Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 грудня 2020, 07:16
7011
2

Елітні багатії, або 7 найбільш високооплачуваних тренерів АПЛ

Чию працю в Англії оцінюють дорожче за інших

| Оновлено 11 грудня 2020, 07:16
7011
2
Елітні багатії, або 7 найбільш високооплачуваних тренерів АПЛ
Твіттер

Отримати посаду тренера одного з клубів англійської Прем'єр-ліги - напевно, є мрією для переважної більшості фахівців з усього світу. Тому ті двадцять наставників, які нині працюють з клубами АПЛ - це такі собі щасливчики вже за визначенням, проте деяким з них вдається ще й дуже пристойно заробити, поєднуючи, як то кажуть, приємне з корисним.

Хто з тренерів команд АПЛ в нинішньому сезоні перебуває на вершині за рівнем заробітної плати? Якщо вас цікавить це запитання, то абсолютно точно ми дамо на нього відповідь в рамках даного матеріалу.

7. Уле-Гуннар СУЛЬШЕР – 7,5 млн фунтів на рік

Вік: 47 років
Громадянство: Норвегія
Клуб: «Манчестер Юнайтед»

Відомий у минулому футболіст «Манчестер Юнайтед» Уле-Гуннар Сульшер, який за Алекса Фергюсона був одним з найбільш яскравих «джокерів» у розпорядженні свого тренера, очолив «червоних дияволів» після того, як вони розлучилися з авторитетним, але не давшим хороших результатів на полі португальцем Жозе Моурінью. Спочатку угода з норвежцем передбачала, що він просто допрацює сезон в якості виконуючого обов'язки, поки «Юнайтед» підшукають більш топову кандидатуру, проте в результаті сторони уклали договір про повноцінну співпрацю.

Нинішній оклад Сульшера в «МЮ» складає 7,5 мільйона фунтів на рік, але похвалитися норвежцю в плані досягнень із цією командою особливо нічим. Ніяких трофеїв «червоні дияволи» під керівництвом Уле-Гуннара не завоювали, і хоча прогрес певних футболістів вселяє оптимізм, в Англії і за її межами знаходиться все більше вболівальників, які висловлюють думку про доцільність зміни головного тренера в «Манчестер Юнайтед», яка в ідеалі повинна відбутися одночасно з призначенням у клуб добротного фахівця на посаду спортивного директора.

6. Марсело Б’ЄЛСА – 8 млн фунтів на рік

Вік: 65 років
Громадянство: Аргентина
Клуб: «Лідс»

«Божевільний» за підсумками минулого розіграшу Чемпіоншипу повернув «Лідс» в елітарний дивізіон англійського футболу після багатьох років відсутності там. Більш того, «павичі» поки серед кращих команд своєї країни виглядають вельми гідно, а не як «Астон Вілла» в минулому сезоні, якій перед сезоном пророкували хороші виступи, а вона ледь-ледь зберегла прописку в дивізіоні.

По суті, нинішній «Лідс» - цілком команда Б'єлси. Аргентинець, який має досить суперечливу репутацію в футбольному світі, зумів зробити з «павичів» команду однодумців, яка розуміє завдання і цілі по їхньому досягненню. Звичайно, досить дивно, що новачок АПЛ платить своєму тренеру більше, ніж колись гегемон турніру «Манчестер Юнайтед», але, по-перше, вже і «червоні дияволи» далеко не гегемони, та й Б'єлса, як тренер, куди більш сформований і зрозумілий фахівець, ніж Сульшер, який все ще перебуває на шляху до своїх найкращих років кар'єри коуча.

5. Брендан РОДЖЕРС – 10 млн фунтів на рік

Вік: 47 років
Громадянство: Північна Ірландія
Клуб: «Лестер»

Брендан Роджерс, який в АПЛ заявив про себе по роботі з «Суонсі» і «Ліверпулем», очолив «Лестер» в лютому минулого року. Дістати північноірландця «лисицям» було далеко не так просто, адже до цього у нього був контракт із «Селтіком», і в Шотландії Брендан відчував себе досить комфортно, штампуючи трофеї один за іншим. Втім, рівень конкуренції в АПЛ і перспективи пограти в єврокубках з більш сильними гравцями в складі напевно допомогли Роджерсу, в сукупності з обіцяними 10 мільйонами фунтів за сезон, прийняти рішення про переїзд до «Лестера».

У минулому сезоні «Лестер» до останнього бився за потрапляння в Лігу чемпіонів, але «лисицям» на фініші не вистачило якоїсь дещиці. Нині «Лестер» також знаходиться серед головних претендентів на місце в топ-4, а тому в цілому роботою Роджерса в клубі повинні бути задоволені. Позбавлятися від такого фахівця немає ніякої потреби, та й якщо вона раптом з'явиться найближчим часом, то керівництву «Лестера» ще доведеться добряче замислитися, як вчинити. Справа в тому, що контракт Брендана розрахований до липня 2025 року, а тому неустойку коучу доведеться виплатити дуже пристойну. Вже краще нехай працює та приносить результат.

4. Карло АНЧЕЛОТТІ – 11,5 млн фунтів на рік

Вік: 61 рік
Громадянство: Італія/
Клуб: «Евертон»

Авторитетний італієць Анчелотті, який з 1999 року працював виключно з топ-клубами, дещо здивував, коли в грудні 2019-го підписав контракт з «Евертоном», який не хапає зірок з неба в АПЛ. Але останнє літнє міжсезоння продемонструвало, що у керівництва «ірисок» дійсно збігаються амбіції з тим, до чого під час своєї тренерської кар'єри звик Анчелотті. «Евертон» провів добротну кампанію, в результаті чого йому вдалося приємно здивувати своїх шанувальників на старті сезону і навіть деякий час лідирувати в АПЛ.

