Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 сiчня 2021, 20:03
2451
2

Шахтар розповів, де і як пройдуть зимові збори команди

Команда Луїша Каштру буде готуватися в Туреччині

| Оновлено 09 сiчня 2021, 20:03
2451
2
Шахтар розповів, де і як пройдуть зимові збори команди
shakhtar.com

Керівник служби управління «Шахтаря» Євген Чупрун розповів, коли команда вийде з відпустки і розкрив подробиці планів підготовки.

– Команда перебуватиме у відпустці до 14 січня, а відразу після повернення всі гравці, тренерський штаб і персонал пройдуть обов’язкове тестування на коронавірус. Потім протягом 3 днів на футболістів чекає медичне обстеження, тестування. 17-го «Шахтар» візьме курс на Туреччину, де проходитиме перший підготовчий збір, що триватиме до 26 січня. Другий етап зборів також відбудеться в Туреччині – від 29 січня до 5 лютого. Після цього «гірники» повернуться до Києва, де продовжать підготовку до матчів Ліги Європи та Прем’єр-ліги. У межах зборів заплановано 7 спарингів. Уже за сформованою традицією місцем дислокації стане готель Regnum Carya, де створено всі необхідні умови. Важливий фактор – близьке розташування тренувальних полів високої якості, не потрібно буде витрачати час на дорогу.

– Проведення зборів у Туреччині стало традицією. Чому «Шахтар» обирає саме цю країну?
– Не потрібно далеко летіти, буквально під боком створено чудові умови. Наприклад, переліт до Іспанії, Португалії або Еміратів забирає понад 4 години, через що день, по суті, йде на адаптацію. А у випадку з Туреччиною зранку можна сісти в літак, а ввечері вже провести тренування.

– Наскільки змінився райдер «Шахтаря» і вимоги до організації зборів з огляду на епідеміологічну ситуацію?
– Справді, є певні зміни, що пов’язані з обов’язками готелю з дотримання санітарно-епідеміологічних норм. Це стосується частоти прибирання, дезінфекцій поверхонь, обмеження контактів тощо. Немаловажно, що в комплексі, де базуватиметься команда, знаходиться пункт забору зразків для тестування на коронавірус. Знов-таки, це зручно і дозволяє зекономити дорогоцінний час. До речі, більш щільний графік чемпіонату Туреччини з урахуванням фактору коронавірусу дає змогу тренуватися на якісніших полях, адже зимова перерва в місцевому чемпіонаті фактично відсутня й поля, що ми використовуватимемо, не експлуатуватимуться іншими командами.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wojsergivan
лучше расскажите как вы 3 очка у ингульца поимели вонючая кротоферма а внешне все в костюмах с галстуками
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил