Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 30 листопада 2020, 21:08
2514
0

UK Championship: фаворити несуть серйозні втрати

На турнірі в Англії зіграні матчі 1/32 фіналу

| Оновлено 30 листопада 2020, 21:08
2514
0
UK Championship: фаворити несуть серйозні втрати

В англійському Мілтон-Кінсі триває UK Championship - рейтинговий снукерний турнір із серії Triple Crown. Напередодні відбулися поєдинки 1/32 фіналу. І якщо перший раунд успішно подолали всі представники топ-16 світового рейтингу, то після другого їхнє представництво зменшилося майже наполовину.

Склав повноваження чинний переможець турніру, Дін Цзюньхуей. У впертій боротьбі він поступився Девіду Грейсу (5:6), хоча оформив 5 півсотенних серій, а його суперник - 3.

З таким же рахунком №12 світової табелі про ранги Янь Бінтао програв співвітчизнику Ченю Цзифаню. Цзифань, до слова, в третьому фреймі оформив найвищий брейк у своїй професійній кар'єрі, набравши 141 очко за підхід.

Роберт Мілкінс потужно почав поєдинок з Девідом Гілбертом. Після обміну фреймами Роберт взяв чотири партії поспіль, оформивши 2 сенчурі - 5:1. Як не старався Гілберт, йому не допомогли дві сотенні серії - 6:4 на користь Мілкінса, №53 посіву.

У впертій боротьбі проходив матч Чень Бінью - Марк Аллен. Суперники не відпускали один одного більше, ніж на фрейм. У підсумку після 9-ти партій Аллен вів у рахунку 5:4, але два вирішальних фрейми залишилися за китайцем - 6:5 на користь №78 світового рейтингу.

Джо О'Коннор обіграв Тепчайю Ун-Нуха (6:3) і поставив під сумнів участь таїландця у Мастерсі. Туди, нагадаємо, відбираються 16 кращих гравців світового рейтингу, а Ун-Нух поки що 15-й, але припинив боротьбу.

Ронні О'Салліван не виграв жодного титулу з моменту свого тріумфу в Крусиблі в серпні, а тепер двічі програв гравцям, що не входять до топ-64 світового рейтингу. Тепер на його шляху став Александр Урсенбахер. 24-річний швейцарець взяв два перших фрейми, на що Ронні відповів серією в 68 очок. Це, як виявилося, була його найкраща серія в матчі. Після цього пішов обмін фреймами, а потім О'Салліван виграв 3 партії поспіль і опинився за крок від перемоги - 5:4. Тим більше, в 10-му фреймі Ронні повів в рахунку 37:0, але Урсенбахер виграв і цю партію, і наступну - 6:5.

Елліот Слессор стає справжнім «вбивцею гігантів»! У своїй кар'єрі він двічі зустрічався з О'Салліваном і двічі переміг. Така ж статистика у нього тепер і з Шоном Мерфі. Причому зустріч пройшла «в одні ворота»: Шон взяв перший фрейм, після чого біля столу панував Елліот, три партії вигравши «всуху»: 6:1.

Відзначимо і декілька інших цікавих результатів. Так, Ніл Робертсон обіграв Кріса Вейкеліна з рахунком 6:1, причому в кожному з фреймів оформив по півсотенній серії. Джадд Трамп розібрався з Домініком Дейлом (6:3), а в другій партії став 4-м снукеристом в історії, якому підкорився рубіж в 750 сенчурі. Троє інших - Ронні О'Салліван, Джон Хіггінс і Стівен Хендрі. Лу Нінь переміг Метью Селта з рахунком 6:3. І став сьомим гравцем в історії снукера, які зробили чотири поспіль сотенних брейки, приєднавшись до Стівена Магуайра, Джона Хіггінса, Шона Мерфі, Ніла Робертсона, Гері Вілсона і Марка Аллена.

1 і 2 грудня на турнірі відбудуться поєдинки 1/16 фіналу.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.