Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 грудня 2020, 16:42
48679
31

Італійські ЗМІ: Каштру побудував фортецю. Вона тремтіла, але не обрушилася

Sport.ua представляє огляд італійської преси після нічиєї «Шахтаря» з «Інтером» у ЛЧ (0:0)

| Оновлено 10 грудня 2020, 16:42
48679
31
Італійські ЗМІ: Каштру побудував фортецю. Вона тремтіла, але не обрушилася
ФК Інтер Мілан

У середу, 9-го грудня, відбувся поєдинок 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому міланський «Інтер» зіграв внічию з донецьким «Шахтарем» (0:0).

«Інтер» посів останнє місце у групі В, не зумівши пробитися до Ліги Європи. «Шахтар» став третім, пропустивши вперед «Боруссію» з Менхенгладбаха і мадридський «Реал». Італійські ЗМІ докладно розповіли про цей матч.

«Інтер» не пробив стіну «Шахтаря»: рахунок 0:0 залишив команду поза межами єврокубків», — йдеться у заголовку авторитетного видання La Gazzetta dello Sport.

«Ніколи такого не було, і ось знову. Третій рік поспіль «Інтер» не може пробитися до плей-оф Ліги чемпіонів, граючи у груповому турнірі. А нічия 0:0 із «Шахтарем» означає непотрапляння навіть у Лігу Європи. Відтепер Антоніо Конте в середині тижня буде дивитися футбол по телевізору. Якими будуть наслідки для його команди, ще належить дізнатися. Але у вирішальному матчі виявився колосальний дефіцит яскравих індивідуальностей в «Інтері». Міланці натрапили на зібраний «Шахтар», який ніби отримав імунітет після тих 0:5 у Лізі Європи (в минулому сезоні «Шахтар» програв «Інтеру» в півфіналі Ліги Європи з рахунком 0:5 — прим. ред.). Як і в першому матчі, «Інтеру» так і не вдалося забити.

Перші хвилини зустрічі пояснили, чому «Інтер» так старанно працював над відновленням Ніколи Барелли: цей півзахисник занадто важливий для рівноваги в команді. Незважаючи на опухлу кісточку, він грав зі своїм звичайним запалом. Саме з нього почалася перша небезпечна атака «Інтера». На 7-й хвилині Мартінес мало не зламав поперечину після скидки Лукаку, який отримав м'яч від Барелли.

Цей втрачений шанс став найбільш прикрим спогадом вечора, тому що з плином часу гра ставала все більш складною і слизькою. «Шахтар», відомий своїм жвавим бразильським футболом завдяки таким талантам, як Марлос і Тайсон, відмовився від звичної гри і з самого початку націлювався на Лігу Європи. У першому таймі Ханданович трохи забруднив рукавички тільки після удару Додо з дальньої дистанції. Це не той рахунок, за якого «Інтер» грає найкраще. Команда віддала всю свою енергію, але домогтися потрібного результату було дуже нелегко, незважаючи на хороші новини з Мадрида. Однак вся небезпека «Інтера» в першому таймі виходила з правого флангу, і це точно не було випадковістю.

На 52-й хвилині Лукаку поставив на карту всі свої кілограми і сантиметри, вдаривши головою після штрафного, але воротар «Шахтаря» Трубін створив справжнє диво. У грі «Інтера» все більше відчувалася втома. «Шахтар» же вичікував слушного моменту для контратаки. Коли йому це вдавалося, ставало небезпечно, шанс був у Коваленка. В середині другого тайму, коли «Інтер» мав віддихатися для відчайдушного фінального ривка, українці продемонстрували фрагменти своєї звичної гри. Тільки на 68-й хвилині Конте вирішив щось змінити, Перішич посів місце Янга на лівому фланзі. Але потрібна була іскра, дещиця божевілля. А з цим може допомогти тільки Алексіс Санчес, який вийшов за чверть години до кінця матчу замість Гальярдіні. Пізніше на полі з'явилися Дарміан, Д'Амброзіо і навіть Еріксен.

У хаосі останніх хвилин, коли Ханданович пішов шукати щастя в центр чужого штрафного майданчика, українці тягнули час, катаючись по землі. На цьому єврокубки для «Інтера» в поточному сезоні закінчилися», — пише La Gazzetta dello Sport.

«Інтер» вилетів з єврокубків! Конте так і не обіграв «Шахтар», — журиться Corriere dello Sport.

