Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

06 грудня 2020, 19:10
Формула 1
Гран-прі Сахіру 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 07 грудня 2020, 12:46
5018
6

Хаос на Гран-прі Сахіра! Серхіо Перес виграв гонку, провал Мерседеса

Естебан Окон і Ленс Стролл заїхали на подіум. А де ж Мерседес?

| Оновлено 07 грудня 2020, 12:46
5018
6
Хаос на Гран-прі Сахіра! Серхіо Перес виграв гонку, провал Мерседеса
Skysports.com

Топ-10: Перес, Окон, Стролл, Сайнс, Ріккардо, Альбон, Квят, Боттас, Расселл, Норріс

Очко за найшвидше коло: Джордж Расселл (Мерседес)

Старт гонки Гран-прі Сахіра вийшов захоплюючим і завершився машиною безпеки. Джордж Расселл, який підміняє Льюїса Хемілтона в Мерседесі, стартував 2-м, але миттєво обійшов Валттері Боттаса! Фінн ледве втримався другим, але лише через велику аварію позаду. Серхіо Перес зіткнувся з Шарлем Леклером, а разом з ними в бар'єри полетів Макс Ферстаппен. Леклер і Ферстаппен гонку завершили, а в топ-5 слідом за Расселом і Боттасом піднялися Сайнс, Ріккардо і Квят. Ось так початок! Так чи інакше, але стало ясно, що на подіумі ми побачимо тих, хто рідко там буває.

На рестарт Расселл зберіг лідерство, а ось Боттасу довелося потрудитися, щоб відірватися від Карлоса Сайнса і почати переслідувати напарника. Треба сказати, Расселл тримався впевнено, незважаючи на тиск більш досвідченого Боттаса.

На жаль, Сайнс не міг підтримувати темп Мерседеса, тому Рассел-Боттас боролися за перемогу, а іншим залишалося боротися за 3-е місце. На Сайнса активно насідали Ріккардо і Квят.

Після піт-стопів Расселл виїхав перед Боттасом, збільшивши перевагу до 8 секунд. Сайнс залишився 3-м, а ось Квят зумів випередити Ріккардо за підсумками зупинки в боксах. Втім, потім невдалі піт-стопи під віртуальним сейфіті-каром вирішили зробити Сайнс і Ріккардо. Обидва заїхали в бокси не в найкращий час, чим скористався Серхіо Перес. Мексиканець вискочив на 3-е місце, бажаючи дістати подіум, який через технічні проблеми боліда не скорився йому тиждень тому.

А потім через аварію одного з Вільямсів був введений повний режим машини безпеки, що призвело до паніки Мерседеса. Команда вирішила зробити подвійний піт-стоп і переплутала гуму! На болід Расселла поставили різні комплекти (хард і мідіум) гуми, що заборонено правилами! Расселл поїхав, а механіки розгубилися і довгий час не могли нормально обслужити Боттаса, який втратив багато часу. В результаті гонщики Мерседеса втратили 1-2 позиції і були змушені знову прориватися.

Боттас і Расселл повернулися в гонку 4-м і 5-м відповідно, а в топ-3 були Перес, Окон і Стролл. Однак у пілотів Мерседеса була явна перевага в темпі перед несподіваною трійкою лідерів.

На рестарт топ-3 зберегли позиції, а ось Расселл кинувся в атаку і пройшов Боттаса. Неймовірно! Досить швидко Джордж впорався зі Строллом і Оконом, кинувшись в погоню за Пересом. Серхіо багато разів був на подіумах, але ще не вигравав гонку Формули-1.

На жаль для Расселла, його знову підвело питання шин. Через прокол гуми Джордж був змушений ще раз їхати в бокси! Як так? Дуже шкода Расселла. Добре, що Джордж хоча б став 9-м і завоював свої перші очки у Формулі-1.

Проблеми Расселла відкрили дорогу до перемоги Пересу. І Серхіо вперше в кар'єрі виграв гонку Ф-1! Шкода, що пілот, швидше за все, залишиться без місця в Ф-1 на новий сезон. Крім того, на подіум піднялися Естебан Окон і Ленс Стролл.


 

 

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих
Авто/мото | 24 квітня 2024, 05:00 0
ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих

Семеро глядачів загинули, ще 21 особа була госпіталізована з травмами

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
scorpio16
який все ж таки контраст, гонщик який виступав за команду і не взяв жодного балу, потім спокійно може перемагати , якщо йому дати найкращий болід.
chupackabra86
На болід Рассела поставили шини не різних комплектів (хард і мідіум), а передні шини з комплекту Ботаса,
ya_3
Ну и где тот автор статьи, который утверждал, что Боттас достойный соперник метису? Сегодняшняя гонка доказательство, что Валтери - лишь подносчик патронов, а 90% чемпионства Хэма - это подавляющее преимущество болида Мерседес.
А гонка сегодня действительно получилась чудаковатая - побольше бы таких в следующем сезоне - глядишь, и смотреть бы Формулу стало снова интересно
DIBUA
Як же скучно мерсам стало під кінець гонки.
Такий цирк замутити то не всім дано
brighi10
Мерс какой-то театр устроили
firstromario
Рассела жалко але всеодно крута гонка від нього. Напевно одна різниця між Расселом і Хемілтоном в тому що Хемілтон можливо б не поїхав на той не потрібний піт стоп. Не раз він перепитував такі рішення.