Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 грудня 2020, 20:26
3530
1

Вилучення Нещерета, перемога Динамо в меншості, третя Десна

Найцікавіші події 12-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 07 грудня 2020, 20:26
3530
1
Вилучення Нещерета, перемога Динамо в меншості, третя Десна
ФК Динамо

Передостанній в році, що минає, тур чемпіонату країни почався гучним скандалом. У грі «Львів» - «Інгулець» суддівська бригада на чолі з Козиком допустила занадто багато помилок. «Шахтар» в грі з двома автоголами і одним нереалізованим пенальті крупно здолав «Минай», а ось «Динамо», граючи майже годину в меншості проти «Маріуполя», відсвяткувало скромну перемогу. Матч туру відбувся в Чернігові, де «Десна» та «Ворскла» визначали зайвого в боротьбі за «бронзу». «Зайвою» в підсумку виявилася команда з Полтави.

Скандал туру

«У нас вкрали перемогу. Упереджене суддівство в матчі було видно неозброєним оком. Це якесь суддівське свавілля. Не зарахували гол Мкомоли. Не дали червону за руку в штрафній. Не дали червону за фол останньої надії на Сітчінаві. Дозволили «Львову» зберегти обличчя. Не зарахували чистий гол Коваленка», - після матчу «Львів» - «Інгулець» президент петровського клубу Олександр Поворознюк не підбирав слів. І в даному випадку одіозного функціонера зрозуміти можна: практично всі з перерахованих його аргументів - правда. Особливо має бути прикро «Інгульцю» за незарахований в другому таймі гол Коваленка: він був забитий за правилами, але арбітр матчу Козик угледів офсайд. Що, без ВАРу наші рефері вже дійсно не вміють працювати, чи «Інгульцю» правда не раді в УПЛ?

Розгром туру

Після резонансної перемоги над «Реалом» під гарячу руку «Шахтаря» потрапив «Минай». Уже в дебюті зустрічі «гірники» могли забивати пару-трійку м'ячів, але перший гол зуміли провести лише на 20 хвилині, та й то зусиллями захисника суперників Допілки. Потім справа пішла швидше: Фернандо і Соломон протягом восьми хвилин зробили рахунок 3:0. І стало зрозуміло, що розгрому не уникнути. Правда, Нурієв після очевидного ляпу Трубіна зумів відквитати один м'яч. Але в другому таймі донеччани забили ще два м'ячі, оформивши комфортну і впевнену перемогу - 5:1.

Кульбіти туру


ФК Шахтар

На 21-й хвилині матчу «Шахтар» - «Минай» рахунок став 2:0 на користь господарів. Це Фернандо впевнено використав вихід один в один з голкіпером. Дебютний м'яч в нинішньому сезоні бразилець відсвяткував в стилі Агахови: кульбітами.

Зачіска туру

Екс-капітан «гірників» Тайсон знову змінив імідж. Схоже, бразилець досі так і не вирішив, що робити зі своєю пишною шевелюрою. Нещодавно він просто виголив наголо скроні, а в грі проти «Минаю» вийшов на поле з заплетеними і укладеними косичками. У такому вигляді ми вже не так давно бачили Тайсона, але потім він знову вирішив повернутися до звичного вигляду і розплів свої тонкі коси. Ну, аби добре грав.


ФК Шахтар

Пенальті туру

Розрив у рахунку між «Шахтарем» і «Минаєм» був би не таким істотним, якби Нурієв на початку другого тайму реалізував пенальті. Нападник закарпатської команди захотів ефектно пробити з «точки»: «паненкою». Але не пощастило. «Нура» класно підсік м'яч, але замість сітки воріт він влучив лише в поперечину.

Гол туру

Класний м'яч забив Матвієнко в ворота Каніболоцького. Захисник «гірників», який провів поєдинок з «Минаєм» на місці лівого оборонця, дуже своєчасно підключився на подачу зі штрафного. Микола, відірвавшись від опікуна, п'ятою відправив м'яч у дальній кут воріт. Цей гол став для Матвієнка першим в нинішньому сезоні.

Вилучення туру

Місце в воротах «Динамо» в грі проти «Маріуполя» Луческу довірив юному Нещерету. Після матчу тренер киян скаже, що не такою він хотів бачити останню гру Руслана в УПЛ в нинішньому році. Кіпер киян на 39-й хвилині матчу перервав небезпечний випад маріупольців забороненим прийомом: воротар сфолив проти Горбунова на підступах до штрафного майданчика. Арбітр Коваленко розцінив цей вчинок Нещерета як фол останньої надії і вилучив воротаря.