«Міланський «Інтер» під керівництвом Антоніо Конте вибув з єврокубків, зігравши вдома 0:0 із донецьким «Шахтарем». Нещасливі 0:0 на «Сан-Сіро» дорого коштували «Інтеру». Зіграло свою роль і невезіння, коли вже на 7-й хвилині зустрічі удар Мартінеса струсонув поперечину воріт «Шахтаря». Але в грі «Інтера» не вистачало ідей і швидкості маневру — дієвих протиотрут проти української фортеці, побудованої Луїшем Каштру. Її стіни тремтіли, але так і не обрушилися. Виною тому недостатньо результативна гра «Інтера» в завершенні атак. Зараз у Конте залишилася тільки одна мета — золоті медалі в чемпіонаті Італії.

Конте вирішив ризикнути Бареллою в центрі поля разом з Гальярдіні і Брозовичем, а не використовувати Еріксена, який вийшов лише на останніх хвилинах.

Перший тайм був повністю за господарями. Проблема команди Конте була в тому, що їй не вистачало швидкості, щоб пробити оборону українців. Номінально «Шахтар» грав в чотири захисники, але часом їх ставало цілих шість. Невдача Мартінеса на 7-й хвилині не надто вплинула на форварда, який продовжив свою особисту дуель з обороною «Шахтаря».

Біля воріт Хандановича не було ніякої небезпеки. Шкріньяр і де Врей були близькі до того, щоб відкрити рахунок, але удача відвернулася від команди Конте. Вистояли українці і на 42-й хвилині, коли Мартінес пробив занадто слабко, щоб всерйоз стурбувати Трубіна. Перший тайм завершився без голів, незважаючи на безапеляційне домінування господарів.

У другому таймі «Інтер» продовжив штурмувати український форт. Лукаку взяв на себе ініціативу, спочатку пробивши правою ногою, а потім головою. У другому випадку блискучу реакцію продемонстрував український воротар Трубін. Чергова атака «Інтера» на 62-й хвилині не призвела до взяття воріт, і «Шахтар» різко огризнувся — Тете перевірив рефлекси Хандановича.

Останні 20 хвилин матчу були дуже нервовими. Мартінес не використав два своїх шанси, Брозович шукав шляхи до українських воріт... «Шахтар» все частіше намагався контратакувати, користуючись неминучою втомою «Інтера». Санчес, який вийшов на заміну, двічі був близький до того, щоб забити. На 89-й хвилині він влучно вдарив по воротах головою, але його удар випадково відбив Лукаку.

«Інтер» із гіркотою вилітає з єврокубків. Тепер міланському клубу залишилося тільки боротися за чемпіонство», — розповідає про матч Corriere dello Sport.

«Інтер» — «Шахтар» — 0:0. Лукаку і Лаутаро не забивають, Конте вилітає з єврокубків», — пише Tuttosport.

«Інтер вибув із Ліги чемпіонів. В останньому турі групового етапу підопічні Антоніо Конте вдома зіграли внічию з «Шахтарем» (0:0) і не змогли пробитися до 1/8 фіналу. «Реал» зробив все, обігравши «Боруссію» в Іспанії, але «нерадзуррі» не змогли цим скористатися. Після нічиєї з «Шахтарем» «Інтер» залишається на останньому місці групи В з 6 очками, що залишило його за бортом Ліги Європи. У господарів було декілька можливостей забити переможний гол, але реалізувати їх не вдалося.

Конте поклався на атакувальний дует Лукаку — Мартінес. «Нерадзуррі» були за крок від голу на 7-й хвилині, коли Лаутаро потужним ударом влучив у поперечину. Непоганий момент був у аргентинського форварда і через десять хвилин, але м'яч пролетів вище воріт. «Інтер» атакував дуже рішуче, свої моменти не використали де Врей та Шкріньяр. Гості відповіли ударом Додо. Вітао не зміг продовжити матч через травму, замість нього вийшов Хочолава. У кінцівці першого тайму рахунок міг відкрити Лаутаро, але його удар прийшовся дуже близько до центру воріт.

На початку другого тайму команда Конте пішла вперед. Два шанси мав Лукаку: спочатку він слабо пробив по центру, а потім Трубін феноменально зіграв після удару бельгійця головою. «Шахтар» намагався небезпечно контратакувати. Після того, як Янг втратив м'яч у центрі поля, Тайсон бив метрів з 16-ти — важливий сейв на рахунку Хандановича.

«Інтер» намагався агресивно пресингувати українців, тим самим даючи їм можливість гостро контратакувати. При цьому міланська команда здавалася втомленою. Останні хвилини матчу перетворилися на відчайдушний штурм у виконанні господарів, які не реалізували декілька моментів. Еріксен бив здалеку, а удар головою Санчеса влучив у Лукаку. «Інтер» так і не забив — і вилетів з єврокубків , — повідомляє Tuttosport.

Італійські журналісти відзначають ефективну гру «Шахтаря» в обороні і небезпечні контратаки донецької команди. При цьому вони нарікають на невезіння «Інтера», який мав декілька небезпечних моментів, але реалізувати їх так і не зумів.

У матеріалі використані фото ФК «Інтер».

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 06 травня 2024, 20:36 2
IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Тен Хаг – на вихід? Ман Юнайтед зазнав ганебної поразки від Крістал Пелас
Футбол | 06 травня 2024, 23:59 7
Тен Хаг – на вихід? Ман Юнайтед зазнав ганебної поразки від Крістал Пелас

«Орли» розгромили «червоних дияволів» з рахунком 4:0 у 36-му турі АПЛ

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
Единственный очевидный факт - Трубин крассава, думаю и Динамо признает ;)
ser_nat
Результат на табло. Ах как жаль что не нашли противоядие против Боруссии. Или погарячились с выносом в концовке с бегущим от наших ворот Хандановичем. Вывод Шахтер в этом году однозначно команда Лиги Европы. Чего не могу сказать, к моему сожалению, О Динамо. Удачного жребия в Лиге Европы!
Yura Юрий
". ..украинцы тянули время, катаясь по земле. пишет La Gazzetta dello Sport." У ж чья бы крова мычала ?!? Переплюнуть итальянцев в симуляция не дано никому, законодатели мод емое...так что сами на свои грабли встали.
Да играли от защиты, но не прям "автобус", достаточно высоко встречали , прессинговали. Вкончовке понятное дело отошли назад, но это обычная картина, когда время кончается , а более сильной команде нужен всего один гол, все так играют.
Yura Юрий
Ребята, ДВА! клуба весной в еврокубках, это главное!
Харе сраться, смысл обсуждать кто как играл, всели все уже в прошлом? Сейчас главное хорошо подготовится к весне, а то у нас вечно проблема после межсезонья втянутся в игру.
nordi
двічі виграти у Реала, двічі зіграти в нічию з Інтером, просрати 0-10 Гладбаху, вийти лише з третьог
о місця і лише в ЛЕ(а двічі обіграний Реал з першого), до останнього туру тримаючи інтригу...Круто зіграли в ЛЕ. Букмекери так точно задоволені
Dmitriy410
Какая разница какая тактика если результат есть? Абсолютно любой клуб может закрыться и играть от обороны, на войне все средства хороши. Слава богу футбольная весна будет с Укр клубами, спасибо парни!
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Статья о Чемпионе а совы как обычно за@рали ветку.
Прошли Венгерского гранда!!!!
Momento
96 минута, перед 4-мя игроками Шахтера только 2 защитника, ворота Интера пустые. Вместо того, чтобы выбивать куда попало, можно было разыграть мяч, забить и выйти в ЛЧ. Скрин - https://prnt.sc/vzwcoj
oenergo.com
Итальянские СМИ: «Каштру построил крепость. Она дрожала, но не обрушилась»
-------------------------------------------------
Прям по Достоевскому.
Yura Юрий
25 ударов это хоккей какой то
Bogdan Venger
А чого в укр.версії статті переклали тільки ім'я Барелли ("Микола Барелло")?? Якщо так, то вже мало б бути "Микола Бариленко"
zzg77
Ой, как стыдно! Играли как Александрия с Минаем!!! Как я понимаю Грачёва с Леоненко.
McLay
Двоповерховий автобус!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zzg77
Помню ПОБЕДУ в Суперкубке и страшную вонь со всех щелей Гебельс ТВ, что нельзя играть от обороны, надо играть в открытый футбол. И скажите мне - где вы видели ОТКРЫТЫЙ АТАКУЮЩИЙ ФУТБОЛ??? И сам отвечу - в матчах с Боруссией!!!