Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 01 грудня 2020, 15:54
5453
0

Перша ліга. У Миколаєва є свій Роберт Левандовскі, Агробізнес – лідер

Команди Першої ліги відправляються на зимову перерву

| Оновлено 01 грудня 2020, 15:54
5453
0
Перша ліга. У Миколаєва є свій Роберт Левандовскі, Агробізнес – лідер
ФК Агробізнес

«Верес» на мажорній ноті завершив першу частину сезону. Рівняни переграли на домашньому полі «Оболонь» з рахунком 1:0. Єдиний гол в матчі записав до свого активу Віталій Тимофієнко на 61-й хвилині. «Верес» Юрія Вірта видав прекрасний фініш першої половини сезону, перемігши в чотирьох матчах поспіль із загальним рахунком 8:1! Рівненська команда пішла на зимову перерву на другому місці. У свою чергу, «Оболонь» Павла Яковенка поступилася після серії з трьох перемог поспіль і розташувалася на восьмому рядку.

«ВПК-Агро» і «Альянс», які вирішують свої завдання, зійшлися в очному протистоянні і порадували уболівальників гольовим матчем. Суперники розписали мирову в першому таймі після голів Миколи Ляшенка та Миколи Агапова. У другій половині зустрічі «Альянс» залишився в більшості після того, як червону картку отримав Іван Будняк. Маючи чисельну перевагу, команда з Липової Долини двічі вразила ворота «агрономів»: спочатку Сергій Загинайлов реалізував пенальті, а потім дубль оформив Агапов. У підсумку, «Альянс» переміг у цьому поєдинку з рахунком 3:1.

 «Агробізнес» продовжив свою божевільну серію з перемог. Команда Олександра Чижевського виграла сьомий раз поспіль. На цей раз «агрономи» виявилися сильнішими за «Полісся». Команда з Волочиська зробила собі хороший заділ до 52-й хвилині, до якої вела в рахунку з розривом в три голи після точних ударів Богдана Семенця, Віталія Груші і Дмитра Юхимовича. Житомиряни відповіли голом престижу у виконанні Ярослава Галенка, який реалізував пенальті. «Агробізнес» переміг з рахунком 3:1 і заслужено лідером пішов на канікули. Переможна серія з семи матчів підопічних Олександра Чижевського дійсно вражає. Колектив з Хмельницької області в цих семи поєдинках переміг із загальним рахунком 21:4! У свою чергу, «Полісся» перед перервою в трьох поєдинках поспіль поступилося. І, якщо до цієї серії житомиряни демонстрували хорошу гру в обороні, то в трьох матчах поспіль вони пропустили дев'ять м'ячів - по три в кожному. Підопічним Сергія Шищенка є над чим задуматися під час відпустки і зборів.

«Волинь» переграла на виїзді «Кремінь» з рахунком 2:1. Всі голи в цьому матчі були забиті в другій половині зустрічі. До 55-й хвилині луцька команда зробила для себе хороший заділ після автоголу Сергія Чеботаєва і реалізованого пенальті Богдана Оринчака. Кременчужани відповіли голом тільки на 82-й хвилині після точного удару Руслана Зубкова.

Знову порадував харківську торсиду «Металіст 1925», який у другому матчі поспіль переміг. Цього разу слобожанці на виїзді переграли тернопільську «Ниву» з рахунком 2:1. Після обміну голами в першому таймі у виконанні Максима Процива і Артема Холода в другій половині поєдинку взяв слово бразилець Дерек, який голом на 61-й хвилині приніс перемогу харків'янам. «Металіст 1925» завдяки цій вікторії піднявся на п'яту позицію в турнірній таблиці Першої ліги.

У південному дербі зійшлися «Миколаїв» і «Кристал». Хто міг подумати, що в цьому матчі на табло буде зафіксований тенісний рахунок? Напевно, мало хто, але це сталося. «Миколаїв» з рахунком 6:0 розгромив «Кристал», у якого явно затягнулася криза. Покуражився у цьому поєдинку Владислав Войцеховський, який оформив хет-трик за п'ять хвилин (!). 27-річний нападник розписався в воротах «Кристала» на 86, 87 і 90 хвилинах. Ось такий український Роберт Левандовскі з Першої ліги. Також свої автографи у воротах херсонців залишили Богдан Порох і Богдан Кушніренко. Ще один м'яч «корабели» забили після автоголу Станіслава-Нурі Малиша. «Миколаїв» після цієї перемоги йде на шостому місці і з 26 голами має другий результат за забитими м'ячами серед команд Першої ліги. Краще стріляє тільки «Агробізнес» (29 голів). «Кристал» з 4 балами замикає турнірну таблицю.

ФК Агробізнес, Владислав Войцехівський

 «Гірник-Спорт» в Івано-Франківську виграв у «Прикарпаття» з рахунком 2: 1. На голи Юрія Батюшина з пенальті і Єгора Твердохліба івано-франківці відповіли реалізованим одинадцятиметровим від Романа Барчука на 45-й хвилині. Команда з Горішніх Плавнів змогла перервати серію з трьох поразок поспіль і закріпилася на четвертій позиції.

Матч «Чорноморець» - «Авангард» не відбувся у зв'язку зі спалахом коронавірусу в одеській команді. Цей поєдинок буде зіграно вже навесні. Таким чином, «Авангард» йде на перерву, займаючи передостаннє місце в турнірній таблиці, а «Чорноморець», який довгий час лідирував, завершує першу частину сезону третім.

Кращим бомбардиром першої частини сезону став Руслан Черненко з «Агробізнесу» (8 голів), другим снайпером є представник «Гірника-Спорт» Юрій Батюшин (7 голів). По шість м'ячів забили Олександр Батальський («Оболонь»), Станіслав Сорокін («Кремінь») і Ярослав Галенко («Полісся»).

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 16-й тур

Неділя, 29 листопада

«Верес» - «Оболонь» - 1:0
Гол: Тимофієнко.

«ВПК-Агро» - «Альянс» - 1:3
Голи: Ляшенко, 38 – Агапов, 24, Загинайлов, 81 (з пенальті), Агапов, 86.

Вилучення: Будняк, 71.

«Полісся» - «Агробізнес» - 1:3
Голи: Галенко, 75 (з пенальті) – Семенець, 20, Груша, 30, Юхимович, 52.

Понеділок, 30 листопада

«Кремінь» - «Волинь» - 1:2
Голи: Чеботаєв, 53 (автогол), Зубков, 82 – Оринчак, 55 (з пенальті).

«Нива» - «Металіст 1925» - 1:2
Голи: Процив, 21 – Холод, 19, Дерек, 61.

«Миколаїв» - «Кристал» - 6:0
Голи: Порох, 13, Малиш, 38 (автогол), Кушніренко, 67 (з пенальті), Войцеховський, 86, 87, 90.

«Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 1:2
Голи: Барчук, 45 (з пенальті) – Батюшин, 6 (з пенальті), Твердохліб, 34.

«Чорноморець» - «Авангард» - перенесений на весну

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.