Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 13 грудня 2020, 11:47
4512
7

Лідер програв у дербі. Реал завдав Атлетіко першої поразки в чемпіонаті

Команда Зінедіна Зідана здобула впевнену перемогу в мадридському дербі

| Оновлено 13 грудня 2020, 11:47
4512
7
Лідер програв у дербі. Реал завдав Атлетіко першої поразки в чемпіонаті
twitter.com/realmadrid

В рамках 13-го туру чемпіонату Іспанії відбулося мадридське дербі, в якому зустрілися «Реал» і «Атлетіко». Після проведеного відрізка національної першості саме команда Дієго Сімеоне розташовується на вершині турнірної таблиці. При цьому в десяти матчах суперники «Атлетіко» всього два рази зуміли відзначитися взяттям воріт мадридського клубу. Відзначимо також, що підопічні Сімеоне не програвали в Прімері 26 матчів, а останній раз йшли з поля переможеними якраз після дербі з «галактікос».

Інша справа - «Реал». «Галактікос» демонструють нестабільну гру, яка періодично провокує розмови про відставку Зінедіна Зідана. Втім, до мадридського дербі «вершкові» підійшли в піднесеному настрої. У минулий мід-вік «Реал» оформив вихід до плей-оф Ліги чемпіонів, обігравши менхенгладбахську «Боруссію». Ще одним позитивом для «галактікос» потрібно вважати відновлення після травм Даніеля Карвахаля і Федеріко Вальверде. У «Атлетіко» в лазареті залишаються центрбек Хосе Хіменес і форвард Дієго Коста.

Протистояння в Мадриді почалося з активних атак господарів поля. «Вершкові» грали мобільно і постійно тримали в напрузі оборонні редути суперників. Така агресія принесла бажаний результат футболістам «Реала». Спочатку близький до успіху був Бензема, після удару якого Облак у стрибку перевів м'яч у стійку. А незабаром вже і голкіпер не виручив, коли Каземіро ударом головою замикав навіс з кутового.

Після взяття воріт «галактікос» дещо збавили оберти, але їхні випади несли в собі чималу загрозу. А ось у «матрацників» гра в нападі не клеїлася, і до перерви гості так і не зуміли по-справжньому потурбувати Тібо Куртуа.

У перерві тренерський штаб Дієго Сімеоне випустив на поле одразу трьох нових футболістів. І один з «джокерів», Тома Лемар, цілком міг зрівняти рахунок, з кута воротарського не влучивши у ворота.

А в середині другої половини зустрічі господарі поля подвоїли свою перевагу. У Карвахаля вийшов щільний удар з дальньої дистанції: м'яч влучив у стійку, відскочив у спину Облака і опинився у воротах. Після цього питання про переможця протистояння було практично зняте. Під кінець матчу «матрацники» пішли в наступ великими силами, але забити так і не змогли. В одному з епізодів свою команду виручив Куртуа, який відбив м'яч після удару Сауля з близької відстані.

2:0 - досить впевнена перемога «Реала» в мадридському дербі.

Чемпіонат Іспанії. 13-й тур.

«Реал» - «Атлетіко» - 2:0

Каземіро (15), Ян Облак (63, автогол)

Каземіро (36) - Тома Лемар (46), Анхель Корреа (50), Стефан Савич (62)

«Реал»: Тібо Куртуа, Ферлан Менді, Серхіо Рамос, Рафаель Варан, Даніель Карвахаль (Марко Асенсіо, 79), Лукас Васкес, Тоні Кроос, Каземіро, Лука Модріч (Федеріко Вальверде, 88), Вінісіус Жуніор (Родріго, 79), Карім Бензема

«Атлетіко»: Ян Облак, Стефан Савич, Кіран Тріпп'єр, Маріо Ермосо, Феліпе (Ренан Лоді, 46), Яннік Карраско (Анхель Корреа, 46), Коке, Ектор Еррера (Тома Лемар, 46), Маркос Льоренте, Жоау Феліш (Сауль Ньїгес, 60), Луїс Суарес (Жоффрей Кондогбіа, 73)

Арбітр: Матеу Лаос (Іспанія)

Стадіон «Альфредо ді Стефано» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ - АТЛЕТИКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kot-7
Хорошая игра от Реала
andre_lui
С победой!!! В королевском клубе жизнь по-немногу налаживается. В ЛЧ прошли. Шансы на чемпионство не потеряны. А Атлетико нужно учиться обыгрывать Реал иначе о чемпионстве можно забыть.
The_Chinese_
Реал Шахтерская команда!!!! Нам с ним было хорошо
Орест Орищишин
Реал продемонстрував потужну гру. Уроки ЛЧ пішли Реалу на користь
andre_lui
Атлетико удобен для Реала! Два финала ЛЧ тому подтверждение. Вот Шахтер другое дело
adidas777
Был уверен сегодня в победе Реала!
А для кого это стало сюрпризом?
Cruijff
Атлетико програє навіть дохлому Реалу, як завжди