Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 09 грудня 2020, 17:09
1594
2

Нант – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжці відправляються в гості до віце-чемпіона Франції

| Оновлено 09 грудня 2020, 17:09
1594
2
Нант – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Нант» – «Мотор» відбудеться в середу, 9 грудня, у Франції. Початок поєдинку о 21.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Після важкої, але такої важливої перемоги над словенським «Цельє» чемпіони України істотно зміцнили свої позиції в Лізі чемпіонів, створивши очковий відрив від непрохідного сьомого місця. Попереду зустріч з французьким «Нантом» і від її результату багато в чому буде залежати, чи зможе «Мотор» поборотися за четверту сходинку в групі В (саме така мета ставилася перед командою керівництвом клубу) або ж більше зосередиться на боротьбі за вихід до плей-оф з балканськими колективами.

Незважаючи на те, що груповий турнір Ліги чемпіонів уже перевалив за свій екватор, для українського і французького клубів майбутня зустріч буде першою в поточному розіграші. Чому став виною, звичайно ж, коронавірус. Матч першого кола, який повинен був пройти в Запоріжжі, не відбувся через наявність заражених гравців в обох командах.

Більш того, серед усіх команд-учасниць нашого октету саме «Нант» провів найменше матчів, тільки лише п'ять. Частина ігор була відкладена через коронавірусну хворобу у самих гравців «Нанта», а деякі матчі були перенесені через наявність захворювання у суперників французького клубу. Наводимо список всіх результатів «Нанта» в Лізі чемпіонів і турнірну таблицю групи В:

16 вересня. «Нант» – «Веспрем» (Угорщина) – 24:28

24 вересня. «Кіль» (Німеччина) – «Нант» –  27:35

1 жовтня. «Нант» – «Барселона» (Іспанія) – 27:35

14 жовтня. «Ольборг» (Данія) – «Нант» – 32:24

25 листопада. «Цельє» (Словенія) – «Нант» – 25:31

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Барселона» (Іспанія) – 16 очок (8 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 13 (8)

3. «Ольборг» (Данія) – 10 (9)

4. «Кіль» (Німеччина) – 7 (8)

5. «Мотор» (Україна) – 6 (6)

6. «Нант» (Франція) – 4 (5)

7. «Цельє» (Словенія) – 2 (8)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (6)

Нинішнє невисоке місце французького клубу не повинно вводити в оману прихильників гандболу. «Нант» встиг зіграти в групі проти основних фаворитів нашої вісімки, і прогнозовано не набрав залікових очок в тих зустрічах. А три з чотирьох зустрічей проти балканських команд, де вже французи були явними фаворитами, були перенесені і на даний момент «Нант» явно не добрав своїх очок. Доказом сили французького клубу може служити виїзна перемога над дуже міцним німецьким «Кілем». Сьогоднішній суперник «Мотора» в гостях просто розніс учасника Фіналу Чотирьох сезону 2019/20 з рахунком – 35:27.

Головною зіркою в складі «Нанта» є македонський правий напівсередній Кірілл Лазаров, який вже третій сезон захищає кольори французького клубу. Ветеран європейського гандболу (в травні поточного року йому виповнилося 40 років), на думку багатьох, прийшов в «Нант» догравати після семи років в топових іспанських командах. Але у Франції Лазаров знайшов другу молодість і на даний момент є одним з кращих снайперів команди в Лізі чемпіонів, закинувши тринадцять м'ячів у ворота суперників. Більше зіркового македонця в складі «Нанта» в головному єврокубковому турнірі закинули лише французький лінійний Драган Пехмалбек (18 голів) і ще один заслужений ветеран, іспанський лівий крайній Валеро Рівера, на рахунку якого 23 результативних кидки.

Варто відзначити також і воротарську бригаду «Нанта». У ній пліч-о-пліч працюють досвідчений Сірілл Дюмулен, якому в лютому поточного року виповнилося 36 років і двадцятитрирічний данець Еміль Нільсен, якого шанувальники «Мотора» повинні пам'ятати по матчах запорізького клубу проти данського «Ск'ерна». Ці два воротарі є справжніми майстрами своєї справи і часто витягували французів в дуже важких ситуаціях.

В цілому, французький клуб є дуже віковою командою. В ростері «Нанта» відразу вісім гравців старше тридцяти років, а середній вік команди є одним з найбільших в Лізі чемпіонів.

«Мотор» відправився до Франції в своєму звичному складі для останніх матчів Ліги чемпіонів. У команді як і раніше відсутні лінійний Павло Гурковський та голкіпер Геннадій Комок. Перший продовжує відновлюватися після травми, а другий ще не набрав достатніх ігрових кондицій для виступу на такому високому рівні. Всі інші гравці в строю і готові дати бій французькому клубу.

Не зайвим буде зауважити, що «Мотор» і «Нант» вже провели між собою чотири поєдинки в рамках Ліги чемпіонів. Спочатку, в сезоні 2016/17 запоріжці вдома зіграли з французами внічию – 26:26, а в гостьовому поєдинку зуміли піднести справжню сенсацію, обігравши «Нант» з рахунком – 34:32. Після цього турнірні шляхи команд перетнулися в розіграші 2018/19 і знову команди в одному з поєдинків не змогли виявити сильнішого. У Запоріжжі суперники розійшлися миром – 30:30, а через тиждень «Мотор» здивував гандбольну Європу, обігравши французів з рахунком – 27:23.

Як бачимо, статистика говорить про те, що запоріжці є для «Нанта» вкрай незручним суперником. Потужний французький клуб ще не здобув над чемпіонами України жодної перемоги, причому на своєму майданчику тільки програвав, хоча незмінно вважався фаворитом зустрічей. Диспозиція не змінилася і перед сьогоднішнім матчем: французи знову попереду за букмекерськими котируваннями, але у «Мотора» є всі шанси продовжити серію сенсаційних результатів на домашній арені «Нанта».

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову трансляцію поєдинку «Нант» – «Мотор».

 
  • 1,26
  • 13,00
  • 5,25
Зробити ставку
 
  • 1,24
  • 13,00
  • 5,20
Зробити ставку
 
  • 1,23
  • 12,00
  • 5,60
Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна
Футбол | 10 травня 2024, 12:51 17
Відомий план Анчелотті на фінал ЛЧ: Куртуа вийде в старті замість Луніна

Наставник «Реала» не хоче змінювати переможний склад, але впевнений, що з Тібо шанси будуть вищі

Албанія – Україна – 0:1. Здобули путівку до плей-оф. Відео гола та огляд
Інші види | 09 травня 2024, 22:59 0
Албанія – Україна – 0:1. Здобули путівку до плей-оф. Відео гола та огляд

Дивіться відеоогляд матчу 3-го туру чемпіонату Європи 2024 з socca

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sersnop
Прекрасный анонс, все расписано, как нужно! И прогноз в самую точку! Спасибо автору!
Den96
Автор красава, отличный прогноз!