Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 грудня 2020, 18:04
4406
3

Гарсія може здивувати Спенса. Не варто відразу списувати його з рахунків

Лев Кравців в очікуванні конкурентного протистояння

| Оновлено 05 грудня 2020, 18:04
4406
3
Гарсія може здивувати Спенса. Не варто відразу списувати його з рахунків
Boxing Scene

Поєдинок Еррола Спенса і Денні Гарсії не викликає у фанатів трепету в серцях. Черговий захист титулу непереможеного чемпіона-нокаутера проти колись крутого бійця. Але Денні точно занадто рано списувати з рахунків, незважаючи на поразки.

Ще рік тому Спенс був би беззаперечним фаворитом

У 2019 Еррол Спенс був одним з кращих боксерів у світі. За один рік він розібрався спочатку з Майкі Гарсією, а потім - з Шоном Портером, відібравши у того титул чемпіона світу. Поєдинок проти Портера склався непросто: розділене рішення суддів, класний бій від Шона, але з американцем в рингу просто не буває нікому. При цьому Еррол відправив опонента у нокдаун в одинадцятому раунді.

Поєдинок проти Гарсії був не менш показовим. Всі очікували від Майкі боксу, а від Спенса - жорсткості і нокауту. Вийшло трохи по-іншому. Більш масивний американець влаштував практично школу боксу. Круто перебивав з дистанції, чудово працював на ближній відстані, змушував, як здавалося, більш технічного опонента промахуватися і не дав зробити нічого. Фактично в цьому поєдинку всі побачили, що Спенс вміє не тільки рубатися, але і боксувати.

Гарсія же в 2019 році тільки повертався після поразки. У вересні 2018 Денні програв Шону Портеру за очками, а через чотири місяці повернувся, перепрацювавши Адріана Гранадоса за сім раундів. Іншого очікувати від боксера рівня Гарсії і не варто.

У 2020 році Денні вже встиг вийти в ринг. У січні цього року Гарсія боксував з українцем - Іван Редкач обіцяв влаштувати війну, але вийшов грати в бокс. Американець почав нарощувати обороти, заряджати Івана, але потім зупинився і пройшов з ним дванадцять раундів. Було повне відчуття, що, якби Денні включився, то Редкач не дійшов би до чемпіонських раундів. Але Гарсія вирішив попрацювати спокійно і пройти повну дистанцію. Вийшло добре і без проблем.

Якщо в 2019 Спенс був на коні, то після перемоги над Портером Еррол потрапив у аварію. У стані алкогольного сп'яніння американець розігнався на своєму спортивному автомобілі, перекинувся, і машину кидало так, що вижити в такій ситуації - диво. Спенс вилетів з розпаленого автомобіля, лежав у лікарні, але відбувся лише відносно формальними ушкодженнями.

За підсумком, на відміну від Гарсії, який плавно входив у тренувальний і боксерський процес, проходячи потрібну кількість раундів, Спенс лікувався, приходив до тями і повертався в ритм. У підсумку, перерва Денні складе одинадцять місяців, а Еррола - п'ятнадцять. Плюс кілька місяців поза залом, тренуваннями і підготовкою. Різниця відчутна.

Спенс є сильнішим?

Еррол стверджує, що будь навіть він готовий на сімдесят відсотків, Гарсію він би розібрав. Аргументи прості: Денні нікого в цій категорії не перемагав. Частково він має рацію. Пола Маліньяджи і Роберта Герреро Гарсія просто мав перемагати. Про перемогу над Варгасом, Гранадасом і Редкачем навіть казати не варто - тут американець зобов'язаний був вигравати.

Двом топам - Турману і Портеру Денні програв, і це частково показовий момент. Все ж із великими топами Гарсії важко. А Спенс - один з найбільших бійців вельтервейту. У нього перевага в габаритах майже перед усіма, а перед Денні - тим більше. Еррол вищий на чотири сантиметри і має більший розмах рук - на дев'ять. Відчутно.

Гарсія - класний боксер. З жорстким ударом, вкрай пристойним джебом, таймінгом і почуттям дистанції. Якщо Денні зуміє витримувати тиск і бомбардування Спенса - буде круто. Все-таки, з тим же Портером порівнювати цей поєдинок не варто. Шон - окрема історія для кожного суперника. Його стиль повністю відрізняється від стилю Гарсії.

Але Денні може взяти своє за рахунок таймінгу і роботи на контратаках. Перехоплювати моменти атак Спенса, жорстко зустрічаючи того прямими і тут же розриваючи дистанцію.

Принцип роботи Спенса простий. Він фізично потужніший, вищий, у нього важче удар: 80% дострокових перемог у Еррола проти 55% у Денні. Чемпіон повинен робити те, що у нього виходить найкраще - ламати опонента. Йти вперед, бити, насипати, бити і трохи ламати. Американець має всі шанси просто зламати Гарсію. Просто не буде, але діючи, як завжди, Еррол може перемогти. У той час, як Денні потрібно видавати кращий бій в кар'єрі.

Що зіграє на руку Гарсії - «заіржавілість» Спенса. Без неї не обійтися після такої перерви і травм. Якщо Еррол буде важчим, ніж зазвичай, трохи довше буде розгойдуватися, ніж завжди - будуть проблеми. Денні може просто швидше вкотитися і забрати більше раундів, ніж чемпіон.

Хто ж фаворит?

Згідно котирувань букмекерів, фаворитом є більш молодий і здоровий чемпіон, що логічно. На Спенса можна поставити з коефіцієнтом 1.2. На Гарсію дають приблизно 4. Еррол - явний фаворит.

І фактично, якщо прибрати перерву і аварію, так воно і є. У Еррола більше шансів, але Денні здатний показати клас. Його завдання - скористатися всіма цими мінусами Спенса, щоб повернути їх на свій бік.

Впорається - коефіцієнт чотири зіграє. Ні - швидше за все, хлопці відбоксують усі дванадцять раундів і руку піднімуть чемпіону. Гарсія все ж дуже добре тримав до нинішнього моменту, а Спенс навряд чи знаходиться в найкращій формі у своїй кар'єрі.

Поєдинок Еррол Спенс- Денні Гарсія відбудеться в ніч з 5 на 6 грудня в Арлінгтоні (США).

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Бокс и Политика
Капец как удивил Гарсия Спенса.
JohnNeuman
видел только Гарсиа - Моралес. Надеюсь этот Спенс наваляет ему за Моралеса