Зараз «Евертон» трохи зменшив оберти, і відкотився в таблиці, але все одно має непогані шанси на місце в Лізі чемпіонів від Англії в наступному сезоні. Контракт з Анчелотті у «ірисок» розрахований до липня 2024 року, а тому керівництво клубу, швидше за все, пообіцяло маститому наставнику певний карт-бланш як мінімум на перші два чемпіонати. Значить, першочерговим завданням Карло буде підготувати «Евертон» до заруб у наступних сезонах, коли команда з Ліверпуля дійсно повинна стати конкурентоспроможною. Якщо це станеться, то буде очевидно, що 11,5 мільйона фунтів, які клуб платить італійцеві щорічно, - не порожня трата грошей.

2-3. Юрген КЛОПП – 15 млн фунтів на рік

Вік: 53 роки
Громадянство: Німеччина
Клуб: «Ліверпуль»

Німець Юрген Клопп, який очолив «Ліверпуль» восени 2015 року, вже став культовою фігурою для всіх уболівальників «червоних». Крім того, що Клопп привів свою команду до перемоги в Лізі чемпіонів-2018/19, в минулому сезоні цей фахівець зумів привести «Ліверпуль» і до титулу чемпіона Англії, яка не підкорявся клубу довгі тридцять років! Більш того, на фініші «червоні» привезли своєму найближчому опоненту в особі «Манчестер Сіті» неймовірну фору в 18 очок, що в настільки конкурентоспроможній лізі, як англійська, дорогого коштує.

Власне, Клопп недешево обходиться казні «Ліверпуля». За наявними відомостями, німець отримує 15 мільйонів фунтів на рік, але навряд чи знайдеться хто-небудь, хто посміє стверджувати, що Юрген не заслуговує того, що має. Зараз, коли «Ліверпуль» знову дуже сильний і конкурентоспроможний, Клопп легко може вимагати і поліпшених умов, хоча не так давно він підписав новий контракт, розрахований до липня 2024 року, а тому навряд чи сторони будуть виявляти невдоволення тими домовленостями, які підписали в недалекому минулому.

2-3. Жозе МОУРІНЬЮ – 15 млн фунтів на рік

Вік: 57 років
Громадянство: Португалія
Клуб: «Тоттенхем»

Після відходу з «Манчестер Юнайтед» і майже року, проведеного без активної тренерської роботи, багато хто пророкував Моурінью швидке завершення кар'єри. Хтось і зовсім називав «Особливого» людиною з минулого, яка вже не здатна нічого дати сучасному футболу. Однак у листопаді минулого року в Жозе повірило керівництво «Тоттенхема» - вельми неоднозначного клубу, що має серйозні амбіції, але нічого особливого вже дуже давно не домагався.

В результаті за Моурінью «Тоттенхем» не зумів у минулому сезоні увірватися в зону Ліги чемпіонів, але приємно дивує вболівальників і фахівців в нинішньому розіграші АПЛ. Коли на старті сезону «шпори» програли 0:1 «Евертону», багато хто відразу ж махнули на них рукою, але наступні результати, в тому числі перемоги над «Манчестер Юнайтед» (6:1) і «Манчестер Сіті» (2:0), довели, що ця команда Моурінью реально може претендувати на найвищі місця. Хто знає, можливо саме запрошення Жозе, якому доводиться платити по 15 мільйонів фунтів щорічно, і принесе «Тоттенхему» жаданий титул чемпіона, якого цей клуб не бачив уже майже шість десятиліть...

1. Хосеп ГВАРДІОЛА – 22 млн фунтів на рік

Вік: 49 років
Громадянство: Іспанія
Клуб: «Манчестер Сіті»

Один з найяскравіших і якісних наставників сучасності Хосеп Гвардіола працює в «Манчестер Сіті» ось уже більше чотирьох сезонів. За цей час він встиг двічі привести «городян» до титулу чемпіона Англії, але ось взяти трофей Ліги чемпіонів, який йому два рази вдавалося завойовувати з «Барселоною», Пеп поки не в силах. Подейкували, що можливий невдалий європохід в нинішньому сезоні може ознаменувати закінчення співпраці між «Сіті» і Гвардіолою, але менше двох тижнів тому коуч підписав новий контракт з клубом, розрахований до літа 2023 року.

Умови угоди в пресі не афішувалися, але джерела стверджують, що зарплата Пепа зросла навіть у таких складних реаліях, як нинішні, - з 20 до 22 мільйонів фунтів на рік. Крім того, в пресі висловлюються припущення, що «Сіті» спеціально залишив Гвардіолу, бо практично домовився про перехід в команду влітку наступного року Ліонеля Мессі, з яким у тренера встановилися прекрасні взаємини ще в «Барселоні». Що ж, якщо подібне станеться, то за фінальними акордами кар'єри Ліонеля буде спостерігати ще цікавіше.

Олексій ШАТІЛОВ

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 0
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 5
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
El_Maestro
Сульшеру 7.5 ляма в год, это еще круче чем Баварию в 99ом в доп время похоронить)))
Чудак явно под счастливой звездой родился)
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил