Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 грудня 2020, 04:26
12300
9

Головний спонсор не відмовиться від Ворскли. Клубу Гірник-Спорт не буде

У компанії Ferrexpo підтвердили відмову від фінансування клубу Першої ліги

| Оновлено 14 грудня 2020, 04:26
12300
9
Головний спонсор не відмовиться від Ворскли. Клубу Гірник-Спорт не буде
vorskla.com.ua

Компанія Ferrexpo, яка фінансує клуб УПЛ «Ворскла», заперечує чутки про проблеми в полтавській команді, однак підтверджує, що клубу Першої ліги «Гірник-Спорт» не буде.

Замість нього фінансування отримає дитячо-юнацька школа. Про ситуацію в інтерв'ю «Кременчуцькій газеті» розповів Юрій Химич, один з керівників Ferrexpo.

- Юрію Віталійовичу, чи правда, що Ferrexpo більше не підтримує футбольну команду «Ворскла»?

- Це спотворена інформація. Полтавський ГЗК і Компанія Ferrexpo розвивають і навіть збільшують підтримку ФК «Ворскла» більше 25 років і не мають наміру припиняти цю підтримку. Але в 2021-му році ми раціоналізували те, що робили раніше і вирішили сфокусуватися на підтримці однієї професійної команди Прем'єр-ліги - ФК «Ворскла», а також розвитку дитячого футболу в Горішніх Плавнях.

- Чи відповідає дійсності інформація про те, що Ворсклі уріжуть фінансування?

- Не варто вірити заявам «жовтої преси», які не мають нічого спільного з дійсністю. ФК «Ворскла» - це єдина професійна команда, яку ми підтримуємо і на якій ми вирішили сфокусуватися. Ми задоволені результатами, які показує «Ворскла», посідаючи вищі місця в Прем'єр-лізі. Ми віримо в успіх команди і продовжуємо її фінансувати в повному і навіть збільшеному обсязі. Наша мета - участь у клубних турнірах європейської футбольної асоціації УЄФА.

- Чи будете ви підтримувати «Гірник-Спорт»?

- Після довгих років підтримки цієї професійної команди ми вирішили сфокусуватися на розвитку дитячого футболу. У 2021 році бюджет дитячо-юнацького футбольного клубу «Гірник-Спорт» буде збільшений більше, ніж на 3 млн. гривень, що більш, ніж на 30% більше бюджету 2020-го року. Після детального аналізу ситуації і вивчення думки жителів міста ми прийшли до висновку, що немає необхідності підтримувати приїжджих в Горішні Плавні футбольних легіонерів, оскільки соціальний ефект від цього проекту менше, ніж від залучення дітей з нашого регіону до футболу.

У нашому місті дуже багато здібних юних футболістів, чиї таланти необхідно розвивати і які не повинні залишатися непоміченими. Тому ми робимо все можливе, щоб у цих хлопців було футбольне поле та інвентар для тренувань, досвідчений тренерський склад і можливість представляти Горішні Плавні в різних турнірах, а також приймати турніри у нас. Дуже важливо дати дітям можливість тренуватися в умовах, які не поступаються європейським футбольним школам, а також школам столиці та інших великих міст.

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 1
Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Абсолютно неадекватное решение.Команда шла в в первой пятёрке в первой лиге.Значит был результат.Команда города.Если на то пошло свернуть всех легионеров дать полностью кард бланш на своих воспитанников и задействовать их в команде.Вторая и первая лига это лучший опыт чем просто юнишеская школа.Детский футбол до 15 лет дальше где играть пацанам если в городе нет своего клуба?Команду можно было свернуть и перевести во вторую лигу.И перевести её на других спонсоров или городу.Зачем сразу зарубывать команду с полем базой и стадиончиком какой бы он не был?Не хотите спонсировать?Ок дело житейское но дайте время команде руководству и городу что то придумать и найти решения.Может бы город взял на себя команду во второй лиге или какие то спонсоры.Это даже не первая.Поломать это один день а построить клуб это много.
zzg77
А на фиг Ворсклу содержать, там тоже много приезжих и тренер из Киева??? Тоже отдайте деньги детям!!!
Николай Власов
БРАВО МОЛОДЦЫ ПРАВИЛЬНОЕ РЕШЕНИЕ НУЖНО ПОДЕРЖИВАТЬ СВОИХ ФУТБОЛИСТОВ
odiniznashih
Какая поддержка?
Президент в розыске, имущество конфискуется, на активы накладывают арест.