Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 грудня 2020, 20:58
31130
0

Тоні Фергюсон – Чарльз Олівейра. Прогноз і анонс на бій

Спів-головний поєдинок турніру UFC 256

| Оновлено 12 грудня 2020, 20:58
31130
0
Тоні Фергюсон – Чарльз Олівейра. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc

Незважаючи на те, що турнір на «UFC Apex» (Лас-Вегас, штат Невада, США) UFC 256, який пройде в ніч з 12 на 13-е грудня, має титульний бій Дейвісон Фігейреду vs Брендон Морено, для більшості вболівальників основною стравою шоу є ко-мейн івент Тоні Фергюсон vs Чарльз Олівейра. І треба сказати, що це абсолютно блискучий бій і відмінний матчмейкинг від UFC.

Передматчеві розклади

Аналітики Parimatch вважають, що у Фергюсона більше шансів на перемогу в бою з Чарльзом Олівейрою. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.59, на його суперника дають 2.45.

В останній раз, коли ми бачили Фергюсона в клітці, він бився з Джастіном Гейджі, який в п'ятому раунді ТКО обірвав 12-матчеву переможну серію «Ель Кукуя», позбавивши нас бою мрії між Тоні і Хабібом Нурмагомедовим.

Тим часом, Олівейра востаннє бився в першому шоу UFC, яке проходило за закритими дверима. Це сталося на початку пандемії COVID-19 у березні, і «Do Bronx» видав вражаючий виступ, задушивши в третьому раунді Кевіна Лі.

Якщо Нурмагомедов, дійсно, йде у відставку, то вакантний титул в легкій вазі UFC легко може поставити на кін січневого реваншу між Конором Макгрегором і Дастіном Пор’є. В такому випадку, переможець майбутнього протистояння міг би стати претендентом №1.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Один з небагатьох боїв, коли бажаєш перемоги обом бійцям. В останні пару років Олівейра прогресував як боєць. На даний момент він йде на серії з семи перемог - і всі дострокові. Але все-таки бразилець - не рівень Фергюсону. У Тоні велика мотивація реабілітуватися після поразки Гейджі, і він зробить все можливе, щоб перемогти.

Мій прогноз: перемога Фергюсона одноголосним суддівським рішенням».

Прогноз бренд-амбасадора Parimatch Ярослава Амосова:

«Нас чекає відмінний бій. Багато хто хоче побачити повернення Тоні після поразки Гейджі. Фергюсон - топ-боєць, він непередбачуваний, відмінно дихає, завжди дивує вболівальників.

Олівейра також не промах, я бачив цього хлопця наживо, бачив його роботу, дуже хороший боєць».

Сильні сторони

Ми вже все знаємо про стилі Фергюсона. «Ель Кукуй» володіє навичками у всіх областях, але, мабуть, найбільш небезпечною сильною стороною Тоні є його здатність розвивати неймовірно високий темп. Навіть коли Гейджі завдав йому великої шкоди, він продовжував йти вперед, в UFC Фергюсон змусив видихнутися більшість своїх суперників.

В ударному плані Фергюсон хороший за рахунок своїх довгих кінцівок, вибухонебезпечності та вміння наносити удари (наприклад, лікті і удари з розвороту), коли його противник найменше цього чекає. Його наземна гра також непередбачувана. Він стрибає на суперника в надії провести сабмішн або здійснює перекид у той час, коли опонент очікує, що Тоні завдасть удару. У багатьох боях він валить на землю суперників, але це рідко відбувається за рахунок класичних проходів в ноги.

Чому Фергюсон провалив бій з Гейджі? Ймовірно, він недооцінив його ударну міць, що не дивно, враховуючи удари, які він пропускав від таких хлопців, як Ентоні Петтис і Рафаель Дос Аньос. Також Тоні, можливо, недооцінив то, наскільки Гейджі буде терплячим, і ставка на те, що у Джастіна під кінець бою «скінчиться бензин», не спрацювала.

Поразка від Гейджі була такою, яка може змінити кар'єру бійця. У тому бою Фергюсон отримав більше покарання, ніж за весь час перебування в UFC. І наскільки добре він зможе оговтатися від цього - велике питання.

На щастя для нього, Олівейра настільки далекий від Гейджі з точки зору стилю, наскільки це можливо. Звичайно, бразилець сильно покращився в ударному компоненті, що ми могли бачити в минулому році, коли він здобув свої перші перемоги нокаутом в UFC, фінішувавши Ніка Ленца і Джареда Гордона. Однак його хліб з маслом - це партер. З його неймовірними 14 перемогами сабмішном тільки в UFC, буде справедливо припустити, що він є одним з найнебезпечніших грепплерів в історії промоушену.

Але на відміну від терплячого Деміана Майї - найближчого його конкурента за звання найкращого експерта з сабмішнів в UFC - Олівейра нещадно агресивний на землі. Він буде атакувати з гарда і зверху, як ніякий інший боєць. І якщо він не зможе примусити здатися опонента якимось поширеним прийомом, то у нього є навички для того, щоб закінчити бій за допомогою рідкого сабмішну. Так, наприклад, він єдина людина в UFC, яка перемагала заломом гомілки.


twitter.com/ufc. Чарльз Олівейра

Олівейра ніколи не вважався стійким бійцем. В його резюме значиться 8 поразок в UFC, але тільки одна з них була за очками. Його тричі змушували постукати і чотири рази нокаутували. Здається, що ця проблема пішла після його остаточного переходу в легку вагу, де його тіло відчуває себе набагато комфортніше, ніж у 145-фунтовому дивізіоні. Але все ж у пам'яті ще свіже, здавалося б, в'янення Олівейри, коли його нокаутував Пол Фелдер.

Прогноз на бій

В цілому, це непростий бій. У стійці перевага за Фергюсоном. Він набагато більш різноманітний і технічний ударник з більш важкими руками і ногами. Але чи буде він настільки рішучий, як раніше, після бою з Гейджі?

Однак у партері, не дивлячись на незаперечні навички Фергюсона, ймовірно, краще виглядає Олівейра з його отруйною сабмішн-грою. І готовність «Ель Кукуя» опуститися на землю може виявитися для нього небезпечною затією в цьому бою. І якщо він спробує утримати в партері Олівейру, то може опинитися в біді.

Невідомо, як сильно відбилося на Фергюсоні його травневе фіаско на UFC 249. Всі ж вважаємо, у нього залишилося ще багато вогню, щоб виграти цей бій. Олівейра пристойно додав за останній час, але є сумніви в тому, що він здатний вести бій із супротивником, який б'є так само сильно, як Фергюсон, і готовий витримати такий стрімкий темп.

Перемога Фергюсона нокаутом у 2-му раунді

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.