Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 грудня 2020, 07:58
33722
5

Угорські ЗМІ: «Наче грім серед ясного неба. Динамо забило з нічого»

Sport.ua представляє огляд угорської преси після перемоги киян над «Ференцварошем» у ЛЧ (1:0)

| Оновлено 09 грудня 2020, 07:58
33722
5
Угорські ЗМІ: «Наче грім серед ясного неба. Динамо забило з нічого»
Csakfoci

У поєдинку 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів київське «Динамо» вдома обіграло угорський «Ференцварош» з рахунком 1:0. Перемога дозволила киянам посісти третє місце в групі, забезпечивши українській команді вихід до плей-оф Ліги Європи.

Угорські ЗМІ докладно розповіли про матч на НСК «Олімпійський».

«Надія вичерпалася, «Ференцварош» програв у Києві», — йдеться в заголовку видання Nemzeti Sport Online, чия друкована версія видається з 1903-го року.

«Мабуть, у головах всіх гравців «Ференцвароша» зміцнилася думка, що одного голу може бути досить, щоб посісти третє місце в групі Ліги чемпіонів і забезпечити собі вихід у весняну частину Ліги Європи.

Але перший шанс створили господарі: Дібус в останній момент зняв м'яч з голови Вербича на 7-й хвилині зустрічі. Сергій Ребров не випадково нервово пройшовся технічною зоною і дав декілька підказок Лаші Двалі, хоча в першу чверть години у грузинського захисника не було особливої ​​роботи.

«Зелено-білі» могли спокійно розігрувати м'яч, «Динамо» ж зайняло вичікувальну позицію, замість того, щоб атакувати з перших хвилин. Чемпіон Угорщини володів м'ячем, але йому було складно змусити суперника помилитися. Після удару Есси Лайдуні м'яч відскочив від руки гравця киян, але шведський рефері вирішив не призначати пенальті.

«Динамо» все частіше віддавало ініціативу угорській команді, і Токмак Нгуєн міг вивести гостей вперед. Але замість радості від забитого гола уболівальники отримали розчарування — нападник не влучив у лівий верхній кут. Перед завершенням першого тайму, в якому було багато фолів, захисники «Динамо» винесли м'яч з лінії воріт після моменту Зубкова.

У перші хвилини після перерви господарі пожвавилися, але надовго їхнього ентузіазму не вистачило. Особливо після того, як Токмак Нгуєн пробив з чудової позиції після красивого проходу Зубкова. На жаль, удар прийшовся прямісінько у руки Георгія Бущана. Ребров нагородив цю атаку оплесками, намагаючись підбадьорити своїх підопічних. Але за декілька хвилин він у подиві розвів руками: «Динамо» вийшло вперед, забивши гол з нічого.

По суті, нічого не змінилося — «Ференцварошу» так само потрібно було забивати два м'ячі, на це у гостей залишалося приблизно півгодини. Міг відзначитися Мюрто Узуні, але добре зіграв український воротар. «Динамо» зуміло скористатися своєю перевагою, старанність «зелено-білих» на цей раз не принесла їм успіху. 1:0 — і кияни посіли третє місце в групі.

«Ференцварош» заслуговує на похвалу за те, що зумів виступити в Лізі чемпіонів. Є надія, що в наступному сезоні чемпіон Угорщини знову опиниться серед європейської еліти», — розповідає про матч Nemzeti Sport Online.

«Після поразки в Києві «Ференцварош» попрощався з Європою.

Хоча у чемпіона Угорщини було декілька шансів, єдиний м'яч забили українці», — сумує Hungary Sport.

«Все або нічого!», — з таким девізом «Ференцварош» прибув до Києва, де проходив останній матч групового етапу Ліги чемпіонів. Поєдинок з «Динамо» був ключовим для завоювання третього місця і виходу до Ліги Європи. Однак для «Ференцвароша» прийнятним результатом була тільки перемога, тому команді довелося активно грати в атаці.

