Ребров может уже совсем скоро сменить команду
mmuk
100% малювати треба. І 2 і 3 варіант нормально. Грати захисником і не бути захисником це смішно. За вовки виступати можна привик до Англії. За Наполі свої плюси системно ліга чемпіонів і досвід в захисті принагоді стане, все ж для італійців гравець з досвідом у захисті це плюс і точно в клубі не буде грати в самому захисті, бо для італійців він такий захисник, як і воротар
elfin folomkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
coba777
Четвертий варіант жесть)))
APOCALYPSE APOCALYPSE
Если Зинченко топчиком хочет быть, то он должен тренироваться лучше и больше лучших и выиграть место в составе топ команды, а если он деградировать собрался, то может не потеть и просто перейти в клуб похуже...
yan2018
У Зинченко контракт с СИТИ до 2024 года. Через год он получит Вид на Жительство и еще через год британский паспорт. Так что 2 года с Британии он не уедет.
axylinam
После Манчестер Сити карьера Зинченко будет идти естественно по нисходящей,одно дело становиться чемпионом Англии,пусть и сыграв не сильно много матчей,а другое дело,всю оставшуюся часть карьеры прозябать в условном середнячке,изредка играя в лиге Европы в лучшем случае,Зинченко не слишком атлетичен ,как для игрока основы топ клуба
Богдан Саженко
Нехай іде в Аталанту .там походу вся наша банда збирається .Мранчука на. уй
Roman Karagodin
Реал? Хіба що Реал Фарма...
Manticora
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил