Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 грудня 2020, 12:45
10439
37

Гол на останніх секундах. Десна в більшості вирвала перемогу у Ворскли

Полтавчани завершували зустріч у чисельній меншості після вилучення Степанюка

| Оновлено 07 грудня 2020, 12:45
10439
37
Гол на останніх секундах. Десна в більшості вирвала перемогу у Ворскли
facebook.com/desnafc

У матчі 12-го туру української Прем'єр-ліги між «Десною» та «Ворсклою» зустрілися головні претенденти в боротьбі за бронзові медалі чемпіонату, тому перемога була надзвичайно важлива для обох команд. Чернігівці відставали від полтавчан всього на два очки, тому для них це був шанс обійти суперника в турнірній таблиці.

Тренери провели невелику ротацію в порівнянні з попередніми матчами. У складі «Десни» замість дискваліфікованого Імерекова вийшов досвідчений Гітченко. Ще два зміни Рябоконь зробив в середній ланці: Домбровського і Гуцуляка замінили Єрмаков і Калітвінцев.

«Ворскляни» у порівнянні з кубковим поєдинком 1/8 фіналу з «Агробізнесом» (0:1), який вони провели в середу, зробили тільки дві заміни в стартовому складі: замість Пешича і Васіна вийшли Челядін і Щербак.

У першому таймі більше моментів забити мала «Десна». На 13-й хвилині Будківський вивів сам на сам із голкіпером Мудрика, але той не пробив Різника. Трохи пізніше Будківський і сам міг забивати, але страж воріт знову був на висоті. Воротар «Десни» Паст ближче до перерви також записав собі до активу сейв, коли витягнув удар Челядіна з нижнього правого кута.

Після перерви довгий час особливо небезпечних моментів у команд не було. Різнику і Пасту по парі раз довелося вступити в гру, але епізодів, які можна було розцінювати як гольові, практично не було. Все йшло до нудної нульової нічиєї, тому Олександр Рябоконь вирішив освіжити гру, зробивши подвійну заміну.

На 73-й хвилині замість Арвеладзе на поле вийшов Домбровський, а Картушов змінив Мудрика, який протягом поєдинку непогано демонстрував свою техніку. Юрій Максимов недовго чекав з відповіддю, і випустив на поле Кравчука, який змінив Щербака.

За 10 хвилин до кінця зустрічі «Ворскла» залишилася в меншості: форвард Руслан Степанюк отримав другу жовту картку за те, що підіграв собі рукою при виході сам на сам із голкіпером. Гол Руслана не був зарахований, через що він кинув гостру фразу в сторону Катерини Монзуль. Рефері не довго думаючи вигнала гравця з поля.

І «Десна» реалізувала чисельну більшість буквально за мить до фінального свистка. Фатальну помилку допустив Якубу, який привіз штрафний на останній хвилині компенсованого часу. Після подачі, головою пробив по воротах Дегтярьов, а Різник, як було видно на повторі, відбив м'яч вже за лінією воріт, але Тамм добив смугастого у сітку.

1:0 – «Десна» вирвала важливу перемогу і обійшла «Ворсклу» в турнірній таблиці. Тепер у чернігівців 20 очок, у полтавчан залишилося 19 балів.

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Десна» - «Ворскла» - 1:0

Максим Дегтярьов (94)

Віталій Єрмаков (31), Владислав Калитвинцев (74) - Руслан Степанюк (19), Сергій Яворський (80)

Руслан Степанюк (84, дві жовті картки)

«Десна»: Євген Паст, Андрій Мостовий (Олександр Волков, 92), Андрій Гітченко, Йоонас Тамм, Юхим Конопля, Віталій Єрмаков (Олексій Гуцуляк, 83), Владислав Огиря, Леван Арвеладзе (Андрій Домбровський, 72), Владислав Калитвинцев (Максим Дегтярьов, 92), Михайло Мудрик (Єгор Картушов, 73), Пилип Будківський

«Ворскла»: Дмитро Різник, Вадим Сапай, Альюн Ндіайе, Сергій Яворський, Ігор Пердута, Давид Пуцлін, Артем Челядін, Олександр Скляр, Наджеєб Якубу, Дмитро Щербак (Данило Кравчук, 74), Руслан Степанюк

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон імені Ю. Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 5
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Ворскла разобранная в хлам.Последние матчи не уходим без красной.Степанюк на жёлтой и видишь что у Монзуль недо@б зачем ты идёшь с ней собачиться?Последние секунды вместо контроля мяча занимаетесь откровенной ерундой.Осталась последняя игра сезона и перерыв.Максимову нада подумать о составе кому выписать пенделя кого выкинуть и кого на нового.Иначе дела не будет.
Десну с победой хотели выиграть и они выиграли ,бились до конца.
Sunrise
Степанюк пусть расскажет что не слышал свистка когда хотя бы зрители появятся. Там свистки на пол города слышно.
Sunrise
Десна - красавцы! Дожали таки.
Поле печальное конечно. Похоже это первые результаты конфликта клуба с новым руководством стадиона(((
BekXan
Монзуль реально пора снимать с матчей.Иначе каждый её судейским матч превращается в скандал.Это перебор на пол годика отдыхать.
gem1983
Можна згадати ще спірний епізод з можливим пенальті у ворота Ворскли. Можливо була гра рукою.
До речі, пригадую колись Шеву вилучали за те, що забив гол після свистка(2 жовта), тоді реально стадіон був повний і людина не чула.
Саша Яковенко
Дивлюсь статистику.
У Ворскли це вже сьоме вилучення в цьому ЧУ.
Мабуть це вже рекорд усих чемпіонатів?.
Але попередні були ігрові - в стиках, у відмашках, в бородьбі.
Але тут... .ля.
SeM077
Поставили ТП судить, еще и без VARу (как обезьяна с гранатой). Одним показывает, другим нет, как хочет так и судит.
gem1983
Як на мене друга жовта була справедливою. Він підіграв собі рукою, не відреагував на свисток арбітра, а потім грубо відповів судді. Думаю більше ніж на жовту, вилучення справедливе. Скоріше питання викликає останній штрафний у ворота Ворскли. Як на мене, Конопля явно малював порушення на собі, там і контакту майже не було. А саме з цього стандарту забили гол.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Федько
Десна победила по делу. Ворскла во втором тайме попросту остановилась.
Я и не думал что Максимов такой крикливый.
По судейству ошибки были в обе стороны, в первом тайме Монзуль проспала прямую ногу в колено Арвеладзе, во втором тайме проспала прямую ногу в голень Конопле. А про то что было 3-4 отмашки по лицу игрокам Десны я вообще молчу.
Степанюк конечно же научился так же кричать как и Максимов ( причем даже когда контакт минимальный ) и про то что не слышал свистка при пустом стадионе это смех)))
Al Zolo
Все походу Ворскла сдулась-жаль так резво начали
SanyaPOL
Овца тупая...
SeM077
Відзначимо, що штрафний, після якого господарі забили переможний м'яч, був вельми спірним, та й переграли команди на хвилину більше, ніж спочатку додала Катерина Монзуль.
Andy_P
Монзуль - ТП. По повторам игры рукой не видно! Без помощи VAR она нихера не может сама сделать!
Din_Win7
Недобиткі даунецькі верешать від радрсті, і хвалять шлюху-монзулюху , що допомагає їм в боротьбі з ворсклою за друге місце.
Сергей Софиянчук
игры рукой у Степанюка не было. поэтому не выдержал и сто то сказал Монзуль. за это был удален. 2 жёлтая. гол был забит после штрафного назначенного в конце 94 минуты. а добавлено было 3. браво!!!!
Din_Win7
Ахметівська шлюха-монзулюха вбила ворсклу, щоб не боролись з гівняками даунецькими за друге місце.
99460
ЖОРІК Максимка - сосать на объездной, ты сука конченная!!!
99460
У этой бл я ди юры максимова опять не встало ?! Нехай подзюбить , уїбан !!!