Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1915
2

Спортдир Ворскли - Монзуль: «Іноді потрібно брати відповідальність на себе»

Олександр Фундерат просить арбітрів приймати рішення самостійно, а не чекати підказки

Спортдир Ворскли - Монзуль: «Іноді потрібно брати відповідальність на себе»
ФК Ворскла. Олександр Фундерат

Спортивний директор ФК «Ворскла», Олександр Фундерат, прокоментував результат матчу проти «Десни» (0:1), який судила бригада арбітрів на чолі з Катериною Монзуль. Єдиний гол у матчі був забитий на 90+4 хвилині.

«Йшла лобова гра за поточне третє місце між двома рівними суперниками, які у важких погодних умовах вчора показали дуже якісний футбол. І той футбол, який сподобався вболівальникам. Було видно якість гри, незалежно від важких погодних умов.
 
На жаль, цей якісний футбол припинився після 82 хвилини, після вилучення Степанюка. Після того, як він отримав другу жовту картку. Я розумію, бувають ситуації, де якісь правила існують, все прописано. Є моменти, де не посперечаєшся з арбітром, але не я, напевно, а арбітри придумали фразу «за духом гри». Ось, на мою думку, за духом гри друга жовта картка не повинна була бути показана в цьому матчі, і суперники в рівних складах повинні були визначити переможця, або ж гра повинна була закінчитися нічийним результатом. 
 
Але, на жаль, це був не останній момент, який викликав такі емоції. Напередодні ми чули про позбавлення трьох очок за заявою президента «Інгульця», а зараз посунули команду «Ворскла» із заслуженої 3-ї позиції. У компенсований арбітром час «Ворскла» вела спортивну боротьбу, перебуваючи в меншості, не проводячи якихось додаткових замін. Ми жодного разу не отримали картку за затягування часу в цей додатковий час. То ж єдиний привід додати до компенсованого часу ще якісь секунди - це були заміни команди «Десна». Наскільки я розумію, в правилах скрізь написано, точніше в суддівських рекомендаціях, 30 секунд додається за даний момент. І коли арбітр робить результативну помилку з призначенням штрафного, і ця результативна помилка стається під час компенсованого часу до компенсованого часу... Можливо, за рекомендацією асистента арбітра, але все-таки ми розуміємо, що не завжди ж потрібно думати за VAR, потрібно приймати арбітру і самостійні рішення, брати на себе відповідальність, а не чекати підказки зі сторони. Ось в цьому моменті, якщо головний арбітр була впевнена в тому, що порушення правил все ж таки було, і, подивившись на секундомір, переконалась, що це порушення було після закінчення ігрового часу, знову ж таки, знаючи всі рекомендації, що тільки 11-метрові удари пробиваються після закінчення ігрового часу. Навіть якщо помилка була із призначенням штрафного, цілком логічно і за правилами арбітр матчу повинна була закінчити цю гру. 
 
Результативна помилка, команда втратила поточне 3-є місце, за яке боролась 11 турів, віддаючи всі сили. І хотілося б, щоб все вирішувалося на футбольному полі в рівних складах, і в ігровий час. Якщо це буде, ми будемо тільки вдячні арбітрам. Також хотілося б, щоб ніякі «додаткові» моменти не впливали на дуже цікаву боротьбу рівних команд-суперників у поточному чемпіонаті, де немає максимальних відривів якихось команди від команди, де йде боротьба за кожний заліковий бал.
 
Якщо раніше було модно якусь гру називати «за 6 очок», зараз практично всі лобові матчі йдуть «за 6 очок» у всьому чемпіонаті», – сказав Фундерат.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик йде у відрив від Беллінгема. Українець оформив 19 гол у Ла Лізі
Футбол | 27 квітня 2024, 16:28 0
Довбик йде у відрив від Беллінгема. Українець оформив 19 гол у Ла Лізі

Українець знову забив з пенальті

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.