Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 листопада 2020, 21:10
1360
0

Українські волейболісти грають важливу роль в європейських чемпіонатах

Діапазон виступу наших гравців найрізноманітніший - від Італії до Фінляндії та Литви

| Оновлено 30 листопада 2020, 21:10
1360
0
Українські волейболісти грають важливу роль в європейських чемпіонатах
Олег Плотницький

Минулого уїк-енду відбулися матчі у багатьох європейських національних волейбольних чемпіонатах серед чоловіків. Звичайно ж, наша увага була прикута до виступу українських гравців, яких зараз в Європі виступає досить багато.

Почнемо з найсильніших чемпіонатів і, перш за все, це Італія. В 12-му турі серії А «Перуджа», у складі якої грає капітан чоловічої збірної України Олег Плотницький, в гостях обіграла команду «Вібо Валентія» з рахунком 3:1, а українець провів на майданчику майже всю гру і набрав 12 очок. «Перуджа» очолює турнірну таблицю, маючи після 10 матчів 27 очок.

У цій же країні, але в серії В виступає за команду «Ортона», яка є лідером турніру, Дмитро Шаврак. Щоправда, в останньому поєдинку з «Лагонегро», що завершився з рахунком 3:1, він не грав.

В російській Суперлізі красноярський «Єнісей» завдав несподіваної поразки одному з лідерів чемпіонату «Зеніту» із Санкт-Петербургу з рахунком 3:0. У складі переможців 10 очок набрав гравець збірної України Ян Єрещенко. В цьому ж турі команда АСК з Нижнього Новгорода у себе вдома в рівній боротьбі поступилася діючому чемпіону країни новосибірському «Локомотиву» 2:3. У господарів майданчика грав Дмитро Вієцький, а головним тренером є екс-тренер національної збірної України Юрій Філіппов.

Відразу п'ятеро українських волейболістів виступають в чемпіонаті Чехії і всі вони грають за різні клуби. Так, лідер турніру «Йіхострой» з Чеське-Будейовіце обіграв команду «Фатра» (Злін) 3:0. У переможців 3 очки набрав Валерій Тодуа. Також три очки приніс «Дуклі» (Ліберець) зв’язуючий нашої збірної Володимир Ковальчук, а його команда перемогла суперників з міста Усті-над-Лабем 3:1. В матчі «Блек Бескіді» (Фрідек-Містек) - «Леви» (Прага) віч на від на майданчику зійшлися Дмитро Довгополов та Іван Плясецький. Перший набрав 7 очок, а другий тільки виходив на заміну. Поєдинок команди «Пршибрам», за яку виступає Олександр Гладенко, і «Кладно» відбудеться 1 грудня.

Через відомі всім причини, пов'язані з коронавірусом, не відбувся матч в чемпіонаті Польщі за участю команди «Ольштин», за яку грає гравець національної збірної України Дмитро Терьоменко. Така ж доля в чемпіонаті Фінляндії спіткала Бориса Жукова. Його клуб «Лаккапаа» не зміг провести матч зі своїм суперником.

В чемпіонаті Словенії лідер турніру команда «Меркур» (Марибор) з українцем Євгеном Кисилюком в гостях перемогла «Салоніт» (Анхово) 3:0. Такого ж результату і теж на виїзді досягли в чемпіонаті Литви волейболісти «Амбера» (Гаргждай), які очолюють турнірну таблицю. Цікаво, що тут в складі лідерів грають відразу три українських гравці - Дмитро Шломін (набрав 5 очок), Сергій Руденко (9) і Станіслав Лізанець (13). І, нарешті, в чемпіонаті Словаччини клуб «Превідза» за участю Андрія Чмірьова поступився «Прешову» 0:3. Сам українець набрав 8 очок.

Будемо і далі уважно стежити за виступами українських волейболістів в європейських чемпіонатах, тим більше, що серед них є чимало кандидатів до національної збірної країни. 
 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України провела два контрольні матчі з Францією
Волейбол | 07 травня 2024, 14:50 0
Жіноча збірна України провела два контрольні матчі з Францією

У першому з них підопічні Івана Пєткова програли 1:3, а у другому взяли реванш 3:2

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.