Цифра туру

Досі найкращим бомбардиром в історії «Олімпіка» був Максим Дегтярьов, в активі якого 13 забитих м'ячів в чемпіонаті України. Щоб повторити цей результат, нинішньому лідеру атаки донецької команди Шахабу було досить одного м'яча. Але після поєдинку з «Рухом» іранський бомбардир «Олімпіка» не тільки наздогнав в «історичному» реєстрі Дегтярьова, але і обійшов його. На рахунку Шахаба - дубль у ворота Бандури. У першому випадку він зльоту переправив м'яч в сітку після флангового навісу, а от у другому взятті воріт геройствувати не довелось: вистачило лише підставити голову після відскоку м'яча від поперечини. До речі, забивши три м'ячі у ворота «Руху», «олімпійці» довели свій особовий рахунок в чемпіонатах країни до 200 м'ячів.

Слова туру

Головний тренер «Руху» Іван Федик досить оригінально пояснив причини поразки своєї команди від «Олімпіка»: «У складі «Олімпіка» є ряд індивідуально дуже сильних виконавців. Особливо в атаці. Я вважаю, що передня лінія донецької команди - найкраща в УПЛ. Не можна було дозволяти суперникові вільно робити подачі в штрафний, як в епізоді з першим пропущеним голом, не можна було давати розбігатися. Для цього існує така хитрість, як тактичні фоли».

Матч туру


ФК Десна

У Чернігові зустрілися четверта та третя команди поточної першості - «Десна» та «Ворскла». У разі перемоги гості зміцнювалися на бронзовій позначці, а ось в разі успіху господарів вже команда Рябоконя мала б перевагу над ворскляни. Поєдинок вийшов бойовим і конкурентним. У першій половині зустрічі більше моментів створили господарі, але чудово проявив себе голкіпер полтавчан Різник. Другий тайм спочатку був менш цікавим. Швидше за все, дії гравців обох команд сковував холод: в Чернігові в день гри було мінус п'ять. Головні події в матчі відбулися в його кінцівці. Спочатку за другу жовту картку був вилучений форвард гостей Степанюк, а на четвертій доданій до часу другого тайму хвилині господарі вирвали перемогу після точного удару Дегтярьова. Відзначимо, що штрафний, після якого господарі забили переможний м'яч, був вельми спірним, та й переграли команди на хвилину більше, ніж спочатку додала Катерина Монзуль.

Після цієї перемоги «Десна» в турнірній таблиці обійшла «Ворсклу» на одне очко.

Джокер туру

На 90+2 хвилині головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь кинув у бій Дегтярьова, який змінив Калитвинцева. Саме Максиму було уготовано стати героєм поєдинку проти «Ворскли». Через буквально дві хвилини перебування на полі, форвард чернігівців зумів забити переможний гол у ворота Різника, скориставшись подачею зі штрафного.

Мужики туру

Переможну ходу, на цей раз в чемпіонаті, продовжила «Зоря». Після резонансної вікторії в Лізі Європи над «Лестером», команда Віктора Скрипника впевнено обіграла «Дніпро-1». Ослаблена коронавірусом команда з Дніпра протрималася лише перший тайм. А ось у другому сильніша і досвідченіша команда втілила свою перевагу в забиті м'ячі. Дуже хорошу гру продемонстрували Громов і Іванисеня, які на двох і спорудили перевагу в рахунку. Єдиний гол у відповідь «дніпряни» забили вже на 90 хвилині матчу. Ця поразка стала для команди Йовічевича п'ятою поспіль: повторення клубного антирекорду, до речі, а ось луганчани не програють в УПЛ вже дев'ять останніх матчів.

Сейв туру

Уже в дебюті зустрічі «Олександрія» могла зробити хороший заділ в гостьовому матчі проти «Колоса». Підопічні Шарана отримали право на пенальті. У цьому заслуга Ковальця, якого збив Новак. Суддівський вирок взявся виконувати штатний пенальтист олександрійців Гречишкін. Дмитро пробив сильно і не по центру. Але чудово зіграв голкіпер господарів Волинець, який парирував цей небезпечний удар.

 

Збірна туру

Волинець - Кендзьора, Тамм, Альюн, Матвієнко – Іванисеня, Ковалець, Циганков, Громов – Фернандо, Шахаб.   

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?
Футбол | 02 травня 2024, 01:30 0
Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
Приємно дивитися у підвалини таблиці УПЛ.....