Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 10 грудня 2020, 16:37
4414
3

Найдивніший обмін міжсезоння в НБА: Вестбрук і Волл змінили конференції

Sport.ua – про найгучніший і найдивніший обмін міжсезоння НБА

| Оновлено 10 грудня 2020, 16:37
4414
3
Найдивніший обмін міжсезоння в НБА: Вестбрук і Волл змінили конференції
Sports Illustrated

Після закінчення сезону 2019/20 в НБА відбулося багато цікавих угод. Ентоні Девіс продовжив контракт з «Лейкерс», Реджон Рондо поїхав у «Атланту», Кріса Пола обміняли у «Фінікс», Дуайт Ховард перейшов у «Філадельфію» і так далі. Але всі ці угоди затьмарює обмін між «Х'юстон Рокетс» і «Вашингтон Візардс».

«Ракети» відправили розігруючого Расселла Вестбрука в клуб Східної конференції. Натомість вони отримали захисника Джона Волла і пік першого раунду драфту НБА 2023 року. Угода, яку можна вважати успішною для одної сторони, і абсолютно провальною – для іншої. Далі розглянемо докладніше плюси і мінуси поки що головного обміну міжсезоння.

Вестбрук і Біл у «Вашингтоні»

У листопаді стало відомо, що Вестбрук запросив обмін із «Х'юстона». Спочатку вважалося, що Расселл не хоче більше грати пліч-о-пліч зі своїм давнім другом – Джеймсом Харденом. Але пізніше стало відомо, що Борода першим запросив обмін. Вестбрук зрозумів, що якщо навіть головна зірка «Рокетс» хоче покинути клуб, то і йому там робити нічого. Через кілька тижнів Расселл опинився у «Вашингтоні», а Джеймс залишився в «Х'юстоні» без особливих надій бути обміняним. З огляду на структурні зміни, які почалися в техаському клубі, Вестбрук вчасно звідти поїхав.

Контракт Волла вважається найгіршим в НБА. Захисник вже 2 роки не грає. Спочатку його вибила з колії травма п'яти, а потім трапився розрив ахіллового сухожилля.

Не провівши на паркеті жодного матчу за 24 місяці, Джон заробив майже 80 млн доларів. За наступні 3 роки баскетболіст отримає ще 133,5 мільйона. Це – найгірший контракт в НБА прямо зараз.

Усі вважали, що «Вашингтон» не зможе обміняти Волла і продовжить платити йому гроші вхолосту. Але «Візардс» змогли.


nba.com. Джон Волл

Контракт Вестбрука майже такий же – 132,5 млн доларів на 3 роки. Цілком імовірно, Расселл зараз вже не вартий того, щоб платити йому по 40 мільйонів за сезон. Але це все одно корисніша опція, ніж Волл. Джон, навіть роками не граючи, вважав себе головною зіркою «Вашингтона», коли Біл тягнув на собі команду, набираючи по 30+ очок в середньому за матч. «Візардс» позбулися не лише найгіршого контракту в лізі, а й одного з найбільш «токсичних» гравців НБА. Натомість вони отримали все ще хорошого розігруючого.

Є підстави вважати, що Вестбрук і Біл добре зіграються. Расселл розуміє, що не буде в столичному клубі головною зіркою. Але це йому і не потрібно. Чим більше вимагають від Вестбрука, тим менше він показує. Расселл може стати хорошим помічником для Бредлі. Перший візьме на себе основне навантаження в регулярному чемпіонаті, другий – у плей-оф. Так, із приходом Вестбрука шанси на постсезон у «Вашингтона» істотно підвищуються. Расселл, насправді, не так вже й поганий, як про нього пишуть останнім часом. У минулому сезоні він рятував «Х'юстон» як міг, коли команда провалювалася у плей-оф. З реалізацією у розігруючого біда, але для цього у «чарівників» є Біл.

За даними ЗМІ, Вестбрук хотів перейти саме у «Вашингтон», щоб возз'єднатися зі Скоттом Бруксом, під керівництвом якого грав у «Оклахомі». Це твердження, втім, суперечливе. Існує думка, що саме Расселл разом із Кевіном Дюрантом свого часу «злив» тренера з «Тандер». Та, як би там не було, з тих пір пройшло багато часу. Зараз і Брукс, і Вестбрук, і Біл будуть досить мотивованими і зарядженими на продуктивну спільну роботу. Негоже столичному клубу залишатися без плей-оф 2 роки поспіль, або вилітати з 2-го раунду, як це було раніше. Расселл і Бредлі зобов'язані зігратися. В іншому випадку, з чемпіонськими амбіціями їм доведеться попрощатися.

Волл і Харден в «Х'юстоні»

Якщо Вестбрук хотів у «Вашингтон», то Харден вимагав обміняти його в «Бруклін Нетс». Там він хотів возз'єднатися зі своїм колишнім одноклубником – Дюрантом. Кевін був начебто не проти, але Кайрі Ірвінг не захотів бачити Джеймса в команді. Та й не було можливостей, при яких «Бруклін» зміг би гідно відплатити «Х'юстону» за Хардена. Довелося б віддавати або половину складу, або когось із пари Ірвінг-Дюрант. «Нетс» не були зацікавлені в жодному з цих варіантів. Так Борода залишився з «ракетами» і навряд чи піде від них кудись найближчим часом.

У міжсезоння в «Х'юстоні» відбулися серйозні структурні зміни. Клуб покинули генеральний менеджер Деріл Морі і головний тренер Майк Д'Антоні. Після цього фронт-офіс «Рокетс» очолив Рафаель Стоун а команду – Стівен Сайлас. Обидва – новачки на своїх посадах. Зазвичай при одночасній зміні керівництва та тренерського штабу клуби йдуть в перебудову. Але «Х'юстон» залишився вірним собі і знову спробував зібрати команду навколо Хардена. Так «Рокетс» виміняли Волла і підписали центрового Демаркуса Казінса на негарантований контракт. Останнього вони можуть відрахувати в будь-який день до 10 січня.

«Х'юстон», як і раніше, вважає себе претендентом на титул. Але та команда, яку «ракети» зібрали на сезон 2020/21, зі скрипом претендуватиме навіть на вихід у плей-оф. Невмотивований Харден, старіючий Пі Джей Такер і нестабільний Ерік Гордон – така собі основа для чемпіонської команди. Плюс до цих гравців додалися університетські друзі Волл і Казінс, які в останні роки більше лікувалися, ніж грали. Ідея підписати Демаркуса, нехай і на негарантований контракт, виглядає дуже дивною. Казінс протягом кар'єри рвав усе, що тільки можна було порвати. А йому вже 30 років. До того ж, він, як і Волл, є хлопцем з дуже непростим характером.

«Х'юстон» залишається великою загадкою на майбутній сезон. Дивлячись на минуле Хардена, Волла і Казінса, підкрадаються великі сумніви щодо того, чи зможуть ці гравці ужитися в одній команді. Кожен із них раніше конфліктував з одноклубниками. Джеймс – рекордсмен в цьому плані.

У Бороди псувалися стосунки з Двайтом Ховардом, Крісом Полом і навіть з Вестбруком. Волл повинен розуміти, що «Х'юстон» не є його командою. Та якщо Джон вважатиме навпаки – конфлікту з Харденом не уникнути.

В цьому випадку команда може взагалі розколотися: «старички» підтримають Джеймса, а Казінс – Волла, якого називає своїм «братом».

З іншого боку, у новоспеченого колективу є шанс заграти. Але для цього всім трьом зірковим гравцям «Рокетс» потрібно об'єднати зусилля для досягнення спільної мети, у що поки слабо віриться. У міжсезоння Харден публікував у соцмережах знімки з індивідуальних занять. Однак перші командні тренування з новим тренером Джеймс пропустив, віддавши перевагу походам до стриптиз-клубів. Борода робив так і раніше, але зараз ситуація інша. Раніше Харден був упевненим у собі і своїй команді. Тепер він не впевнений ні в чому.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 6
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Максим Максимов
Я понимаю, что тут мало кто интересуется баскетболом, но все же.....Зачем копипастить статью с другого сайта и выдавать её за свою? Тогда уже нужно указывать с какого ресурса взят материал. А так и я могу статьи писать. P.S. сперто с allbasketball.org