Гостям це вдалося, в першій половині гри кияни не напружували голкіпера суперника. Щоправда, «Ференцварош» не зміг реалізувати свої моменти, але грав він краще. Чемпіону Угорщини потрібні були три очки, і «зелено-білі» намагалися набирати обертів.

Токмак і Зубков перевірили воротаря і захист господарів — українці впоралися. А потім, наче грім серед ясного неба, «Динамо» забило гол. Після подачі зі штрафного Попов випередив свого опікуна і влучно пробив у дальній кут. «Ференцварош» посилив тиск, але все було марно.

Оборона киян не помилялася і впевнено втримала перевагу. Заміни гостей не надали грі нового імпульсу, матч завершився з рахунком 1:0. Чемпіон Угорщини посів останнє місце у своїй групі Ліги чемпіонів, а українці навесні продовжать виступи у Лізі Європи», — підбиває підсумки матчу Hungary Sport.

«Ференцварош» попрощався з Лігою чемпіонів і єврокубками болісною поразкою», — пише видання Csakfoci.

«Не дивлячись на те, що «Ференцварош» створив більше небезпечних ситуацій, ніж господарі поля, київське «Динамо» здобуло перемогу в матчі групового етапу Ліги чемпіонів з рахунком 1:0. Завдяки цьому українці навесні зіграють у Лізі Європи.

Після стартового свистка матч пішов за очікуваним сценарієм. «Ференцварош», якому була потрібна перемога, контролював гру і володів м'ячем. Київське «Динамо» зосередилося на обороні.

Не можна сказати, що гості створили багато небезпечних моментів, але можливості забити у них були. Найкраща з них — на 25-й хвилині, коли Токмак дуже погано пробив з відмінної позиції.

Більш того, у «Ференцвароша» міг бути ідеальний шанс на 21-й хвилині, коли капітан господарів Сергій Сидорчук зіграв рукою після удару Лайдуні, але шведський арбітр не призначив одинадцятиметровий.

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу вплинув на свою команду у перерві, і на другий тайм господарі вийшли менш пасивними. На 55-й хвилині «Ференцварош », а на 58-й хвилині українці обмінялися ударами у площину воріт, але вони не доставили багато клопоту воротарям.

Однак на 60-й хвилині господарі вийшли вперед завдяки голу практично з нічого. Після розіграшу штрафного удару Попов пробив з шести метрів у лівий нижній кут — 1:0.

Не минуло й хвилини, як гості були близькі до того, щоб зрівняти рахунок, але Узуні не зміг переграти Бущана. М'яч після удару Зубкова на 78-й хвилині просвистів поруч зі стійкою. Ребров кинув в атаку Ісаела, Батуріну, Мака та Болі, але небезпеку створював лише останній.

Однак забити гостям так і не вдалося. «Динамо» виграло 1:0, забезпечивши собі третє місце в групі, а «Ференцварош» у поточному сезоні розпрощався з єврокубками», — йдеться в матеріалі Csakfoci.

Угорські ЗМІ розчаровані поразкою своєї команди, адже, на їхню думку, у «Ференцвароша» було більше шансів, а «Динамо» забило гол «з нічого». Але угорські журналісти прийняли поразку з гідністю, подякувавши команді Сергія Реброва за виступ у Лізі чемпіонів і висловивши надію, що в наступному сезоні чемпіон Угорщини також зуміє пробитися до найпрестижнішого європейського клубного турніру.

У матеріалі використані фото ФК «Динамо».

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 02:59 0
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
где то в сторонке удовлетворенно посмеивался Отто Рекхагель вместе с чемпионами Европы 2004 командой Греции
zzg77
Мадяр пучит!!!
Maslyaspor
Вони ще бідкаються що пєналь не поставили . Скажіть ДЯКУЮ і зробіть низький уклін рефері Шведу що ви в одинадцятьох мат закінчували! Стрибали прямими ногами в підкатах як скажені.
zzg77
Маляр пусть и это радует!!!
Леонід Леонідович
Мадярська сцикливая позиция- залили из нечего, в армии служил в Закарпатье, то говорили попал в роту мадяр убей чтобы не мучил себя и окружающих сплошная гниль...