Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2020, 11:04
2661
7

Луїш КАШТРУ: «У Шахтаря дуже складний календар»

Наставник «гірників» розповів про підготовку донецької команди до матчу з «Минаєм»

| Оновлено 04 грудня 2020, 11:04
2661
7
Луїш КАШТРУ: «У Шахтаря дуже складний календар»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про підготовку команди до гри з «Минаєм».

- Містер, ви не раз відзначали, що головна проблема — психологія. Як налаштувати гравців після перемоги над «Реалом» на матч з «Минаєм», суперником, який знаходиться внизу турнірної таблиці?
- Психологічна складова — це не проблема футболу або команд, а проблема світу. Ви прекрасно знаєте, через що ми проходимо на даний момент. Нестабільність велика. Як мотивуються футболісти? Ми — професіонали і хочемо завжди перемагати. Хто хоче завжди вигравати, обов'язково буде мотивований це зробити. Тільки іноді умови настільки погані, що це дається складно. Однак наш пріоритет знають всі: стати чемпіонами України. Тому кожен матч чемпіонату для нас як фінальна гра — так ми підходимо до всіх поєдинків, і до суботнього з «Минаєм» у тому числі. Ми хочемо перемогти, як зазвичай, поважаючи суперника. Ми не дивимося, з другого дивізіону він або кілька років тому був чемпіоном — немає різниці, повага у нас завжди є. Ми серйозно ставимося до своєї справи. Нас можуть звинувачувати, що іноді ми не так готові психологічно або фізично, що ми втомлені, все що завгодно, але одне можна поставити під сумнів — нашу щирість в роботі. Ми завжди повністю віддаємося футболу і дуже налаштовані. Іноді, як і в будь-якого, не виходить якнайкраще, проте таке наше життя, всі ми — люди. Ми хочемо добитися перемоги і налаштовані на неї.

- Ви вірите в те, що перемога над «Реалом» додасть впевненості команді і зарядить додатковою енергією на найближчі три матчі?
- Я вірю в те, що ми повинні завжди мати величезне бажання перемагати. Вірю в те, що, коли у нас стає більше гравців, коли більше часу ми можемо працювати разом, все покращується. Найближчі матчі я розглядаю у такій перспективі. Саме зараз дивлюся на один майбутній поєдинок з «Минаєм», тому що завжди рухаюся покроково. Думаю, так, на полі буде позитивна енергетика. І в той самий час нам буде протистояти також енергійна команда. Має бути цікава гра, і ми постараємося зробити все, щоб перемогти.

- Могли б дати коротку характеристику «Минаю»? І яка кадрова ситуація в «Шахтарі»?
- Ви прекрасно знаєте, що найчастіше команди створюють нам багато складнощів, закрившись в обороні і швидко виходячи в контратаки. Думаю, так і станеться. У чемпіонаті ми звикли до таких суперників. Що стосується кадрів: Мораес, Корнієнко, Ісмаїлі, Коноплянка травмовані. В'юнник тільки зараз приєднався до колективу. Кривцов, Хочолава, Тайсон... Завжди є складнощі з тим, щоб сформувати склад. У будь-якому випадку, на жаль, ми вже звикли. І всі, хто готується до гри, працюють із великим бажанням виступити добре! Ми не повинні забувати, що у нас два дні тому був матч. Дуже складний календар, але я думаю, що ми покажемо себе добре.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

ВІДЕО. Дженоа вдома без Маліновського програв Лаціо у Серії A
Футбол | 19 квітня 2024, 22:34 0
ВІДЕО. Дженоа вдома без Маліновського програв Лаціо у Серії A

Єдиний гол забив півзахисник римлян Луїс Альберто на 67-й хвилині

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Шони
вон у Ливерпуля вообще нету защиты и что не ноют а играют а этот как наспупила осень так у нас корона у нас травмованные у нас календарь иди убейся об стену
Шони
Нытик иди уже нах..... у всех такой календарь
Владислав Антонов
Матчи с Минаем и Ингульцом можно откатать и резервом.
Главное - не опозориться с Интером и пробиться в евровесну. И потом уйти в отпуск с чистой совестью.
Vbolivalnyk-Peter
"Кривцов, Хочалава, Тайсон..." - Це типу вони ніби є, а насправді їх немає? Чи як це розуміти?
Trasher311987
Честно з...ал он уже, одно и тоже.